Дата / Час


вторник 26 ноември 2019 - 15:40:31
изглед за печат
Днес, 26.11.2019 г., се проведе първото заседание на новоучредения Областен съвет по правата на хората с увреждания в област Търговище с председател Митко Стайков – областен управител на област Търговище. Съветът е създаден на основание чл. 19, ал. 1 от Закона за хората с увреждания и основните му функции ще бъдат насочени към осъществяване на координация, консултации и сътрудничество на областно равнище при разработването и провеждането на политики в областта на интеграцията и създаването на равни възможности на хората с увреждания.
В състава на Областния съвет са включени представители на областната и общинските администрации, Регионална дирекция „Социално подпомагане“, Регионалната здравна инспекция, Инспекцията по труда, дирекциите „Бюро по труда” в областта, национално представителните организации на работниците и служителите и на работодателите, представители на регионалните структури на Съюза на инвалидите в България, Агенцията за хората с увреждания, Комисията за защита от дискриминацията,както и директора на СУУУС „Св. Иван Рилски“.
По време на днешното заседание бе обсъден и приет Правилник за устройството и дейността на Областния съвет по правата на хората с увреждания в област Търговище.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

Трябва да се логнете за да пуснете коментар на този сайт - ако не сте регистриран потребител кликнете тук за регистрацияПоследни новини

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище