Дата / Час


петък 01 юли 2016 - 16:15:58
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев официално откри базата за почистване, сушене и съхранение на зърно в село Търновца. Тя е собственост на "ЕМУ" АД и е с приблизителен капацитет 10 хил. тона, с възможност за разширение. Към момента в зърнената база са изградени 3 силоза и високотехнологична лаборатория за изследване качеството на продукцията. Очаква се, инвестицията, която е в размер на 4.5 млн.лв. да допринесе за мощното развитие на зърнообработването в района на Герловото.

Пред събралите се гости бизнесменът Таньо Танев сподели, че сбъдва своя мечта и се надява в бъдеще да последва изграждането на още 3 силоза.

Сред официалните гости на събитието бяха още кметът на Търговище Дарин Димитров, неговия заместник Емине Якубова и секретарят на общината Христалина Халачева.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 30 юни 2016 - 15:40:02
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев се срещна днес с младата състезателка по спортна стрелба Мирослава Минчева и нейния треньор Борис Димитров. Г-н Бонев поздрави състезателката за отличното й представяне на Европейското първенство по спортна стрелба за юноши и девойки в Талин (Естония), като й пожела още повече спортни постижения.

На първенството, в дисциплината 25 метра спортен пистолет Мирослава Минчева постигна изключителния резултат от 584 т. в квалификациите, който би й гарантирал призово място и при жените. Във финала тя отстъпи след оспорвана борба единствено на германката Шкерис Михеле.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 30 юни 2016 - 14:25:25
изглед за печат
В Областна администрация Търговище се проведе заседание на Областна комисия „Военни паметници“. В него взеха участие областният управител Светлин Бонев, представители на петте общини от област Търговище, Иво Андонов – представител на Министерство на отбраната и директорът на Регионален исторически музей Магдалена Жечева.

По време на заседанието бяха обсъдени мероприятията във връзка с тържественото честване на 100-годишнината от Тутраканската епопея. По повод бележитата годишнина, Регионален исторически музей-Търговище ще представи изложба и филм, посветени на епичната битка. По предложение на областния управител бе обсъдена възможността да се организира тържествена заря-проверка пред военния паметник в Търговище. За целта ще бъдат поканени почетна рота от поделенията в Шумен или Велико Търново и бивши командири от 45-та тутраканска бригада. До средата на месец август ще станат ясни всички инициативи, с които общините от област Търговище ще отбележат 100-годишнината от Тутраканската епопея.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 27 юни 2016 - 11:52:06
изглед за печат
На 21 и 22 юни 2016 г. в Голф и Спа комплекс „Лайтхаус“ в гр. Балчик се проведе редовно заседание на Регионалния съвет за развитие (РСР) в Североизточен район (СИР). С право да гласуват и вземат решения присъстваха 27 членове на РСР, в който съгласно чл. 18, ал. 4 от Закона за регионалнио развитие (ЗРР), са включени представители на 12 министерства, областните управители и представители на общините от четирите области на Североизточен район, както и представители на организациите на работодателите, работниците и служителите на национално равнище.

Заседанието бе открито и ръководено от г-жа Детелина Николова, Областен управител на област с административен център Добрич, председател на РСР СИР с мандат 01.01-30.06.2016 г.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 23 юни 2016 - 11:23:29
изглед за печат
Уважаеми колеги от държавната администрация,

Приемете моите сърдечни поздрави и благопожелания по повод 23 юни –Ден на служителите в държавната администрация!

Днешния ден е повод да изразя своето уважение и благодарност към всички Вас – професионалистите от териториалните звена на изпълнителната власт, които провеждате държавната политика и изпълнявате високите й цели, основани на принципите на законност, лоялност и отговорност пред обществото!

Желая на всички Вас здраве, търпение и всеотдайно изпълнение на служебните задължения!

Светлин Бонев

Областен управител на област Търговище

Областна администрация Търговище

понеделник 20 юни 2016 - 14:13:49
изглед за печат
Църквата „Света Троица“ в кв. Въбел отбеляза храмовия си празник днес. Празникът започна с тържествена Света литургия, след което по традиция беше извършен водосвет с освещаване на празничния курбан за здраве на жителите и гостите на квартала. Празника уважиха областният управител Светлин Бонев, кметът на Търговище д-р Дарин Димитров и неговия заместник Валентин Велчев.

Днес, когато православната църка отбелязва Свети Дух е и празникът на кв. Въбел. По този повод църковното настоятелство и читалищното ръководство при НЧ "Развитие – 1904" организират празнична програма. От 18.30 ч. на площада ще се проведе концерт, в който ще вземат участие съставите към местното читалище, „Руски клуб ”- Търговище и Клуб „Джумалийци”.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 16 юни 2016 - 16:18:27
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев бе домакин на среща между експерти на Министерство на земеделието и храните и животновъди от област Търговище.

По време на срещата бяха дискутирани проблемите на животновъдите и най-вече онези, които не могат да бъдат решени на областно ниво. Бяха обсъдени още и ниските изкупни цени на млякото, употребата на растителни продукти и контрол на общински пасища от страна на местните администрации и кметове.

Относно ниската изкупна цена на млякото, Д-р Златка Възелова - директор на дирекция „Животновъдство“ в МЗХ поясни, че ръководството на министерството е предприело редица срещи и искания до Европейската комисия за финансово подпомагане.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 64,285714285714 65,285714285714 66,285714285714 ... 87 88 89

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище