Дата / Час


понеделник 07 август 2017 - 20:05:03
изглед за печат
Работната среща бе открита от Областния управител Митко Стайков и водена от главния секретар на Администрацията г-жа Тодорка Танева.

На срещата, на която присъстваха представителите на институции и общини на територията на областта, г-жа Танева подчерта, че всички административни органи трябва да извършат детайлен преглед на предоставяните от тях услуги и регулаторни режими и да идентифицират възможности за намаляване на административната и регулаторна тежест.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 04 август 2017 - 15:27:00
изглед за печат
Днес в пресцентъра на Областна администрация в Търговище се проведе работна среща на службите по земеделие на територията на областта.

На нея присъства и г-н Митко Стайков.

Поводът за срещата бе стартирането кампания за провеждане на теренни проверки във връзка с актуализирането на данните за Системата за идентификация на земеделските парцели.

По време на срещата бе засегнати и проверките на пострадалите земеделски площи в резултат на падналите градушки в търговищко. Протоколите от проверките са вече изготвени и предстои земеделските стопани да бъдат запознати с тях.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 04 август 2017 - 15:25:39
изглед за печат
Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан участва в служба в раннохристиянската епископска катедрала (Базилика 1) на древната крепост Мисионис край Търговище. В съслужение със ставрофорен иконом Славчо Проданов от Търговище, той отслужи тържествен водосвет.

„Храмът е уникална находка и доказва, че в нашите земи, преди 1500 г., са почитали кръстителя на Северна България апостол Андрей Първозванни“, разказа ръководителя на разкопките проф.Николай Овчаров.

На службата присъства областният управител Митко Стайков, кметът на Търговище д-р Дарин Димитров, проф. Николай Овчаров и археологът Ангел Конаклиев.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 03 август 2017 - 15:27:55
изглед за печат
Днес областния управител посети язовир Ястребино –част от „Напоителни системи“ ЕАД и извърши проверка по състоянието и поддръжката му.

Проверките на Митко Стайков ще продължат.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 03 август 2017 - 15:25:00
изглед за печат
Митко Стайков посети мястото, където снощи падна част от тераса на жилищен блок .

Огромния блок се е отчупил от терасата на четвъртия етаж на жилищна сграда намираща се на улица „Цар Освободител“ 4.

Г-н Стайков предприе мерки и координира действията на съответните органи по обезопасяване на района, за да се избегнат случаи на пострадали или жертви.[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 03 август 2017 - 15:22:06
изглед за печат
„Искаме да живеем нормално по европейски“, под този надслов премина днешната среща между пенсионерите от търговищко с областния управител Митко Стайков.

В началото й председателя на Съюза на пенсионерите Веселка Бахнева изброи нещата, които Общинското ръководство прави за възрастните хора

„Това което липсва в Търговище е денонощен дом за възрастни и самотни хора“, допълниха пенсионерите.

Те припомниха още веднъж своите очаквания от правителството-актуализация на пенсиите, в здравните услуги: профилактика и преференции, да се регулират цените на лекарствата, както и да отпаднат таксите за административни услуги и безплатен градски транспорт за хората над 70 години .


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 [2] 3 ... 56 57 58

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище