Дата / Час


понеделник 12 ноември 2018 - 17:21:37
изглед за печат
Днес, 12.11.2018 г., областният управител на Търговище г-н Митко Стайков провери етапа на извършване на строителните дейности на втория етаж в сградата на Старата полиция, където се помещава РУО. Ремонтът стартира в началато на месеца и се очаква да приключи до края на годината. Строителните работи включват обновяване на част от офисите, частична подмяна на дограма, полагане на подови настилки, смяна на вратите, замазка на стените и др. Областният управител установи на място, че обновителните дейности вървят по график.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 12 ноември 2018 - 17:03:15
изглед за печат
Днес, 12.11.2018 г., в конферентната зала на Областна дирекция „Земеделие” се проведе работна среща с животновъди от цялата област за разясняване на схемите и мерките с обвързано подпомагане, по които стопаните могат да кандидатстват. Срещата бе открита и ръководена от областния управител на Търговище г-н Митко Стайков и на нея присъстваха директорът на ОД „Земеделие” г-жа Севда Ерменкова, председателят на Консултативния съвет по животновъдство в област Търговище г-жа Имрен Мехмедова, както и служители на ОД „Земеделие” и Държавен фонд „Земеделие”.
„Виждате, че полагаме усилия да създаваме по-добри условия за комуникация между Вас и администрацията”. С тези думи областният управител приветства животновъдите и честити на служителите на земеделските служби новия фронт офис.
На срещата бяха представени основните изисквания за кандидатстване по схемите за обвързано с производството подпомагане на животни. Бяха разяснени предстоящите през 2019 г. процедури и основни направления за отпускане на държавни помощи в секторите „Растениевъдство” и „Животновъдство”, както и данъчните облекчения, които могат да ползват стопаните.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 12 ноември 2018 - 00:38:07
изглед за печат
На 11.11.2018 г., се проведе състезанието по ориентиране „Мисионис трейл рън”. То се организира за трета поредна година от Спортен клуб по ориентиране „Вариант 5” – Търговище. Ден по-рано се състоя и състезанието за купа „Мисионис” в района на комплекс „Островче”.
„Мисионис трейл рън”се проведе в местността „Парка” до главния път София – Варна. Тази година се включиха около 240 участници от цялата страна. По регламент ориентирането се проведе в 4 дължини - 50 м, 250 м, 550 м и 1100 м. Трасето преминаваше през участъци от туристическия обект „Мисионис” и участниците имаха възможността, същевременно, да разгледат древното селище.
„Искам да поздравя всички Вас, да Ви пожелая много здраве, много късмет, догодина пак да дойдете и да участвате при нас. Имаме какво още да Ви покажем, защото Търговище има много хубави забележителности”, заяви губернаторът при закриването на състезанието.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 09 ноември 2018 - 22:05:13
изглед за печат
Тази вечер, 09.11.2018 г., в Регионална библиотека „Петър Стъпов” Търговище беше сложен официален старт на Седмицата на португалската култура. Тя бе официално открита от областния управител г-н Митко Стайков, посланика на Португалия г-жа Елена де Алмейда Коутиньо и директора на Португалския културен център г-жа Анаиза Гордино. Седмицата бе открита с авторската фотоизложба „Португалски пътеки” на проф. д-р Марин Паунов.
„Съгласно Работната програма за 2018 г. на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз, всички областни администрации следва да проведат комуникационни инициативи, свързани с популяризиране на европейското културно многообразие. Целта е във всеки областен град да бъде представена по една страна членка на Европейския съюз”, заяви областният управител. Той уточни, че Търговище има дългогодишно сътрудничество, датиращо от 2002 г. с град Санта Мария да Фейра в Португалия и поради тази причина Областната администрация се е обърнала към португалското посолство с покана за съвместни действия


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 09 ноември 2018 - 17:35:46
изглед за печат
Днес, 09.11.2018 г., министърът на земеделието, храните и горите г-н Румен Порожанов бе на официално посещение в област Търговище. Поводът бе откриването на фронт офисът на земеделските служби в Търговище и на тези в Омуртаг. На официалните церемонии присъстваха областният управител на Търговище г-н Митко Стайков, кметовете на Търговище и Омуртаг, директорът на ОД „Земеделие” г-жа Севда Ерменкова, началниците на общинските служби, представители на институции, медии и др.
В сградата на старата полиция министърът бе посрещнат от служителите на Областна дирекция „Земеделие”, Общинската служба по земеделие – Търговище и Териториален областен офис на Национална служба за съвети в земеделието. Ставрофорен иконом Славчо Проданов отслужи водосвет.
След официалната церемония министърът и областният управител разгледаха целия ремонтиран първи етаж на земеделските служби. По-късно в конферентната зала те се срещнаха със земеделски стопани от областта за обсъждане на текущи въпроси.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 08 ноември 2018 - 17:49:58
изглед за печат
Днес, 08.11.2018 г., Пенсионерски клуб „Здравец” в търговищкото село Здравец отбеляза своя 10-годишен юбилей. Официален гост на празника беше областният управител на Търговище г-н Митко Стайков. Да поздравят възрастните хора в селото дойдоха и представители на различни институции и членове на пенсионерски клубове от съседни населени места.
„Виждам, че вие сте едно голямо семейство. Толкова много гости, толкова много хора Ви уважават и почитат! Пожелавам на всички вас, на хората от третата възраст, да сте живи и здрави, все така усмихнати и да поддържате духа на българщината”, заяви областният управител и пожела на възрастните хора още дълги години да празнуват.
Гостите от своя страна бяха приветствани от председателя на клуба г-жа Надежда Георгиева, която благодари на всички хора и най-вече на Община Търговище и кметството в Здравец за оказаното съдействие през годините клубът да бъде топъл и уютен.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 07 ноември 2018 - 16:54:56
изглед за печат
На 6 ноември в гр. Опака и на 7 ноември в гр. Антоново се проведоха първите две инициативи, организирани от Областна администрация – Търговище, с които се отбелязва 75-годишнината от спасяването на българските евреи по време на Втората световна война.
Събитията бяха открити от г-н Панайот Димитров – заместник областен управител, който и в двата града поздрави учениците от местните училища и предостави думата на лекторите – г-жа Тоня Иванова от Регионалния исторически музей и г-жа Дияна Петрова от Държавния архив в Търговище. Те запознаха младежите с важни исторически факти, относно живота на еврейската общност в нашата област по време на Втората световна война.
Инициативата е част от работната програма за 2018г. на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз и се изпълнява от Областна администрация – Търговище.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 102 103 104

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище