Дата / Час


вторник 09 октомври 2018 - 17:53:41
изглед за печат
Днес, 09.10.2018 г., официално бе открита изцяло обновената Детска градина „Приказка” в Търговище. На церемонията присъстваха областният управител г-н Митко Стайков, кметът на града д-р Дарин Димитров, секретарят на общината г-жа Христалина Халачева, директорът на детската градина г-жа Даниела Димитрова, ръководителят на проекта г-жа Мирослава Павлова, общински съветници и др.
В своето приветствие кметът д-р Дарин Димитров съобщи, че това е първият изцяло обновен обект от образователната инфраструктура и към момента се ремонтират още една детска градина, ясла и основно училище.
Г-жа Даниела Димитрова благодари на всички, които са дали своя принос за обновяването на детската градина и изяви желанието си всички стаи да бъдат пълни с деца. Към момента в ДГ „Приказка” се обучават 96 деца, разпределени в 5 групи.
Официалната церемония по откриването на детската градина продължи с църковен водосвет и лисване на менче с вода от кмета на града. Музикален поздрав – песен и пирински танц, представиха децата от „Шарено герданче” към ОМД – гр. Търговище. Празнична програма беше подготвена и от възпитаниците на ДГ „Приказка”.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

събота 06 октомври 2018 - 14:13:34
изглед за печат
Днес, 06.10.2018 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков бе гост на четвъртия поред „Празник на баницата“ в село Макариополско. Той се организира от местното читалище „Минчо Иванов-1912“ и със съдействието на отдел „Култура“ в Община Търговище.
По време на празника на площада в селото бяха показани над 40 вида баница, както и питки, баклави, щрудели с ябълки и други тестени изделия. Бе представена и традиционната макариополска баница, чиято рецепта се предава през поколенията. В програмата на празника беше включена и демонстрация на замесване и изпичане на точена и дърпана баница. Майсторите на най-хубавите и вкусни баници получиха почетни грамоти.
За жителите и гостите на селото беше подготвена концертна програма с участието на самодейци от читалищата в селата Кралево, Буховци, Макариополско и Търговище.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 04 октомври 2018 - 17:09:17
изглед за печат
Днес, 04.10.2018 г., областният управител на Търговище г-н Митко Стайков се срещна с изпълнителния директор на Българската федерация по хокей на трева г-н Антонио Антонов. На срещата, която се проведе в сградата на Областна администрация Търговище, присъстваха още кметът на града д-р Дарин Димитров и заместник областният управител г-н Панайот Димитров.
Тема на разговор бяха актуални въпроси, свързани с развитието на този вид спорт в област Търговище. Изпълнителният директор на Българската федерация по хокей на трева изрази готовност да подкрепи всяка бъдеща местна инициатива с материално-техническо и методическо обезпечаване. Идеята е, спортът да се популяризира на местно ниво и да се практикува от повече млади хора. Областният управител и кметът поеха ангажимент да подпомогнат за популяризирането му, тъй като този спорт е непознат за областта. Българската федерация със съдействието на Европейската федерация по хокей на трева ще подпомогнат предоставянето на спортни екипи, топки и стикове за училища на територията на област Търговище, които проявят интерес към него.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 04 октомври 2018 - 16:09:59
изглед за печат
Днес, 04.10.2018 г., възрастните хора от пенсионерски клуб „Паисий Хилендарски” имаха двоен празник. Те отбелязаха Международния ден на възрастните хора и цялостното обновяване на клуба. Техни специални гости на тържеството бяха областният управител на Търговище г-н Митко Стайков и кметът на града д-р Дарин Димитров.
„Радостен съм за едно – че виждам клубът отново пълен и всички Вие сте живи и здрави, защото това е най-важното”, заяви областният управител и похвали кмета за помощта, която оказва на хората от третата възраст. Губернаторът припомни, че още миналата година двамата заедно са поели ангажимент пред възрастните хора да съдействат за обновяване на пенсионерския клуб. Стараем се да направим така, че да се чувствате добре. Сами виждате, че това, което сме го обещали – го правим”, допълни областният управител и подчерта, че за една година са направени ремонти на детски градини, училища, спортни бази и др. обекти.
Поздрав към гостите поднесе със свои изпълнения вокална група „Детелини”, а ставрофорен иконом Славчо Проданов отслужи водосвет за здравето на всички.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 03 октомври 2018 - 20:08:03
изглед за печат
Областният управител на Търговище г-н Митко Стайков извърши проверка на място на извършваните ремонтни дейности на третокласния път от републиканската пътна мрежа Мировец – Буховци – Острец – Надарево – Дългач – Певец. Ремонтните дейности на пътната отсечка стартираха в началото на месец май тази година.
Областният управител констатира, че се полага последният износващ слой на пътната настилка. Тя е изградена от еластична асфалтова смес, която е устойчива на тежкотоварни превозни средства и по този начин се предотвратява напукването на пътя. На места по пътната отсечка вече има поставен бордюр. Предстои да се направят отводнителни канавки, полагане на хоризонтална маркировка и монтиране на вертикална сигнализация.
Губернаторът се увери на място, че изцяло възстановена е и проходимостта на моста между селата Буховци и Острец, който беше със силно влошено експлоатационно състояние, а тротоарната конзола бе в аварийно състояние.
След направените проверки на място областният управител се срещна с кметовете на селата Надарево и Острец - Мехмед Мехмедов и Огнян Андреев.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 02 октомври 2018 - 15:10:51
изглед за печат
Днес, 02.10.2018 г., областният управител на Търговище г-н Митко Стайков посети Териториалната организация на слепите хора в града. Там той се срещна с председателя на клуба г-жа Бяла Колева. Поводът за посещението беше запознаване и обсъждане на наболели проблеми на организацията на слепите в Търговище.
По време на срещата председателят на клуба сподели, че на 15 октомври организацията ще отбележи за пореден път Деня на белия бастун. По този повод областният управител реши да зарадва слепите хора, като им дари средства за екскурзия. Следващата седмица те ще заминат с 40 – местен автобус на еднодневна разходка в Русе, където ще посетят забележителностите на дунавския град.
Г-жа Колева благодари на губернатора за жеста и му пожела много успехи в работата. Той от своя страна я увери, че клубът винаги може да разчита на неговото съдействие при търсене на решения по наболели проблеми.
Към настоящия момент в Териториалната организация на слепите членуват 102 души от Търговище, Омуртаг и Попово.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 28 септември 2018 - 19:44:49
изглед за печат
Днес, 28.09.2018 г., областният управител на Търговище г-н Митко Стайков участва в първата Регионална кръгла маса „Иновации за качествено образование”, която се проведе в конферентната зала на хотел „Терра Европа”. Събитието се организира от началника на Регионалното управление на образованието в Търговище г-жа Елка Станчева и на него присъстваха директори, заместник-директори и учители от училищата и детските градини в област Търговище.
„Когато ние сме ходили на училище, нямаше иновативни методи. Съвременният свят, в който живеем, ни предизвиква да показваме нови неща, да вкараме децата в класните стаи, но не само да ги задържим, но и да ги обучим успешно за предизвикателствата, които ги очакват”, заяви областният управител при откриването на кръглата маса. Той пожела успех на участниците и благодари на присъстващите за усилията, които полагат за осигуряване на качествено образование за децата и младежите от областта.
В кръглата маса общо 7 училища и една детска градина представиха своите иновативни методи, внедрени в образователния процес при обучението на учениците. Директорите и учителите разкриха възможностите на различни електронни платформи и ресурси, използвани в техните училища.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 [3] 4 ... 97 98 99

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище