Дата / Час


сряда 12 април 2017 - 09:25:45
изглед за печат
По инициатива на областния управител на Търговище Валери Симеонов, днес в сградата на областната администрация бе открита изложба „Портрети на бележити българи“. Експозицията включва портрети на български царе, поети и революционери, живели от средните векове до днес. Творбите са на ученици от кръжока по живопис в Първо основно училище „Христо Ботев”, с ръководител Ивелина Белчева.

„Когато човек се озове пред тези произведения, не му остава друго, освен да им се възхити, а в последствие да поиска да сподели радостта си от това, че са създадени от талантливите деца на Търговище.“ - с тези думи областният управител Валери Симеонов откри изложбата.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 11 април 2017 - 09:49:09
изглед за печат
Изготвен е Регламент за провеждане на 71-ви Национален туристически поход „По пътя на Ботевата чета Козлодуй – Околчица“ 2017г., посветен на 141 години от героичния подвиг на Христо Ботев. Регламентът е подготвен от Областна администрация – Враца, която е основен организатор на инициативата съвместно с Български туристически съюз.

В рамките на традиционния поход, който всяка година се провежда от 27 май до 2 юни, туристите преминават по 120 – километровия „Ботев път“ от Козлодуйския бряг до връх Околчица във Врачанския балкан. В маршрута са включени обекти от Националните движения „Опознай България-100 национални туристически обекта“ и „Опознай родния край“.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 10 април 2017 - 14:36:48
изглед за печат
Благодарствено писмо от Централната избирателна комисия получи областният управител на Област Търговище Валери Симеонов. В писмото се изказва благодарност за отлично свършената работа на областна администрация - Търговище при произвеждане на изборите за народни представители през март 2017 година.

„Заедно с това изразяваме и нашата увереност, че при следващи избори отново ще съвместим усилията си, за да гарантираме на българските избиратели информиран избор.” – се казва в писмото.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 06 април 2017 - 16:37:27
изглед за печат
Регионалният съвет за развитие (РСР) в Североизточен район (СИР) проведе редовно заседание на 6 април 2017 г. в Зала „Пресцентър“ на Фестивален и конгресен център – гр. Варна. С право да гласуват и вземат решения присъстваха 26 членове от общо 36-членния състав на РСР, който, съгласно чл. 18, ал. 4 и чл. 19, ал. 3 от Закона за регионалното развитие (ЗРР), включва представители на 12 министерства, областните управители и представители на общините от четирите области на Североизточен район, както и представители на организациите на работодателите, работниците и служителите на национално равнище.

Заседанието бе открито и ръководено от г-н Тодор Йотов, Областен управител на област с административен център Варна, председател на РСР в СИР с мандат 01.01-30.06.2017 г.

Назначаването на служебно правителство на Република България и на нови областни управители на три от областите в СИР се отразиха върху персоналния състав на Регионалния съвет за развитие и наложиха актуализиране на представителите на Съвета в Комитетите за наблюдение на Оперативните програми (ОП) 2014-2020, съфинансирани от ЕСИФ. На основание чл. 45, ал. 3 от Правилника за прилагане на закона за регионалното развитие (ППЗРР), за заместник-председател на Съвета до края на настоящия мандат бе избран кметът на Община Варна г-н Иван Потрних.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 06 април 2017 - 09:25:49
изглед за печат
На откриването бяха областният управител на Търговище Валери Симеонов и секретарят на администрацията Тодорка Танева

В навечерието на светлия християнски празник Цветница, в Aрт галерията на Регионална библиотека „Петър Стъпов“ - Търговище бе открита изложбата „Цветно за Цветница“ на художника Румен Райнов. Експозицията включва картини, вдъхновени от природата, пролетта и цветята.

„Това е една непретенциозна изложба - без претенции за нещо велико и грандиозно. Тя е моят подарък за погледа, душата и сърцата на джумалии.“ – каза Райнов и добави, че целта му била да свали бариерата между зрителя и картините и да остане само усещането за красота и свобода.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 05 април 2017 - 16:03:10
изглед за печат
35 разрешителни за строеж са издали местните администрации на територията на област Търговище през четвъртото тримесечие на миналата година. Това отчетоха от Териториалното статистическо бюро. Документи за строителство са получили 15 жилищни сгради с 24 жилища в тях и над 3 хиляди квадрата разгъната застроена площ, както и 20 сгради с друго предназначение с площ от 16 хиляди квадрата.

Вижте повече в отчета НСИ.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 [2] 3 ... 43 44 45

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище