Дата / Час


сряда 12 октомври 2016 - 14:21:36
изглед за печат
Заместник областният управител на област Търговище Стефан Иванов се включи в Националната седмица на четенето, обявена от Министерството на образованието и науката в изпълнение на Плана за действие към Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността. Г-н Иванов прочете днес на учениците от IV „а“ клас при ОУ „Любен Каравелов“ в гр. Попово приказка за Хитър Петър. Четенето провокира дискусия, като бяха задавани редица въпроси, свързани с любими приказки от детството на госта и на децата.

Г-н Иванов благодари за поканата и пожела на малчуганите да откриват всеки ден нови приказни герои.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 12 октомври 2016 - 11:18:49
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев изпрати поздравителен адрес до кметовете на общините от региона по повод Деня на българската община. В поздравлението си, г-н Бонев пожелава на всички кметове, общински съветници и служители в общинските администрации здраве, сила и много енергия за модернизиране на местното самоуправление. „Продължавайте да вървите уверено напред, бъдете последователни и обединени в идеите си, за да развивате общините си като желано място за инвестиции и живот! Уверявам Ви, че като областен управител, всяка Ваша инициатива, която е в интерес на гражданите ще бъде посрещана с разбиране и съдействие от моя страна!“, се казва още в поздравителния адрес на областния управител.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

събота 08 октомври 2016 - 18:07:08
изглед за печат
На 4 октомври 2016 г. в Конферентната зала на Административно-информационния център „Кьошкове“ към Природен парк „Шуменско плато“ - гр. Шумен се проведе редовно съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие (РСР) и на Регионалния координационен комитет /РКК/ към Регионалния съвет за развитие в Североизточен район (СИР). С право да гласуват и вземат решения присъстваха 27 членове на РСР и 14 членове на РКК. Съгласно чл. 18, ал. 4 и чл. 19, ал. 3 от Закона за регионалното развитие (ЗРР), в състава на двата органа са включени представители на 12 министерства, областните управители и представители на общините от четирите области на Североизточен район, представители на организациите на работодателите, работниците и служителите на национално равнище, представители на Управляващите органи (УО) на Оперативните програми (ОП), съфинансирани от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ), представителите на РСР в СИР в Комитетите за наблюдение на съответните ОП, както и представител на Централното координационно звено в Администрацията на Министерския съвет.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 03 октомври 2016 - 10:53:58
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев присъства на заседание на Областния консултативен съвет по животновъдство в Търговище. В срещата взеха участие още директорът на ОД „Земеделие“ Севда Ерменкова, директорът на Областна дирекция по безопасност на храните Анелия Цонева и 35 животновъди от област Търговище.

На заседанието бяха коментирани схемите за обвързана подкрепа 2017-2020 г., моментното състояние по изпълнение на стратегията за хигиена на млекодобива и изкупуването на сурови млека, както и предприетите мерки за превенция на заразния нодуларен дерматит.

Животновъдите бяха запознати и с мярката за помощ за намаляване производството на краве мляко. Представена бе и информация относно откриване на процедура по провеждане на първа тръжна сесия с тайно наддаване за отдаване под наем на свободни пасища, мери и ливади от Държавния поземлен фонд в област Търговище за стопанската 2016/2017 г.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 28 септември 2016 - 15:41:38
изглед за печат
В Областна администрация Търговище се проведе семинар на тема „Ролята на ръководителя за функциониране на доброволното формирование“. Форумът се организира от Областна администрация в изпълнение на приетия „План за изпълнение на Стратегията за развитие на доброволните формирования за защита при бедствия, пожари и други извънредни ситуации в Република България" и с цел продължаване работата по изграждане и подобряване на организацията на дейността на доброволните формирования. В семинара взеха участие представители на всички общини от областта, както и представители на РДПБЗН-Търговище. Обсъдени бяха новите моменти в нормативната уредба, актуалното състояние на доброволните формирования на територията на областта, участието и ролята на ръководителя и заместник ръководителя на доброволното формирование в самостоятелни и/или съвместни спасителни операции.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 15 септември 2016 - 15:25:26
изглед за печат
Заместник областният управител Стефан Иванов присъства на официалното откриване на учебната година в Професионална гимназия по селско стопанство „Никола Пушкаров”-гр. Попово. Празничният ден започна с издигне на българския флаг и химна на Република България.

В приветствието си зам.областният управител изрази своята благодарност и признателност към учителите за труда, който полагат. Той пожела на добър час на всички ученици, здраве и нови постижения. „С началото на новата учебна година пожелавам на всички вас-учители, ученици и родители много ентусиазъм и позитивна енергия. Бъдете успешни и търпеливи“, каза в словото си г-н Иванов.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 14 септември 2016 - 15:54:52
изглед за печат
Областният управител на област Търговище Светлин Бонев изпрати поздравителен адрес до ръководствата на всички учебни заведения в областта, по повод откриването на новата учебна година. „15 септември е много специален празник за всеки един от нас, защото е символ на почитта на българина към знанието и образованието. Нека първият училищен звънец постави началото не само на новата учебна година, но и на нови надежди и очаквания, предизвикателства и положителни емоции“, се казва в поздравлението на областния управител.

Обръщението е изпратено до 55 училища в област Търговище. По данни на Регионално управление на образованието първият звънец ще посрещне приблизително 11 хиляди ученици, 977 от тях са първокласници.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 45,428571428571 [46,428571428571] 47,428571428571 ... 71 72 73

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище