Дата / Час


понеделник 06 януари 2020 - 13:37:09
изглед за печат
Днес, 06.01.2020 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков и заместникът му г-н Панайот Димитров присъстваха на ритуала за Богоявление в Търговище. На централния площад „Свобода” се стекоха десетки жители на града и общината за ритуалното улавяне на Светия кръст от водите на фонтана.
Богоявленският ритуал започна с изпълнения на Духовия оркестър. Водосвет за здраве бе отслужен от ставрофорен иконом Славчо Проданов в съслужение с протойереите Анатоли Тодоров, Бисер Христов и Димитър Байков.
Точно в 12.00 ч. кръстът бе хвърлен във водите на градския фонтан, а общо девет смелчаци се хвърлиха за улавянето му. Най-бърз сред тях бе 29-годишният Георги Георгиев от Търговище. Той получи общо 1200 лв.,събрани от дарители. Сумата ще използва за благотворителност.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 03 януари 2020 - 17:00:37
изглед за печат
Днес, 03.01.2020 г., министър-председателят на Република България г-н Бойко Борисов инспектира темповете по изграждане на АМ „Хемус” в участъка от Търговище до Шумен. При визитата си премиерът бе придружаван от вицепремиера г-н Томислав Дончев, областния управител на област Търговище г-н Митко Стайков, кметът на общините Търговище и Шумен – д-р Дарин Димитров и г-н Любомир Христов.
Инспекцията на строителството на АМ "Хемус" в отсечката от пътен възел „Белокопитово“ до п.в. „Буховци“ показа, че на обекта се работи много усърдно, като голяма част от тежката работа вече е свършена. „Няма участък, по който да не се работи”, заяви премиерът Борисов. Той изтъкна, че въпреки забавянето на отчуждителните процедури, след 2 месеца участъкът на АМ „Хемус” между пътните възли „Белокопитово“ и „Буховци“ ще бъде с чакъл. „Направим ли цялата магистрала, Северна България ще ускори темповете на своето развитие” – категоричен бе г-н Борисов.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 23 декември 2019 - 14:54:43
изглед за печат
Министерството на образованието и науката осигури четири нови училищни автобуса за средищни учебни заведения на територията на област Търговище.
Днес, 23.12.2019 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков се срещна с г-жа Наталия Миланова - директор на III ОУ „П.Р. Славейков” – гр. Търговище, на което е предоставен новият 32 местен автобус.
В учебното заведение се обучават повече от 260 деца от I до VII клас. III ОУ „П.Р. Славейков” е средищно училище за ученици от град Търговище и селата Васил Левски, Пробуда, Руец и Здравец.
По един нов училищен автобус ще бъде доставен и в общините Омуртаг, Попово и Антоново. С нови превозни средства ще бъдат извозвани учениците до ОУ „Христо Ботев” – с. Зелена Морава, общ. Омуртаг, ОУ „Н.Й.Вапцаров” – гр. Попово и СУ „Св.Св. Кирил и Методий” – гр. Антоново.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 23 декември 2019 - 14:00:29
изглед за печат
Коледарска група от ПФА „Мизия” – Търговище, с главен художествен ръководител г-н Любчо Василев, поздрави днес, 23.12.2019 г., областния управител на област Търговище г-н Митко Стайков и екипа на Областна администрация – Търговище.
С коледарски напеви и наричания изпълнителите озвучиха сградата на администрацията, като пожелаха здраве и просперитет на всички жители и гости на област Търговище и лично на областния управител г-н Стайков.
От своя страна той приветства скъпите гости с „Добре дошли!” „Нека все така да славите област Търговище и българския фолклор” – пожела им той.
В обръщението си областният управител добави и традиционните пожелания за дълъг живот и здраве. „Новата година нека бъде по-успешна, по-мирна и благодатна за всички ни” – каза още г-н Стайков. „Да бъде!” – завършиха в един глас коледарите.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

събота 21 декември 2019 - 21:04:15
изглед за печат
Днес, 21.12.2019 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков бе сред гостите на юбилейното тържество на журналиста, общественик и Почетен гражданин на Търговище г-н Радослав Черкезов, който чества своята 80-годишнина.
Г-н Стайков лично поздрави юбиляра за достолепната възраст и му подари икона в знак на уважение към житейския и професионалния му път. "Щастлив съм, че днес мога да изкажа искрените си пожелания за здраве и дълголетие, г-н Черкезов. Бъдете все така активен в отстояване на гражданската си позиция, достоен пример за по-младите, за днешните представители на журналистическата професия и търговищкото общество" - заяви областният управител.
Радослав Черкезов е роден в град Търговище, живее и работи и до днес. Дългогодишен журналист в местни, регионални и национални медии.
Сред гостите на тържеството бяха представители на местната и държавната власт, ръководители на културни и обществени институции, колеги-журналисти, близки и приятели.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 20 декември 2019 - 18:16:52
изглед за печат
Днес, 20.12.2019 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков направи дарение за Дома за стари хора в с. Гърчиново, община Опака. Навръх Игнажден той „пролази” при възрастните хора и за всички тях дари трайни хранителни продукти и пресни плодовe, за да посрещнат предстоящите Коледни и Новогодишни празници на по-богата трапеза.
При посещението си г-н Стайков бе придружаван от кмета на с. Гърчиново Дончо Донев. В Старческия дом в с. Гърчиново са настанени общо 16 души. Г-н Стайков се срещна с всеки от тях, като разговаряха за грижите и отношението, които получават от специалистите тук.
Той пожела здраве и дълголетие на всички потребители на социалната услуга, както и сплотени и спокойни празнични дни. От своя страна те му благодариха за оказаното внимание и направения жест.
Областният управител посети и дома на 88-годишната Тодорка Колева в селото, за да дари средства за извършената й операция.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 19 декември 2019 - 18:19:56
изглед за печат
Коледарска група от Професионалната гимназия по техника и лека промишленост в Попово посрещна днес – 19.12.2019 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков. Момчетата пяха и наричаха за здраве и сполука, под ръководството на своя преподавател г-жа Димитринка Стойкова. Заедно с коледарите към срещата с областния управител се присъедини и директорът на учебното заведение г-жа Каролина Маркова.
Петимата млади момци са от различни паралелки в ПГТЛП – Попово, но в дните до Коледа се събират, за да възродят народната традиция. Облечени в народни носии, моделирани и изработени от техни съученици, като част от образователния процес, младежите пресъздадоха обредността на един от най-почитаните християнски обичаи.
След песните и изречените благословии, г-н Стайков не измени на традицията и в знак на уважение изпрати коледарите с празнични дарове. На всички той пожела здраве и сбъднати мечти, успешна учебна година и последваща реализация.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 [3] 4 ... 149 150 151

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище