Дата / Час


вторник 21 юли 2020 - 14:28:42
изглед за печат
Днес, 21.07.2020 г., областният управител г-н Митко Стайков посрещна в Търговище министъра на отбраната г-н Красимир Каракачанов и командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов. Те бяха в Търговище, за да наблюдават демонстрация по изпитания на ремонтирана танкова техника в „ТЕРЕМ – Хан Крум” ЕООД – гр. Търговище.
В демонстрацията бе изпитана изправността на последните два танка Т-72, ремонтирани в завода - част от поръчка за обновяване на общо 13 машини, изпълнена в периода януари 2019 г. – юли 2020 г. "Подобен заводски ремонт на танковете не е правен от 10 години", посочи министър Каракачанов и заяви, че се очаква Министерство на отбраната да обяви нова процедура за ремонт на още 5 танка в дъщерното дружество на ТЕРЕМ в Търговище.
„Моята амбиция е до края на този мандат да свършим толкова работа, колкото не е вършена в последните 30 години“, заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Той подчерта, че целта е да бъде модернизирана и повишена боеспособността на Българската армия. В тази връзка г-н Каракачанов поясни, че към момента продължават процесите за повишаване на бойните способности на армията, като същевременно се изпълняват поръчки за ремонт и модернизация на съществуващата техника и придобиване на нова. По негови думи в последните години се влагат значителни средства – общо над 4 млрд. лв., за модернизация на Българската армия. Средствата предстои да бъдат изплащани в следващите 7 до 11 години.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 20 юли 2020 - 20:16:58
изглед за печат
Потвърден е случай на заразяване с коронавирус при мъж на 38 г. от с. Врани кон, общ. Омуртаг.

След проведено епидемиологично проучване е установено, че във връзка с предстоящо пътуване в чужбина лицето решава да се изследва чрез PCR-методика във вирусологична лаборатория в гр. Шумен. Резултатът, доказващ заразяване, е регистриран на 19.07.2020 г.

Новозаразеният не проявява симптоми на заболяването. Пред РЗИ-Търговище е съобщил, че е работил в Австрия, откъде се е върнал преди 15 дни. Не е споменал за контакт с карантинирани или заразени лица.[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 20 юли 2020 - 18:44:05
изглед за печат
Търговище е домакин на информационно събитие, организирано от Министерството на образованието и науката и РУО – Търговище. Официално началото на форума бе поставено днес – 20.07.2020 г., като ще продължи до 22.07.2020 г., с участието на представители на професионални училища и работодатели от областите Търговище, Шумен и Разград, както и експерти от РУО - Разград и РУО - Шумен.
Основната цел на събитието бе да запознае представители на професионалните училища и работодателите в региона със спецификата на проект „Подкрепа за дуалната система на обучение”. Проектът е широкообхватен, като дейностите са насочени към подобряване компетентността на преподавателите по професионална подготовка и методическите умения на работодателите, повишаване привлекателността на дуалната система на обучение сред учениците и родителите и информираността в предприятията.
Официален гост на събитието бе областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков, който заяви, че образованието е основен приоритет на национално равнище, с акцент върху професионалната подготовка на учениците.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

събота 18 юли 2020 - 15:35:27
изглед за печат
183-та годишнина от рождението на българския революционер, идеолог и национален герой Васил Левски бе тържествено отбелязана днес - 18.07.2020 г., в Търговище.

В знак на уважение пред паметта и делото на Апостола на свободата, пред барелефа с неговия образ се бяха събрали десетки официални лица и граждани. Честването уважиха областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков и неговият заместник г-н Панайот Димитров, секретарят на Община Търговище г-жа Христалина Халачева, общински съветници, ръководители и представители на политически партии, културни и обществени организации.

Възпитаници на Първо СУ "Св. Седмочисленици" изнесоха специално подготвена литературна композиция, посветена на Апостола. В програмата участва и Духовият оркестър при Община Търговище.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 17 юли 2020 - 19:31:55
изглед за печат
Днес, 17.07.2020 г., се проведе заседание на Областния кризисен щаб за борба с разпространението на коронавируса в Търговище. То бе организирано, по повод работната среща между областния управител на област Търговище г-н Митко Стайков, контролните органи за противодействие заболеваемостта от COVID-19, ресторантьори и представители на питейни и развлекателни заведения в региона, която се проведе на 14.07.2020 г. Целта на днешното заседание бе да се изясни готовността на бранша за спазване изискванията за лична и обществена безопасност, особено при провеждане на масови тържества и мероприятия както на открито, така и в закрити помещения.

Д-р Марин Йовов - гл. секретар на РЗИ - Търговище, представи пред членовете на Областния кризисен щаб актуални данни за епидемичната обстановка в областта. А г-жа Весела Маринова от РЗИ представи информация за издадените предписания и отправените препоръки към собствениците и управителите на заведенията за обществено хранене и развлечение, относно сериозността на заболяването коронавис и спазването на актуалните мерки и заповеди за безопасност. Определен е конкретен брой посетители при максимален капацитет за всеки от обектите.[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 16 юли 2020 - 19:36:35
изглед за печат
Днес, 16.07.2020 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков подкрепи благотворителния концерт "Дари добро, поздрави усмивка", организиран в подкрепа на 2-годишно дете от Търговище. Проявата събра десетки жители на областния град край малката сцена в парка "Борово око", приели присърце каузата за лечението на малкия Никола.
"Убеден съм, че и този път ще докажем, че жителите на Търговище сме сърдечни, добронамерени и състрадателни хора" - заяви пред присъстващите областният управител, впечатлен от присъствието на много млади хора сред публиката на концерта. "Винаги трябва да се отзоваваме и да подкрепяме каузите за здравето на всеки от жителите на нашата област" - каза г-н Стайков и дари лични средства в подкрепа на добрата инициатива.
2-годишният Никола страда от Синдром на Уест, детска церебрална парализа и атрофия на очен нерв. Нуждае се от рехабилитация и лечение в чужбина, средствата за които са непосилни за семейството му.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 16 юли 2020 - 13:38:11
изглед за печат
Заразяване с COVID-19 е доказано при жена на 69-годишна възраст от гр. Търговище. Резултатът е получен днес – 16.07.2020 г.
Новозаболялата е приета за лечение в Инфекциозно отделение на МБАЛ – Търговище след 20 часа на 14.07.2020 г. Установено е увредено общо състояние, двустранна бронхопневмония, обща отпадналост, болка в мускулите. Своевременно й е взета проба за PCR-тест, изпратена за вирусологично изследване до референтната лаборатория към УМБАЛ „Св. Марина” – гр. Варна, от където доказват заразяването.
Жената има придружаващи заболявания – диабет и артериална хипертония. Живее със съпруга си – пенсионер, на когото е връчено предписание за домашна изолация.
Заразената не е съобщила за контакт с болни или карантинирани лица. Не е напускала страната.
Епидемичното проучване и издирване на болни, контактни или заразоносители продължава.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 [3] 4 ... 167 168 169

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище