Дата / Час


вторник 24 септември 2019 - 12:24:11
изглед за печат
Днес, 24.09.2019 г., Областна администрация - Търговище се включи в инициативата „Капачки за бъдеще“, която се провежда в помощ на недоносени бебета. Събраните пластмасови капачки бяха предадени във Военно окръжие - Търговище, където се намира първият стационарен пункт за територията на област Търговище.
Основната цел на благотворителната кампания е със събраните средства от рециклирането на пластмасови капачки да се подменят всички стари или неработещи кувиози в болниците в цялата страна.
В знак на благодарност Областна администрация - Търговище получи грамота.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

събота 21 септември 2019 - 16:44:28
изглед за печат
Днес, 21.09.2019 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков и неговият заместник г-н Панайот Димитров бяха сред гостите на общинския празник "Под крушата на Осенската поляна", организиран от Община Търговище. Събитието се провежда всяка година по повод отбелязването на 22 септември - Деня на българската независимост.
В проявите за празника в търговищкото село Осен се включиха десетки жители и гости на Търговище и общината.
12 стопани от различни населени места участваха в състезание за най-тежка тиква. Журито определи за победител Недялко Недялков от с. Давидово, който е отгледал в домашното си стопанство тиква с тегло от 26.5 кг.
Общо 14 бяха представителите на читалищата, които бяха разположили разнородни кътове на поляните край Осен. В 11 от тях бяха изложени плодове и зеленчуци под общ надслов "Есенното изобилие на Търговищкия край".

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 20 септември 2019 - 16:40:45
изглед за печат
По предложение на Европейската мрежа на службите на „Пътна полиция“ – TISPOL, денят 26 септември за четвърта година е обявен за Европейски ден без загинали на пътя. В тази връзка и в нашата страна ще бъде реализирана инициативата „EDWARD”, която е подкрепена от Европейската комисия и е посветена на Европейската седмица на мобилността - от 16 до 22 септември 2019 г.
Мотото, под което тази година ще премине Европейският ден без жертви на пътя в Република България, е „Обичам семейството си! Да го пазим на пътя!“, което е в контекста на Решение на Министерски съвет, с което 2019 г. е обявена за година на активна работа по опазване живота и здравето на участниците в движението по пътищата с мото „ПАЗИ СЕМЕЙСТВОТО СИ НА ПЪТЯ“.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 20 септември 2019 - 15:55:52
изглед за печат
Днес – 20.09.2019 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков подари два манекена, необходими за по-качествено осъществяване на образователния процес на учениците в специалност „Бутикови облекла” в Професионалната гимназия по техника и лека промишленост - гр. Попово. Така той изпълни поредното си обещание към учениците в гимназията.
През учебната 2019-2020 г. в ПГТЛП – Попово ще се обучават общо 319 ученици от осми до дванадесети клас, като новопостъпилият випуск ще се обучава в три паралелки и четири специалности.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 19 септември 2019 - 18:42:57
изглед за печат
Днес, 19.09.2019 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков взе участие в „Изнесен бизнес форум на Асоциацията на туроператорите на Русия”, организиран от Министерството на туризма на Р България. Форумът, който се състоя в гр. Силистра, е част от редица двустранни българо-руски мероприятия, свързани с Програмата за съвместни действия в областта на туризма, подписана между Министерството на туризма и Министерството на икономическото развитие на Руската федерация за периода 2019 – 2021 г.
Символичен домакин на срещата бе кметът на Силистра Юлиян Найденов. А сред участниците изнесения бизнес форум бяха министърът на туризма Николина Ангелкова и експерти от Министерството, генералните консули на Руската федерация във Варна – Владимир Климанов и в Русе – Андрей Громов , областни управители, кметове и заместник-кметове на общини в Североизточна България, представители туристическия бранш. От руска страна във форума участваха вицепрезидентът на АТОР Дмитрий Горин, водещи руски туроператори, опериращи на българския пазар, както и ръководители на държавни административни структури в областта на туризма.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 18 септември 2019 - 16:05:40
изглед за печат
Днес, 18.09.2019 г., заместник областният управител г-н Панайот Димитров ръководи заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата, в която участие взеха д-р Милен Марков и д-р Ангел Ангелов – държавни експерти в Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.
Членовете на комисията приеха „Устройствен правилник за организацията и дейността на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата към областния управител на област Търговище“, докладваха за броя на извършените пътни проверки за последното тримесечие, броя на наложените глоби и актове за установяване на административни нарушения, представиха справки за предприетите и планираните мерки за подобряване на пътната безопасност и анализ на постигнатите през последното тримесечие резултати.
По данни на Сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР – Търговище през месеците юни, юли и август2019 г. са регистрирани 142 ПТП, от които 12 тежки ПТП с 4 загинали и 13 ранени граждани. В сравнение със същия период на 2018 г. се наблюдава намаляване броя на тежките ПТП със 7, но увеличение на убитите граждани с 2-ма. Отчита се и намаление броя на ранените с 9 души. За периода са регистрирани и 94 ПТП с материални щети, т.е. 22 ПТП по-малко от 2018 г.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 17 септември 2019 - 13:51:23
изглед за печат
Днес, 17.09.2019 г., се проведе редовното ежеседмично заседание на Областната епизоотична комисия, във връзка с усложнената обстановка в страната, относно болестта „Африканска чума по свинете“ (АЧС).
Заседанието бе ръководено от заместник областния управител г-н Панайот Димитров. Присъстваха членовете на Областната епизоотична комисия, представители на общините, Областно пътно управление, Национално ТОЛ управление, организации, имащи отношение към автобусния транспорт и собственици на автогари.
На заседанието д-р Цонева - директор на ОДБХ - Търговище, представи информация за епизоотичната обстановка в страната и областта.
Новооткритите огнища на болестта “АЧС” в страната за периода 11-17.09.2019 г. са четири, като три от тях са по диви свине в областите Видин, Плевен и Благоевград и едно първично възникнало огнище в обект за отглеждане на свине за лични нужди в област Плевен.
Обстановката в област Търговище на този етап е спокойна, няма открити нови огнища на заболяването АЧС.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 [3] 4 ... 139 140 141

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище