Дата / Час


петък 01 март 2019 - 15:59:45
изглед за печат
Ученици от Iб и Iв клас на Първо основно училище „Христо Ботев” гостуваха в Областна администрация Търговище по повод 1 март – празника на Баба Марта. Те бяха посрещнати от заместник областния управител Панайот Димитров и от служителите в администрацията. Първокласниците подариха свои ръчно изработени мартеници с пожеланието за здраве, успешни и благословени дни. Те не само спазиха българската традиция за връзване на бели и червени конци на този ден, но и повдигнаха празничното настроение с изпълнения на песни и стихотворения.
Заместник областният управител и служителите също зарадваха малчуганите със символите на пролетта и им пожелаха да са здрави, весели и щастливи през цялата година.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 28 февруари 2019 - 15:23:22
изглед за печат
В навечерието на един от най-почитаните български обичаи с хилядолетна традиция – Баба Марта, областният управител на Търговище г-н Митко Стайков подари мартеници на всички деца от детските градини в областта. В сряда (27.02.2019 г.) губернаторът, заместник областният управител Панайот Димитров и служители на Областната администрация посетиха част от образователните институции и се срещнаха лично с директорите, за да връчат мартениците и да поднесат своите поздравления. Раздаването ще продължи и днес, за да бъдат обхванати всички 21 детски градини и техните филиали.
С инициативата областният управител цели да зарадва всяко дете с мартенския символ за здраве и да пожелае на всички малчугани в областта да растат здрави и щастливи.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 27 февруари 2019 - 16:47:25
изглед за печат
Днес, 27.02.1019г., oбластният управител г-н Митко Стайков проведе срещна с г-н Мартин Заимов – Изпълнителен директор на „Фонд мениджър на финансови инструменти в България" ЕАД, т. нар. Фонд на фондовете. На срещата присъства и кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров. Те разговаряха във връзка с възможността за финансиране на инфраструктурни проекти, градска среда, туристически проекти, ВиК инфраструктурата, изграждане на спортни съоръжения и др.
Институцията управлява средства по четири оперативни програми: ОП “Развитие на човешките ресурси“, ОП “Иновации и конкурентоспособност“, ОП „Околна среда“ и ОП „Региони в растеж“. Основната дейност на фонда е управлението на финансови инструменти през програмния период 2014-2020. Тези инструменти са алтернативен начин на финансиране на безвъзмездната помощ. Насочени към проекти, които потенциално биха могли да започнат да се самоиздържат, те осигуряват инвестиционна подкрепа чрез заеми, гаранции или дялово участие.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 27 февруари 2019 - 14:05:49
изглед за печат
На, 26.02.2019г., областният управител г-н Митко Стайков бе официален гост заедно със заместник областния управител г-н Панайот Димитров на общото отчетно събрание на Областния съвет на Български червен кръст – Търговище.
Председател на събранието съгласно утвърдените правила на БЧК бе д-р Цветана Димитрова. На заседанието бяха приети отчетен доклад за дейността за 2018г., доклада на Областната контролна комисия, изпълнение на бюджета за 2018г., план за дейности през 2019 и бюджета за 2019г.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 26 февруари 2019 - 17:40:25
изглед за печат
Днес, 26.02.2019 г., областният управител г-н Митко Стайков заедно със заместник областният управител Панайот Димитров, директорът на ОПУ Марчо Марчев и експерти на пътното управление направиха оглед на трасето Александрово - Горна и Долна Кабда.
Спешни мерки са предприети за укрепване на пътната отсечка между двете села, тъй като компрометираният третокласен път не е ремонтиран от години. В момента се извършват ремонтни дейности на активизирали се по време на зимния сезон свлачища. На належащите места се полага фрезован асфалт с цел изравняване и подобряване на пътната настилка.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 25 февруари 2019 - 13:46:05
изглед за печат
Днес, 25.02.2019 г., областният управител на Търговище г-н Митко Стайков се срещна с директора на Регионална библиотека „Петър Стъпов” - г-жа Росица Куцарова, на която той подари енциклопедия „България в балканските войни 1912-1913”.
Изданието е дело на екип от автори, който включва доц. Милен Куманов, г-жа Десислава Костадинова и д-р Тодор Тодоров и включва систематични сведения за Балканските войни, исторически данни и факти за усилията на българската държава да отхвърли веригите на Берлинския договор от 1878 година, като основната задача на политическите партии и на цялото общество е да се обединят всички територии, населени с българи, които са останали извън пределите на родината, с Княжество България (от 1908 година - Царство България) и Македония.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 22 февруари 2019 - 17:13:09
изглед за печат
Днес, 22.02.2019 г., се проведе заседание на Постоянната комисия по заетост, ръководено от Областния управител на Търговище г-н Митко Стайков. Основна тема беше приемането на държавния план-прием за учeбната 2019/2020 г., който определя броя на местата за прием на ученици в VІІІ клас в паралелките за професионална и профилирана подготовка в училищата на територията на областта.
Началникът на РУО – Търговище г-жа Елка Станчева представи на членовете на комисията обобщеното предложение за държавен план-прием. През следващата учебна година професионалните училища от област Търговище предлагат прием в 41 паралелки, а броят на завършващите седмокласници в областта е 975. Основните принципи при изготвянето на обобщеното предложение са преструктуриране на приема в посока на STEM профили и технически и IT професии, повишаване на процентното съотношение на приетите осмокласници в професионални гимназии и паралелки с професионална подготовка, установяване на партньорски отношения между работодателите и училищата и др. В тази връзка 2 професионални гимназии и 1 обединено училище предлагат общо 5 нови професии: агроеколог, техник-лесовъд, сътрудник в малък и среден бизнес, модист и работник в дървообработването.[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 [3] 4 ... 115 116 117

ИЗЛОЖБА 140 ГОДИНИ НАРОДНО СЪБРАНИЕ

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище