Дата / Час


петък 01 юни 2018 - 10:54:30
изглед за печат
Областна администрация – Търговище представя на заинтересованите страни проект на „График за движение на влаковете за периода 2018/2019 г.“. С документа можете да се запознаете тук.
Разписанията влизат в сила ежегодно от втората неделя на месец декември и са валидни за една година напред.
Вашите становища по предложения проект можете да изпращате на oblast@tg.government.bg в срок до 30 юни 2018г.
Областна администрация Търговище

петък 01 юни 2018 - 09:56:57
изглед за печат
На 29.05.2018г. в София се проведе конференция "Ромското включване - къде сме и каква е посоката". Инициативата се състоя в Националния дворец на културата под егидата на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Организатор на събитието е Националният съвет за сътрудничество по етнически и интеграционни въпроси (НССЕИВ) към Министерски съвет.
Форумът откриха министърът на труда и социалната политика г-н Бисер Петков и депутатът от ПП ГЕРБ г-жа Светлана Ангелова, член на комисиите по труда и социалната политика и по правата на човека, вероизповеданията и жалбите и петициите на гражданите. Видеообръщение към участниците във форума поднесе и г-жа Ливия Ярока, заместник-председател на Европейския парламент. Г-жа Ярока е първата жена евродепутат с ромски произход, която активно участва в работата на комисиите за граждански свободи, правосъдие и вътрешен ред.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 31 май 2018 - 18:32:46
изглед за печат
Областният управител г- Митко Стайков извърши проверка на ремонтните дейности в двете сгради на бившата ветеринарна лечебница в град Омуртаг. Причината за обновителните работи е, че в тях ще се помещават Общинска служба „Земеделие” – Омуртаг и Областна дирекция по безопасност на храните (ОДБХ), отдел „Здравеопазване на животните” – Антово и Омуртаг. Проверката бе извършена съвместно с директора на Областна дирекция „Земеделие” – Търговище г-жа Севда Ерменкова, директора на Областна дирекция по безопасност на храните д-р Анелия Цонева.
Областният управител установи на място, че обновителните работи, които стартираха през миналата година, вече са на финалната права. Сградите са изцяло външно и вътрешно ремонтирани. Старата дограма е подменена с нова. Офис оборудването вече е доставено, а част от служителите на двете служби вече са в кабинетите си.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 31 май 2018 - 12:09:52
изглед за печат
Днес, 31.05.2018 г., областният управител на Търговище г-н Митко Стайков бе официален гост на откриването на финалните състезания на ученическите игри по волейбол за момчета V – VII клас. На церемонията, която се проведе в спортна зала „Дечко Стефанов”, присъстваха още кметът на Търговище д-р Дарин Димитров, началникът на Регионалното управление на образованието г-жа Елка Станчева и др.
„За мен е удоволствие да съм тук сред вас. Радостен съм от факта, че Търговище е домакин на най-добрите състезатели от цялата страна и естествено, че имаме участник от нашата област”, каза в приветственото си слово областният управител. Той пожела успешна игра на всички участници.
По време на церемонията участниците и съдиите положиха клетви за честна и спортсменска игра и безпристрастно съдийство.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 30 май 2018 - 18:02:59
изглед за печат
Областният управител на Търговище г-н Митко Стайков извърши проверка на място на извършваните ремонтни дейности на третокласния път от републиканската пътна мрежа Мировец – Буховци – Острец – Надарево – Дългач - Певец. Проверката се проведе в присъствието на директора на Областно пътно управление - Търговище инж. Марчо Марчев.
Областният управител констатира, че отсечката от Мировец до Острец вече е основно ремонтирана. Предстои ремонтът да продължи по утвърдения график, а именно премахване на стария асфалт и подготовка на трасето в отсечката от Острец до Певец.
Експлоатационното състояние на 29-километровото трасе ще бъде подобрено чрез дейности по възстановяване на асфалтовата настилка, отводняване, полагане на хоризонтална маркировка и монтиране на вертикална сигнализация. Настилката ще бъде изградена от еластична асфалтова смес, която е устойчива на тежкотоварни превозни средства и по този начин се предотвратява напукването на пътя.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 30 май 2018 - 12:06:54
изглед за печат
На 29.05.2018г., областният управител г-н Митко Стайков бе официален гост на тържествена вечеря ифтар по покана на районния мюфтия в гр.Търговище Назиф Расимов.
На нея областният управител имаше възможността да поздрави всички присъстващи с настъпващия празник Рамазан Байрам, като пожела здраве и берекет на тях и техните семействата.
„Месец Рамазан е месец на търпението, толерантността и опрощението“, заяви районният мюфтия и допълни, че ифтар е израз на уважение към религиозния празник и към традициите на българските граждани с мюсюлманско вероизповедание.
На празничната вечеря присъстваха заместник-главния мюфтия на България Ахмед Хасанов, главният секретар Джелал Фаик, кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров, заместник-кметът Емине Якубова, духовни лица от Регионалния мюсюлмански съвет и други.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 29 май 2018 - 13:24:32
изглед за печат
На 28.05.2018г., в гр. Търговище се проведе Първата регионална панорама на професионалното образование в областта. Събитието е организирано от Регионално управление на образованието – Търговище и в него участваха 8-те професионални гимназии от нашата област. Целта е учениците да се запознаят с дейността на гимназиите и да изберат своето бъдещо училище и професионално направление.
Г-жа Елка Станчева – Началник на РУО – Търговище откри инициативата, като посочи, че професионалното обучение е изключително важно, особено в настоящия момент, когато бизнесът изпитва остра нужда от кадри.
Професионалните гимназии бяха представени от свои възпитаници и техните постижения в различни национални състезания. Организаторите се надяват инициативата да се превърне в традиция за област Търговище, като се провежда регулярно всяка година.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 [3] 4 ... 85 86 87

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище