Дата / Час


събота 01 юни 2019 - 14:23:37
изглед за печат
На 31.05.2019 г., в конферентната зала на хотел „Терра Европа” се проведе „Среща на поколенията” по случай 60-годишния юбилей на Военно окръжие - Търговище. Гости бяха областният управител г-н Митко Стайков, началникът на РУО Търговище Елка Станчева, директорът на ОД на МВР ст.комисар Николай Ненков, началникът на Централно военно окръжие полковник Георги Петков, началникът на военно окръжие Варна капитан първи ранг Светослав Попов, бивши офицери, сержанти, полковници и подполковници и служители.
„За мен е удоволствие да Ви поздравя по случай юбилея. Това е дълъг период, през който Вие безрезервно и всеотдайно сте изпълнявали високохуманните си задължения. Благодаря Ви, че с чест и достойнство служите на страната, защото Вашата дейност гарантира сигурността на обществото”, заяви областният управител.
В заключение областният управител пожела здраве и още много лични и професионални успехи.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

събота 01 юни 2019 - 11:39:32
изглед за печат
На 31.05.2019 г., областният управител г-н Митко Стайков беше официален гост на заключителното мероприятие по Проект „Европейски хоризонти за етнокултурна толерантност” към Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж”. Хепънингът „Можем повече“ се организира от клуб "Знайко" към Основно училище "Христо Ботев" с. Зелена морава.
Дейностите по проекта включваха допълнителни занимания със застрашени от отпадане от училище ученици от етническите малцинства и осъществяване на допълнителна подготовка по учебни предмети за компенсиране на пропуски при усвояване на учебния материал. Получените знания, умения и навици от участие в съответните извънкласни образователни модули са повлияли положително върху развитието на всеки един докоснал се до духа на словото и книгите.
По време на хепънинга ученици представиха песни, танци и сценки.
В края на мероприятието г-н Стайков лично поздрави директора на училището г-жа Емилия Стефанова за успешното представяне и реализиране на проекта. Пожела здраве, успешно завършване на учебната година и още много успехи в реализирането на бъдещи проекти.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 31 май 2019 - 22:38:26
изглед за печат
Днес, 31.05.2019 г., областният управител бе официален гост в деня на „отворените врати”, който се проведе в с.Голямо ново, община Попово. Инициативата е на кметството в селото, ОУ „Г.С. Раковски“ и НЧ „Пробуда - 1921”. Празникът премина под наслов „Ние в Европейското семейство”.
Тържеството започна със стихотворението „Аз съм Българче” и продължи с интерактивно състезание „Аз обичам България”, което бе посветено на децата и на тяхното бъдеще. В него участваха общо 12 деца и ученици от детската градина и училището. Те бяха разпределени в 3 отбора, които носеха имената на българското знаме – бяло, зелено и червено. Състезанието се проведе в няколко кръга, като след всеки от тях бяха представени музикални поздрави от учениците в училището.
Победителите бяха наградени от областният управител, който пожела на всички деца и ученици една незабравима ваканция, пълна с радости и игри. Тържеството завърши с българско кръшно хоро.
Гости на мероприятието бяха още заместник областният управител Панайот Димитров, началникът на РУО Търговище Елка Станчева, експерти от Община Търговище, родители и други.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 30 май 2019 - 17:06:13
изглед за печат
Днес, 30.05.2019 г., областният управител на Търговище г-н Митко Стайков се срещна с председателя на Комисията за защита от дискриминация доц. д-р Ана Джумалиева. По време на срещата те разговаряха относно предстоящото откриване на представителство на Комисията в Търговище.
Председателят подчерта, че ще има oтĸpитa пpиeмнa зa гpaждaни, нa ĸoятo житeлитe нa гpaдa и peгиoнa щe имaт възмoжнocт дa пocтaвят пpeд пpeдcтaвитeли нa ĸoмиcиятa въпpocи, cвъpзaни c диcĸpиминaциятa и ще могат да изясняват своите пpaвa и зaдължeния, peглaмeнтиpaни от Зaĸoнa зa зaщитa oт диcĸpиминaция. Гpaждaни, ĸoитo ca били oбeĸт нa диcĸpиминaция, ще мoгaт дa пoлyчaт бeзвъзмeзднo пpaвнa ĸoнcyлтaция.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 30 май 2019 - 13:48:00
изглед за печат
На 29.05.2019 г., областният управител г-н Митко Стайков бе гост на юби-лейния празник на Детска градина „Осми март“ гр. Търговище. Събитието се проведе в Драматичния театър под надслов „Подарък за мама“.
„Повече от половин век Вашата детска градина затвърждава своя обществен авторитет, защото възпитава, обучава и изгражда съзнанието, личността и характера на най-малките търговищенци. Работата с деца не е професия, а призвание - да образоваш и възпитаваш, да посяваш семето на знанието и морала. Благодарение на усилията и усърдията на г-жа Атанасова се случиха толкова много неща, а през 2017 г се проведе първата олимпиада по безопасност на движението, която няма аналог в България“, заяви областният управител и честити на всички празника.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 30 май 2019 - 09:31:30
изглед за печат
На 29.02.2019 г., в Спортна зала „Дечко Стефанов“ се проведе заключително мероприятие по националната програма „Работа на полицията в училищата“ . Деца от прогимназиални класове от 7 училища в област Търговище учас-тваха в състезание – викторина.
„Търговище има традиция да организира интересни и полезни мероприятия по безопасност на движението, както в детските градини така и в училищата. Пожелавам успех на всички и нека по-добрият победи”, заяви областният управител по време на официалното откриване на състезанието”.
На мероприятието присъстваха още началникът на РУО Търговище Елка Станчева и директорът на ОД на МВР ст.комисар Николай Ненков.
В първи кръг отборите решаваха теоретичен тест от 30 въпроса за 30 минути. Тестът включваше въпроси, касаещи безопасността на движението. Във втори кръг учениците трябваше да покажат майсторско управление на велосипед, а в трети - бързина при обличане на униформа на полицай и пожарникар.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

събота 25 май 2019 - 14:55:05
изглед за печат
На 24.05.2019 г., в централата на КТ "Подкрепа" Синдикат "Образование" - "Подкрепа" бяха връчени традиционните награди за особени заслуги в областта на просветното, културно и синдикално дело, по-случай 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. На тържеството бяха връчени награди на учители, ученици и представители на различни институции.
За отлично партньорство и добър социален диалог бе награден областният управител г-н Митко Стайков от д-р Юлиян Петров – Председател на Синдикат „Образование” към КТ „Подкрепа”.
„Благодаря за наградата и оценката Ви. Добрият диалог, който водим със синдикатите, Министерството на образованието и бизнеса, е основата на успеха и инвестициите в образователната инфраструктура в област Търговище. Щастлив съм, че сме добър екип и работим успешно за нарастването на инвестициите в образователната инфраструктура и повишаването на качеството на образованието в областта и страната. Искам да благодаря на министъра на образованието Красимир Вълчев за подкрепата и съдействието за реализирането на проектите ни”, заяви областният управител.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 [3] 4 ... 125 126 127

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище