Дата / Час


понеделник 26 март 2018 - 18:34:16
изглед за печат
Днес 26.03.2018г., в Областна администрация Търговище се проведе заседание на Областната комисия за „Военни паметници“, председателствано от областния управител г-н Митко Стайков.
Заседанието се проведе в следния дневен ред:
1. Актуализиране състава на Областна комисия „Военни паметници“.
2. Обсъждане и утвърждаване на актуализирания областен регистър на военните паметници в област Търговище.
3. Дискусия по организационни въпроси.
Всички общини в област Търговище изпратиха в срок своите актуализирани регистри на военните паметници. За всеки паметник бе представена анкетна карта и актуални снимки.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 26 март 2018 - 18:29:25
изглед за печат
Днес 26.03.2018г., Областният управител г-н Митко Стайков се срещна с
Генералния консул на Русия в Русе г-н Андрей Громов и г-жа Марина Сергунина, аташе в Генералното консулство на Руската Федерация в Русе. Господин Стайков представи на дипломата накратко област Търговище, като го запозна със специфичните особености и перспективи на всяка една община. Също така разказа възможностите, за сътрудничество и инвестиции, както и за развитието на икономиката и културата в областта.
Областният управител и Андрей Громов изразиха удовлетвореност и увереност , че доброто сътрудничество ще продължи и занапред. Консулът увери, че ще работи за развитието на двустранните отношения.
След срещата те посетиха и кмета на Община Търговище – д-р Дарин Димитров.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 23 март 2018 - 16:49:00
изглед за печат
Областна администрация – Търговище информира, че Агенцията по заетостта стартира нов прием на заявления по проект „Родители в заетост” в периода 26 март – 20 април 2018 г. Проектът е съфинансиран от Европейския социален фонд на Европейския съюз чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 и подпомага родителите с деца до 5 години за по-доброто съвместяване на професионалния с личния живот, като същевременно предоставя възможност за заетост на безработни лица за полагане на грижи за отглеждане на малки деца.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 21 март 2018 - 17:57:06
изглед за печат
Днес, 21.03.2018г., Областният управител г-н Митко Стайков бе официален гост на откриването на Международната изложба в Пловдив „Природа, лов и риболов 2018“.
Изложбата се организира под егидата на Министерството на замеделието, храните и горите и бе открита от заместник-министърът Атанас Добрев . На изложението участваха фирми, които предлагат ловни и риболовни пособия, муниции, принадлежности, облекло, обувки, аксесоари, храни, оптически и навигационни уреди, високо проходими машини АТВ и УТВ, действащи реплики на старинни оръжия, ловни трофеи и реплики на старинни оръжия.
Изложбата е най – мащабният в България форум за опазването на природните богатства и тяхното пълноценно използване. Тя разкрива възможността на посетителите за първи път да видят зоната за екстремни спортове, която включва специализирана екипировка, модерно оборудване, атракции, алтернативен туризъм и много други новости.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 20 март 2018 - 16:28:44
изглед за печат
Днес, 20.03.2018г., по инициатива на Областният управител г-н Митко Стайков и координаторът на фондация „Искам бебе“ – Невена Стоянова бе направено дарение на бебешки храни в Комплекса за здравни и социални услуги (КЗСУ) - Търговище. Областният управител направи оглед на Комплекса в който има 39 деца, настанени в 3 звена.
Директорът на КЗСУ – Миглена Сотирова сподели за наболелите проблеми в центъра свързани с парната инсталация на сградата, недостиг на бебешки адаптирани млека, памперси и други консумативи свързани с тяхната нормална дейност. От своя страна г-н Стайков обеща и пое ангажимент да съдейства за разрешаването им.
В Комплекса работят медицински специалисти, социални работници, психолози, рехабилитатори, логопеди и други.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 20 март 2018 - 13:36:51
изглед за печат
Областна администрация Търговище ще участва в глобалната инициатива „Часът на Земята“. На 24 март, събота, от 20.30 ч. за час ще бъде загасено осветлението на администрацията в знак на съпричастност с проблемите на околната среда.
Ръководството на Областна администрация Търговище призовава населението от областта също да изключи осветлението в домовете си в рамките на час в подкрепа на действията за опазване на биологичното разнообразие и природата.
Кампанията се организира за 12 път от Световния фонд за дивата природа WWF и тази година се провежда под наслова „Свържи се с природата“.
През 2017 г. в инициативата се включиха 110 града от България, институции, неправителствени организации, представители на бизнеса и други.
Областна администрация Търговище

понеделник 19 март 2018 - 18:00:03
изглед за печат
Днес, 19.03.2018г., в Областна администрация Търговище се проведе редовно заседание на Областния обществен съвет за превенция и противодействие на корупцията /ООСППК/. То бе открито от областния управител г-н Митко Стайков в качеството му на председател на съвета.
На заседанието присъстваха представители на общините от област Търговище и териториалните структури на изпълнителната власт. На него бяха обсъдени Отчетния доклад за дейността за 2017 г. и Програма за дейността на ООСППК за 2018 г.
В годишния отчет е отразено, че през изминалата година институциите на областно ниво от изпълнителната власт са постигнали съгласуваност на действията си, което води до добре изградена система от антикорупционни органи и звена на местно ниво. Друг важен аспект в дейността на администрациите е по отношение на взетите мерки, които се изразяват в проведени обучения на служителите по въпросите за превенция и противодействие на корупцията.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 [3] 4 ... 77 78 79

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище