Дата / Час


сряда 20 ноември 2019 - 11:45:20
изглед за печат
На 21 ноември 2019г. (четвъртък) на посещение в Търговище ще бъде министърът на икономиката г-н Емил Караниколов, заедно с експерти на Министерството.
В тази връзка Областна администрация – Търговище организира информационна среща от 13:00 часа в зала 74 на Община Търговище.
На срещата ще бъдат представени националните проекти за подобряване на бизнес средата и икономическото развитие на страната, както и информация за предстоящите процедури за финансиране на бизнес проекти.
Каним всички заинтересовани да участват в дискусията.
Заповядайте! Вход свободен!
покана
Областна администрация Търговище

понеделник 18 ноември 2019 - 17:40:09
изглед за печат
Днес, 18.11.2019г., oбластният управител г-н Митко Стайков проведе среща с директорите на професионалните гимназии в област Търговище и началника на РУО – Търговище-Елка Станчева.
На срещата се обсъди началото на тригодишния мандат на обществените съвети, функциите им да предлагат политики и мерки за подобряване качеството на образователния процес в училищата, както и въпроси, свързани с избора на представителите на работодателските организации за училищата, които извършват обучение за придобиване на професионална квалификация.
Прие се идеята представителите на работодателите да са обществено и професионално доказани личности с активна роля към системата на професионално образование и обучение.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 18 ноември 2019 - 16:13:30
изглед за печат
Днес, 18.10.2019г., се проведе разширено заседание на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия, председателствано от областния управител г-н Митко Стайков. Участие взе и заместник-председателя на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия, г-н Панайот Димитров - заместник областен управител. Целта на заседанието бе изясняване на готовността на област Търговище за предстоящия зимен сезон 2019-2020г.
В заседанието взеха участие представители на петте общински администрации на територията на областта - Търговище, Попово, Омуртаг, Антоново и Опака. Областният управител изиска от същите да докладват за степента на планиране, готовност и реагиране относно снегопочистването на общинските пътни мрежи, в това число артериите в общинските центрове, връзките между населените места, както и пътищата в селата. Общините изразиха своята готовност за почистването и поддържането на пътищата. Г-н Стайков акцентира върху наличността на техника и личен състав, както и обезпечеността с инертни материали за обработка на пътната настилка при обледяване.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

неделя 17 ноември 2019 - 11:59:28
изглед за печат
По традиция Организацията на обединените нации всяка трета неделя на месец ноември отбелязва Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. През настоящата 2019 година този ден е 17 ноември и се провежда под мотото „Животът не е резервна част“. Посветен е на отдаването на почит на жертвите на пътни инциденти и отправяне молитви за запазване живота и здравето на хората, които участват в движението по пътищата.
Смъртта и нараняванията на пътя са внезапни и травматични събития, които въздействат дълготрайно както на пострадалите при катастрофи, така и на техните семейства и близки.
Мъката от бедствията, изпитвана от хората е голяма, защото много от жертвите са млади и много от катастрофите биха могли да бъдат предотвратими. Те са в резултат на пропуски в обучението, култура на поведението на участниците в движението, на незадоволителното състояние на пътната инфраструктура, на техническо състояние на автомобилния парк, на възрастовия състав на автомобилите, който за България е над 18 години.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

събота 16 ноември 2019 - 18:38:06
изглед за печат
Днес, 16.11.2019 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков бе официален гост на традиционния Празник на еленския бут в гр. Елена. Г-н Стайков лично поднесе своите пожелания за здраве и благополучие на жителите на община Елена на кмета г-н Дилян Млъзев.
Осмият празник на еленския бут по традиция се организира от Община Елена и Местния съвет по туризъм, като свсяка година става все по-посещаем и по-мащабен, похвалиха се домакините.
Специални гости на Празника бяха министърът на труда и социалната политика г-н Бисер Петков, зам.-министърът на земеделието, храните и горите доц. д-р Янко Иванов, областни управители, кметове на съседни общини, ръководители на международни, национални и регионални структури, институции и др. Поздравителен адрес домакините получиха и от Посолството на Република България в Словашката република.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 15 ноември 2019 - 14:24:42
изглед за печат
Днес, 15.11.2019 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков ръководи заседание на Областната епизоотична комисия, във връзка с констатираните на 6.11.2019г. огнища на болестта Африканска чума по диви свине(АЧС) в землищата на кв. Сеячи, град Попово и на с. Горско Абланово, община Опака.
Директорът на Държавно ловно стопанство „Черни Лом“ – Попово инж. Симеон Давидков информира членовете на комисията, че продължават дежурствата по границите на инфектираните зони за недопускане на външни лица в тях. При претърсванията на зоните не са открити други мъртви свине. Със Заповед на директора на ДЛС „Черни Лом“ в зони „А“ на двете огнища са забранени всички дейности – лов, дърводобив, събиране на гъби, туризъм и др.
Представителят на РДГ – Шумен инж. Юлиян Будаков отчете, че отстрелът на диви свине през изминалата седмица е занижен в сравнение с началото на ловния сезон.От началото на месец октомври досега са отстреляни над 600 диви свине на територията на област Търговище. В изпълнение на указания на Изпълнителната агенция по горите, РДГ-Шумен проверяват всички дружинки в обхвата на инфектираните зони за спазване на изискванията за предотвратяване и ограничаване разпространението на АЧС.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 14 ноември 2019 - 21:24:58
изглед за печат
Днес, 14.11.2019 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков бе официален гост на тържествения концерт, с който ОНЧ „Напредък – 1864“ – гр. Търговище отбеляза своя 155-годишен юбилей. Скъпи гости на единственото в областния град читалище бяха още кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров и секретарят на администрацията г-жа Христалина Халачева, ръководители на обществени и културни институции, предприятия и др.
„Днешната годишнина е благодарност към тези, които са създали читалището, но и към онези, които продължавате делото им с чувство за отговорност пред поколенията“ – заяви г-н Стайков. В обръщението си той подчерта всеобщата надежда, че въпреки трудностите, читалищните деятели и радетели ще разпръскват светлината на знанието и творчеството и ще допринасят за обогатяването на живота тук, за укрепване на българщината и единството на народа ни.
ОНЧ „Напредък – 1864“ – гр. Търговище развива дейност през всички 155 г. от основаването си до днес. Към момента под покрива на читалището работят общо 12 художествени форми в разнообразен жанров и възрастов спектър. В съставите и клубните му форми са ангажирани повече от 400 души, голяма част от които представят Търговище на национални и международни фестивали и конкурси.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 [3] 4 ... 145 146 147

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище