Дата / Час


петък 31 юли 2020 - 20:01:07
изглед за печат
Жена на 79 г. от гр. Попово е дала положителна проба за коронавирус. Резултатът е получен днес - 31.07.2020 г.

Диагностицираната жена е постъпила за лечение в МБАЛ - Шумен вчера - 30.07.2020 г., с кардиологични оплаквания, без проява на характерни за COVID-19 симптоми. Взета й е контролна проба за PCR-тест, чийто резултат доказва заразяването. Своевременно е приведена в Инфекциозно отделение на МБАЛ - Шумен.

Установено е, че заболялата живее сама в собствено жилище. От гр. Попово до болничното заведение в гр. Шумен жената е откарана от нейната дъщеря с личен лек автомобил. Към момента единствено дъщерята се приема за контактно лице. Връчено й е предписание за спазване на 14-дневна самоизолация. Предстои да бъдат издирени и нейните контактни лица, които също ще бъдат карантинирани.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 29 юли 2020 - 21:36:31
изглед за печат
Три нови случая на инфектирани с коронавирус жители на област Търговище са регистрирани днес, 29.07.2020 г., след потвърждаване на заболяването от вирусологичната лаборатория на МБАЛ-Разград. Новозаразените са жители на различни населени места в община Попово, хоспитализирани са в МБАЛ-Попово с характерна за COVID-19 симптоматика.

Наличие на коронавирусната инфекция е доказано при жена на 77 г. от с. Кардам, настанена за лечение в Отделението по нервни болести на 28.07.2020 г. Установени са общо 12 контактни лица в Отделението, сред които 11 души медицински персонал и 1 пациент. Има и един контактен от семейството.
Останалите двама заразени са пациенти на Вътрешно отделение на МБАЛ-Попово - жена на 65 г. от общинския център и мъж на 56 г. от с. Светлен. И двамата са хоспитализирани на 28.07.2020 г. за лечение на пневмония, като са имали и повишена температура. Като контактни лица са установени един от домашните близки на заразената жена, който не работи, както и едно лице от медицинския персонал, трима домашни контактни и един колега на 56-годишния мъж от с. Светлен.

Веднага след получаване на положителните резултати, тримата новозаразени са изолирани в самостоятелни стаи в обособеното отделение за лечение на пациенти с COVID-19.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 29 юли 2020 - 14:32:05
изглед за печат
Днес, 29.07.2020 г., заместник областният управител г-н Панайот Димитров бе сред официалните гости при откриването на новоизграден детски отдел за игра към читалище „Родина – 1927”, с. Пробуда, общ. Търговище. Г-н Димитров и секретарят на Община Търговище г-жа Христалина Халачева прерязаха лентата на новата стая за игра и обучение на най-малките жители на селото.
„Поздравявам Ви за инициативността и адаптивността към реалните нужди на нашите съграждани. Защото необходимостта от специално отношение към децата от най-ранна възраст е от същинско значение за тяхното израстване като интелигентни, будни млади хора, от каквито се нуждае както региона ни, така и цяла България!” – заяви заместник областният управител и благодари за честта да участва в този значим за жителите на с. Пробуда момент.
Помещенията на детския отдел в селото са изцяло обновени от Община Търговище, като са изградени с финансовата подкрепа на Фондация „Тръст за социална алтернатива“, София и Фондация „Телус Интернешънъл България”. Тук ще бъдат провеждани разнообразни занимания с деца, чрез съвременни подходи и програми, с цел да се придобият важни способности и умения.
На церемонията по откриването присъстваха още г-жа Росица Петрова – изпълнителен директор на Фондация за децата в риск по света, г-жа Емине Якубова – председател на Общински съвет – Търговище, г-жа Невена Маджарова – изп. директор на Клуб на НСО – Търговище и др.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 28 юли 2020 - 15:11:46
изглед за печат
Днес, 28.07.2020 г., заместник областният управител на област Търговище г-н Панайот Димитров се срещна с жители на с. Вардун, общ. Търговище, във връзка с организиран от тях протест, заради въведен режим на водоподаване в населеното място. В срещата взеха участие още инж. Явор Миланов – управител на ВиК-Търговище ООД, кметът на с. Вардун г-н Иван Иванов, представители на Инициативен комитет срещу безводието в селото и др.
Пред множеството, което се бе събрало край главния път София – Варна в района на с. Пролаз, г-н Димитров заяви, че ситуацията е сложна и неприятна, но с разум, търпение и съвместни действия ще се достигне до разрешаване на проблема. Към момента за жителите на с. Вардун е осигурено водоподаване в рамките на два часа на всеки 48 ч.
Инж. Миланов подчерта, че е започната процедура по изпълнение на процедури за узаконяване и ремонт на друг местен водоизточник. Има направена количествено-стойностна сметка, като предстои да бъде осигурено и финансирането на строително-възстановителните работи по съоръженията.
По време на срещата страните се договориха за условията по поетапното разрешаване на проблема, като местните жители изразиха готовност при необходимост да се включат в дейностите с доброволен труд или лични средства.[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 27 юли 2020 - 21:22:24
изглед за печат
Днес, 27.07.2020 г., евродепутатът Андрей Новаков проведе работна среща с представители на транспортния сектор от област Търговище. Посещението на г-н Новаков бе по инициатива на областния управител на област Търговище Митко Стайков.

При висока диалогичност премина разговорът между евродепутата Андрей Новаков и собственици на фирми за международен транспорт, със седалище в област Търговище. Основните дискусии бяха по повод на новоприетите мерки в пакета "Мобилност" и възникващи проблеми в сектора, свързани с новите правила, разписани в него. Липсата на професионални шофьори и нови желаещи да обслужват международните курсове, както и отливът от страна на сега работещи водачи също бе сред най-обсъжданите теми.

Представителите на сектора споделиха притеснения и във връзка със сериозните забавяния при преминаване на граничните контролно-пропусквателни пунктове.[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 23 юли 2020 - 15:28:53
изглед за печат
Днес, 23.07.2020 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков бе в с. Черковна, общ. Търговище, заради подадена жалба от жителите на населеното място за проблем с водоснабдяването. Той се срещна с г-жа Айрие Чаушева – кмет на с. Черковна, г-жа Красимира Илиева – геодезист и г-н Свилен Марков - началник район Търговище към ВиК – Търговище ООД, за да обсъдят възможността за разрешаване на проблема, като се осигури алтернативен водоизточник, чрез който да се подобри водоподаването към селото.
Към момента водоснабдяването на с. Черковна се осигурява от общ водоизточник, ползван и за задоволяване питейно-битовите нужди на жителите на селата Търновца и Копрец. Заради недостиг на вода в местния водоизточник, обаче, и за трите населени места е наложен режим на водоподаването. Според експертите на ВиК-дружеството, режимът ще продължи до увеличаване дебита на вода в източника.
В тази връзка областният управител посочи какъв е алгоритъма за осигуряване на алтернативен водоизточник, който да се ползва единствено за водоподаване за питейно-битови нужди за жителите на населеното място. Своевременно г-н Стайков и експертите на ВиК-Търговище ООД извършиха оглед на дренажни шахти на съществуващ дренаж в населеното място, който от години не се ползва, тъй като няма изградена водопроводна система до селото.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 21 юли 2020 - 14:47:24
изглед за печат
Днес, 21.07.2020 г., заместник областният управител г-н Панайот Димитров официално преряза лентата на новия детски отдел за игра, разкрит към НЧ „Развитие – 1906”, с. Буховци, общ. Търговище. Г-н Димитров ливна и менче с вода за успех в разработването на новата услуга.
Специални гости на официалното откриване на залата в читалището-домакин бяха още г-жа Христалина Халачева – секретар на Община Търговище, г-жа Нели Николова – ОМ „Култура” при Община Търговище, г-жа Невена Маджарова – изп. директор на Клуб на НСО – Търговище, г-жа Веляна Кръстева – РЕКИЦ - Читалища, кметове и кметски наместници, председателят и представители на читалищното настоятелство в селото и др.
„За мен е удоволствие да изкажа своите искрени адмирации към Вашата работа и в частност към успешно реализираната идея в Буховци да има детски отдел, в който най-малките жители на населеното място да играят, но в същото време и да усвояват важни за последващото им израстване умения и способности” – заяви пред домакините от читалището и ръководството на Клуба на НСО г-н Димитров. По негови думи, чрез новоразкритото помещение се запълва празнотата от липсата на детска градина и училище в селото, в които децата да се обучават от най-ранна възраст.
Детският отдел за игра в с. Буховци е изграден в резултат на съвместните усилия на НЧ „Развитие – 1906” в селото и Клуба на НСО – Търговище и с финансовата подкрепа на Община Търговище, Фондация „Тръст за социална алтернатива” - София и Фондация Телус Интернешънъл България.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 [2] 3 ... 167 168 169

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище