Дата / Час


петък 14 октомври 2016 - 14:36:31
изглед за печат
101 души от област Търговище ще бъдат наети на работа по Регионалната програма за заетост. 78 от работните места са за пълно работно време, останалите 23 са за непълен работен ден. Наетите лица ще работят за срок от пет месеца и половина в сферата за комунално-битовото обслужване, поддържане и опазване на общинската и държавна собственост, благоустройство на населеното място и производствените зони, куриерска и деловодно-административна дейност и др. Най-много работни места по програмата ще се открият в Община Търговище – 32. В община Антоново ще бъдат наети 6 лица, в община Попово - 23 , в община Опака – 7. В община Омуртаг ще започнат работа 23 души, Областна администрация Търговище ще осигури заетост на 10 безработни.

Средствата по програмата са в размер на 275 122 лв., осигурени от Държавния бюджет, общинските бюджети и бюджета на Областна администрация Търговище.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 12 октомври 2016 - 14:21:36
изглед за печат
Заместник областният управител на област Търговище Стефан Иванов се включи в Националната седмица на четенето, обявена от Министерството на образованието и науката в изпълнение на Плана за действие към Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността. Г-н Иванов прочете днес на учениците от IV „а“ клас при ОУ „Любен Каравелов“ в гр. Попово приказка за Хитър Петър. Четенето провокира дискусия, като бяха задавани редица въпроси, свързани с любими приказки от детството на госта и на децата.

Г-н Иванов благодари за поканата и пожела на малчуганите да откриват всеки ден нови приказни герои.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 12 октомври 2016 - 11:18:49
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев изпрати поздравителен адрес до кметовете на общините от региона по повод Деня на българската община. В поздравлението си, г-н Бонев пожелава на всички кметове, общински съветници и служители в общинските администрации здраве, сила и много енергия за модернизиране на местното самоуправление. „Продължавайте да вървите уверено напред, бъдете последователни и обединени в идеите си, за да развивате общините си като желано място за инвестиции и живот! Уверявам Ви, че като областен управител, всяка Ваша инициатива, която е в интерес на гражданите ще бъде посрещана с разбиране и съдействие от моя страна!“, се казва още в поздравителния адрес на областния управител.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

събота 08 октомври 2016 - 18:07:08
изглед за печат
На 4 октомври 2016 г. в Конферентната зала на Административно-информационния център „Кьошкове“ към Природен парк „Шуменско плато“ - гр. Шумен се проведе редовно съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие (РСР) и на Регионалния координационен комитет /РКК/ към Регионалния съвет за развитие в Североизточен район (СИР). С право да гласуват и вземат решения присъстваха 27 членове на РСР и 14 членове на РКК. Съгласно чл. 18, ал. 4 и чл. 19, ал. 3 от Закона за регионалното развитие (ЗРР), в състава на двата органа са включени представители на 12 министерства, областните управители и представители на общините от четирите области на Североизточен район, представители на организациите на работодателите, работниците и служителите на национално равнище, представители на Управляващите органи (УО) на Оперативните програми (ОП), съфинансирани от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ), представителите на РСР в СИР в Комитетите за наблюдение на съответните ОП, както и представител на Централното координационно звено в Администрацията на Министерския съвет.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 03 октомври 2016 - 10:53:58
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев присъства на заседание на Областния консултативен съвет по животновъдство в Търговище. В срещата взеха участие още директорът на ОД „Земеделие“ Севда Ерменкова, директорът на Областна дирекция по безопасност на храните Анелия Цонева и 35 животновъди от област Търговище.

На заседанието бяха коментирани схемите за обвързана подкрепа 2017-2020 г., моментното състояние по изпълнение на стратегията за хигиена на млекодобива и изкупуването на сурови млека, както и предприетите мерки за превенция на заразния нодуларен дерматит.

Животновъдите бяха запознати и с мярката за помощ за намаляване производството на краве мляко. Представена бе и информация относно откриване на процедура по провеждане на първа тръжна сесия с тайно наддаване за отдаване под наем на свободни пасища, мери и ливади от Държавния поземлен фонд в област Търговище за стопанската 2016/2017 г.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 28 септември 2016 - 15:41:38
изглед за печат
В Областна администрация Търговище се проведе семинар на тема „Ролята на ръководителя за функциониране на доброволното формирование“. Форумът се организира от Областна администрация в изпълнение на приетия „План за изпълнение на Стратегията за развитие на доброволните формирования за защита при бедствия, пожари и други извънредни ситуации в Република България" и с цел продължаване работата по изграждане и подобряване на организацията на дейността на доброволните формирования. В семинара взеха участие представители на всички общини от областта, както и представители на РДПБЗН-Търговище. Обсъдени бяха новите моменти в нормативната уредба, актуалното състояние на доброволните формирования на територията на областта, участието и ролята на ръководителя и заместник ръководителя на доброволното формирование в самостоятелни и/или съвместни спасителни операции.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 15 септември 2016 - 15:25:26
изглед за печат
Заместник областният управител Стефан Иванов присъства на официалното откриване на учебната година в Професионална гимназия по селско стопанство „Никола Пушкаров”-гр. Попово. Празничният ден започна с издигне на българския флаг и химна на Република България.

В приветствието си зам.областният управител изрази своята благодарност и признателност към учителите за труда, който полагат. Той пожела на добър час на всички ученици, здраве и нови постижения. „С началото на новата учебна година пожелавам на всички вас-учители, ученици и родители много ентусиазъм и позитивна енергия. Бъдете успешни и търпеливи“, каза в словото си г-н Иванов.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 83 [84] 85 ... 109 110 111

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище