Дата / Час


вторник 20 ноември 2018 - 10:12:58
изглед за печат
ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА ЗА ХРАНИ И/ИЛИ ОСНОВНО МАТЕРИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ
ФОНД ЗА ЕВРОПЕЙСКО ПОДПОМАГАНЕ НА НАЙ-НУЖДАЕЩИТЕ СЕ ЛИЦА
Операция тип 2 BG05FMOP001-2.003
„Предоставяне на индивидуални пакети хранителни продукти 2017-2019“

Управляващ орган: АГЕНЦИЯ ЗА СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ

Финансиране : ФОНД ЗА ЕВРОПЕЙСКО ПОДПОМАГАНЕ НА НАЙ-НУЖДАЕЩИТЕ СЕ ЛИЦА

Изпълнител: БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ

Правоимащите се определят от Дирекция „Социално подпомагане“

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 19 ноември 2018 - 13:21:52
изглед за печат
Днес, 19.11.2018 г., областният управител на Търговище г-н Митко Стайков бе удостоен с почетен плакет от Ваня Борисова – директор на БЧК - Търговище. Отличието му бе връчено в знак на признателност и благодарност за доброто партньорство между Областна администрация Търговище и БЧК, както и за перспективата и помощта, които взаимно осигуряват за социално уязвимите хора. Областният управител благодари за отличието и увери директора на БЧК, че взаимодействието между двете институции ще продължи и ще работят и занапред в интерес на хората за осигуряване на навременна и ефективна подкрепа на нуждаещите се. От своя страна г-жа Борисова официално покани губернатора на 140-та годишнина от създаването на местната организация, която ще се отбележи в края на месеца.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

събота 17 ноември 2018 - 20:08:19
изглед за печат
С решение на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации, от 2005 година, всяка трета неделя на месец ноември се отбелязва Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. През настоящата 2018 година този ден е 18 ноември.
Ежегодно в резултат на инциденти по пътищата на нашата страна стотици губят живота си, хиляди получават тежки наранявания и боледуват продължително, значителен е броят и на пострадалите с увреждания за цял живот.
Катастрофите оставят трайна следа в живота на пострадалите. Мъката и страданията на семействата и близките на жертвите са неописуеми.
Голяма част от нещастията по пътища са предотвратими. Те са в резултат на пропуски в обучението, възпитанието и дисциплината на участниците в движението, на пропуски и недостатъци в пътната инфраструктура, на недостатъчната техническа изправност на автомобилния парк, на действията по оказване на долекарска и специализирана медицинска помощ на пострадалите.
Нека на 18 ноември тази година отдадем нашата дълбока почит към жертвите и изкажем съболезнования на техните семейства.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

събота 17 ноември 2018 - 11:27:45
изглед за печат
На 16.11.2018 г., Второ средно училище „Проф. Н. Маринов” отбеляза своя празник. По случай 48 години от създаването си училището проведе концерт в залата на Областна дирекция „Полиция”. Официален гост бе заместник областният управител на Търговище г-н Панайот Димитров.
“Несъмнено това е едно от училищата в града, в които децата на Търговище получават най-доброто образование. Това е и училището, което дава своя принос за обогатяването на културния живот не само на града, а и на страната. Защото оттук са излезли много успешни музикални таланти и художници, които със своите постижения са завоювали много награди от редица престижни конкурси. По този начин те прославят себе си, учителите, училището, родния град и България”, се казва в поздравителния адрес на областния управител, който Панайот Димитров връчи лично на директора на училището г-жа Анета Куманова.
Гост на празника бе и д-р Петър Грибнев - един от водещите специалисти в областта на лапароскопската хирургия и началник на операционен блок в клиниката по хирургия към „Александровска” болница.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 16 ноември 2018 - 17:12:12
изглед за печат
Днес, 16 ноември 2018г. – Международният ден на толерантността, в гр. Търговище се проведе поредната инициатива, организирана от Областна администрация – Търговище, с която се отбелязва 75-годишнината от спасяването на българските евреи по време на Втората световна война.
Заместник областният управител г-н Панайот Димитров откри събитието, като посочи, че предотвратяването на депортацията в нацистки концлагери на българските евреите е един от най-големите символи на толерантността и човеколюбието на нашия народ.
Лекторите на събитието бяха г-жа Тоня Иванова от Регионалния исторически музей и г-жа Дияна Петрова от Държавния архив в Търговище. Те запознаха младежите с важни исторически факти, относно живота на еврейската общност в нашата област по време на Втората световна война.
Инициативата е част от работната програма за 2018г. на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз и се изпълнява от Областна администрация – Търговище.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 16 ноември 2018 - 16:36:46
изглед за печат
В четвъртък, 15.11.2018 г., областният управител на Търговище г-н Митко Стайков се срещна с министъра на икономиката г-н Емил Караниколов. Поводът за работната среща с него и част от екипа му бе обсъждането на теми, свързани с изграждането на индустриална зона в Търговище. Акцент на разговорите бе и създаването на представителство на министерството в града. Предвижда се новата структура да бъде разкрита за улеснение и оказване на подкрепа на бизнеса и гражданите, като на място ще се предоставя практическа информация и насоки за предприятията.
Новият офис се очаква да бъде открит в началото на декември. Той ще бъде разположен на първия етаж в сградата на Областна администрация Търговище в бившите офиси на земеделските служби. Ще работи всеки ден, като веднъж месечно ще идва и експерт от администрацията на Министерството на икономиката в София, за да подпомага и консултира местните предприятия по специфични въпроси.
Областна администрация Търговище

четвъртък 15 ноември 2018 - 20:21:12
изглед за печат
Днес, 15.11.2018 г., заместник областният управител г-н Панайот Димитров бе официален гост на празника по случай 39 години от създаването на Трето основно училище „П. Р. Славейков“. Събитието се проведе в актовата зала на училището. Сред гостите бяха още представители на РУО - Търговище, от общинската администрация, учители, ученици, родители и др.
„Учителите държат бъдещето на народа в ръцете си”. Тази мисъл на Вашия патрон, на великия български поет и публицист Петко Славейков е валидна и днес, когато всички Вие отбелязвате 39 години от основаването на Вашето училище. Този период е достатъчен, за да докаже, че Вашият труд е безценен, защото благодарение на Вас се изгражда новото поколение на Търговище!", се казва в поздравителния адрес на губернатора, които заместник областният управител лично връчи на директора на училището г-жа Наталия Миланова. Тя от своя страна също приветства възпитаниците и педагогическия екип на училището.
„Прекланям се пред Вас, 33-ма висококвалифицирани професионалисти, 260 ученици – усмихнати, весели и темпераментни, 11 служител. Едно задружно семейство, което живее с духа и традицията на Славейков", заяви директорът на училището и пожела на всички да са здрави и усмихнати.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 [3] 4 ... 105 106 107

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище