Дата / Час


сряда 04 март 2015 - 09:34:32
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев се включи в проявите по случай Националния празник на България – 3 март. Празничният ден започна с панихида за загиналите за Освобождението руски, румънски и финландски войни и български опълченци, отслужена в храм „Св. Иван Рилски”.

На площад „Свобода”, губернаторът и десетки граждани се включиха в празничния концерт на ПФА „Мизия” и ДФА „Шарено герданче”. Пред паметника на българо-руската дружба, от името на областния управител беше поднесен венец в знак на почит и признателност към героите загинали за свободата на България

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 27 февруари 2015 - 11:29:38
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев подписа днес първият тристранен договор в Търговище за целево финансиране по националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Договорът се сключва със сдружение на собственици в жилищен блок на ул. ”Дунав” № 31 в гр.Омуртаг.

След подписването на договора, предстои обявяване на обществени поръчки за строителен надзор, енергийно и техническо обследване, проектиране и изпълнение на санирането.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 26 февруари 2015 - 09:01:09
изглед за печат
Бюджетът за 2015 г. на Асоциацията по ВиК в област Търговище беше одобрен от Общото събрание. То се проведе днес и бе ръководено от областния управител Светлин Бонев, който е представителят на държавата в асоциацията и неин председател.

Бюджета на Асоциацията за настоящата година е в размер на 28 571.02 лв. Всеки от членовете участва с различна по размер вноска, според процентното съотношение на гласовете. Делът на държавата е 35 %, на община Търговище – 43.59 %, на община Омуртаг – 16.64 %, на община Антоново – 4.77 %.

Областният управител представи на присъстващите на заседанието оборудвания офис на Асоциацията по ВиК, който ще се намира в сградата на Областна администрация. Според Правилника за организацията и дейността на асоциациите по водоснабдяване и канализация в него ще работят административен секретар, финансов експерт и ВиК-специалист.[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 25 февруари 2015 - 14:29:42
изглед за печат
Над 10 души посетиха приемния ден на областния управител Светлин Бонев в гр.Опака. Основните въпроси, по които посетителите потърсиха съдействие бяха свързани с трудово-правни отношения, социални проблеми и такива, свързани с високата безработица и възможностите за обучение и реализация на трудовия пазар на безработните лица. В рамките на приемната беше поставен и проблема с лошата комуникация на гражданите с местната власт.

Най-често коментираните теми бяха свързани с разрешаването на имотни въпроси, като областният управител пое ангажимент да помогне за тяхното разрешаване.

Във връзка с конфликта в Украйна, жител на Опака изрази пред губернатора притесненията си за близки роднини, живеещи там. Той поиска съдействие от г-н Бонев да бъде открито точното им местонахождение.

Изнесените приемни на областния управител в общините от област Търговище ще се провеждат всеки месец. За повече информация тел. 0601 666 54


[ Прочети още... ]
Приемни

сряда 25 февруари 2015 - 14:24:09
изглед за печат
Първият договор в община Попово за целево финансиране по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради се очаква да бъде подписан. Цялата документация бе разгледана от областния управител Светлин Бонев и предстои да бъде подадено заявление до Българската банка за развитие за осигуряване на безвъзмездното финансиране. Договорът ще бъде сключен със сдружение на собственици в жилищен комплекс „Русаля”, бл.51, вх.А-Е.

През изминалата седмица беше подписан и първият договор в община Омуртаг между сдружение на собствениците в жилищен блок на ул. ”Дунав” № 31 и кмета на общината.

По данни на общинските администрации, в област Търговище имат възможност да кандидатстват общо 10 365 домакинства. В община Търговище техния брой е 8 235, в община Попово – 1 523, община Омуртаг-489, община Антоново-118 домакинства.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 23 февруари 2015 - 15:41:04
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев беше официален гост на патронния празник на СОУ „Васил Левски” – гр.Опака. Тържеството бе открито с внасяне на знамето на училището и рецитал, посветен на патрона на училището – Васил Левски.

Губернаторът поздрави учителите, учениците и колектива на учебното заведение с думите: ”Този празничен ден ми дава повод да засвидетелствам своето уважение към неуморния Ви труд и всеотдайност! Благодарение на усилията и търпението, които полагате, Вашето училище дава отлични възможности на учениците за бъдещата им реализация в живота! Продължавайте достойно да отстоявате своите знания и професионализъм, да съхранявате традициите и завоювания авторитет!”.

Областният управител пожела на присъстващите здраве, лични и професионални успехи.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 23 февруари 2015 - 15:37:29
изглед за печат
Ще бъдат засилени контролът и проверките по обектите за продажба на дървесина. Това стана ясно на работна среща, инициирана от областния управител Светлин Бонев, на която присъстваха заместник областният управител Стефан Иванов, директорът на РДГ-Шумен инж.Тервел Стефанов, представители на общините, полицията, прокуратурата и частния бизнес.

На срещата бяха обсъдени слабите места по превенция на незаконната сеч и мерките, които да бъдат предприети за нейното предотвратяване.

Директорът на РДГ-Шумен инж. Тервел Стефанов заяви, че стопанисването и ползването на горите не е на съответното ниво. Той посочи, че за да бъде овладян този процес е нужно, общините да получават постоянна отчетност за степента на опазване на горите и да се води статистика какво се случва с тях. Като основен недостатък по превенция на незаконния добив на дървесина, инж.Стефанов подчерта липсата на достатъчно горски инспектори, които да покрият всяко селище, сечище и пункт за продажба на дърва. Като решение на проблема, той предложи общините да използват своите правомощия за контрол върху транспорта и доставката на дървесина чрез кметовете на населени места и кметските наместници. Като друга слабост, инж. Стефанов отчете лисата на диалог между общините и РДГ-Шумен. Според него, служителите на РДГ могат да насочат и консултират всяка община към конкретни превантивни дейности, ако се осъществява обратна връзка между двете институции.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 145 [146] 147

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище