Дата / Час


понеделник 11 март 2019 - 11:58:41
изглед за печат
Областният управител поздрави присъстващите за празника и както повелява традицията поиска прошка от по-възрастните хора. „Опитваме се наистина да правим добри неща, така че хората да живеят и да се чувстват по-добре в Търговищка област“, заяви губернаторът и пожела на всички да са живи и здрави.
По време на празника в залата на читалището той награди част от победителите в Националния конкурс за кукерска маска и тематична рисунка, организиран от местното читалище. В проявата са се включили 290 участници с 326 произведения на изобразителното и приложното изкуство от София, Бургас, Попово, Шумен, Провадия, Камено и др. градове, както и от много села от страната. Класиралите се на първите три места в двете категории получиха медали и диплом. Бяха връчени още две специални и една поощрителна награда, както и грамоти за некласираните участници.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 07 март 2019 - 17:21:30
изглед за печат
Днес, 07.03.2019 г., в ресторант „Нова Мизия” се проведе среща на приемните семейства от област Търговище. Тя се организира под егидата на областния управител г-н Митко Стайков и в сътрудничество с журналиста Радослав Черкезов. Повод за срещата е Международния ден на жената – 8 март. Гости бяха кметът на Търговище д-р Дарин Димитров, директорът на Регионална дирекция за социално подпомагане г-жа Гергана Георгиева, началникът на отдел „Закрила на детето” Бисер Тодоров и Билял Чолаков - експерт към отдел „Закрила на детето” в Община Търговище.
„Благодаря Ви за това, че сте поели отговорността да отглеждате и възпитавате тези деца. Това, че сте посветили живота си на тази благородна кауза, показва нещо много важно – Вие наистина имате големи сърца! В навечерието на 8 март, Ви пожелавам здраве, сили и енергия, за да продължавате да се грижите все така неуморно, с търпение и любов за децата.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 06 март 2019 - 17:31:26
изглед за печат
Днес, 06.03.2019 г., заместник областният управител на Търговище г-н Панайот Димитров гостува в Професионалната гимназия по туризъм и хранително-вкусови технологии „Алеко Константинов” – Търговище. Поводът бе провеждането на първата работна среща между училището и Центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе” за обхващане на учениците от уязвимите групи в образователната система. Гости на проявата бяха още кметът на града д-р Дарин Димитров, експерт от Регионалното управление на образованието, кметовете на селата Вардун и Подгорица и др.
„Това сътрудничество, което поставяме днес, е един шанс за училището”, заяви заместник областният управител при откриването на срещата. Той увери присъстващите в категоричната подкрепа на областната управа при реализирането на съвместни бъдещи инициативи и пожела успех на участниците.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 06 март 2019 - 13:28:43
изглед за печат
Във вторник (05.03.2019 г.) в концертната зала на Читалище „Напредък“ се проведе граждански диалог „Европа в нашия дом“. В него участваха министърът на регио-налното развитие и благоустройството г-жа Петя Аврамова, областният управител на Търговище г-н Митко Стайков, кметът д-р Дарин Димитров, кметове и общински съветници, представители на държавни институции, на бизнеса, на неправителстве-ния сектор и граждани. Темата на диалога бе усвоените средства по програми на Ев-ропейския съюз за инфраструктура.
„Аз съм изключително щастлив, че през последните 3 години много неща в нашата област се промениха. Нашият град придоби нови измерения и нова визия. Той се промени благодарение на многото проекти, чрез които променихме инфраструктура, училища, детски градини, предприятия и др. Трябва да сме горди, че сме част от това европейско семейство“, заяви областният управител и уточни, че само за миналата година в област Търговище са усвоени 30 млн. лв. за инфраструктура.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

неделя 03 март 2019 - 15:14:31
изглед за печат
С молебен за благоденствие на българския народ започнаха днес (03.03.2019 г.) тържествата за отбелязването на Националния празник на страната – 3 март. В официалното честване се включиха областният управител на Търговище г-н Митко Стайков, заместник областният управител г-н Панайот Димитров, кметът на общината д-р Дарин Димитров, народни представители, общински съветници, представители на държавни институции, граждани и др. Молебенът бе отслужен в храм „Свети Иван Рилски“ по инициатива на Архиерейското наместничество в града.
След това официалните лица и гражданите се отправиха към площад „Свобода“, където се проведе традиционният ритуал за издигане на знамената. В програмата пред сградата на Община Търговище участваха Фанфарния оркестър на Първо основно училище „Христо Ботев“ и Духовия оркестър на града.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

събота 02 март 2019 - 13:20:01
изглед за печат
За втора поредна година областният управител на Търговище г-н Митко Стайков покани в петък (1.03.2019 г.) на среща бившите губернатори, ръководили администрацията от основаването й през 1999 г. до днес. На поканата се отзоваха Иво Иванов, Петър Карагеоргиев, Емел Расимова, Валери Симеонов и Севда Ерменкова.
По време на срещата Стайков ги запозна както с реализираните, така и с бъдещите си идеи в областта на здравеопазването, инфраструктурата, земеделието, спорта и др. Той подчерта, че в последните години бяха реализирани редица проекти, които промениха облика на града, затова негов основен приоритет продължава да е развитието на общините и областта. В тази връзка областният управител подчерта, че заедно със заместник областния управител Панайот Димитров са направили един добър екип, защото са обединени от една обща цел – да помагат на хората и да реализират всички бъдещи идеи и проекти за развитието на област Търговище.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 01 март 2019 - 17:26:47
изглед за печат
В четвъртък (28.02.2019 г.) в концертната зала на Читалище „Напредък” се проведе тържествен концерт по повод посрещането на Китайската Нова година „Гуониен” и на пролетния празник „Чундзие”. Гости бяха областният управител на Търговище г-н Митко Стайков, кметът на града д-р Дарин Димитров, евродепутатът Асим Адемов, граждани, приятели и партньори на организаторите. Концертът се организира от Институт „Конфуций” – гр. Велико Търново, Община Търговище, Сдружение „Приятели на Китай” – Търговище и Първо ОУ „Христо Ботев”.
Приветствия към гостите поднесоха кметът на Търговище, доц. Искра Мандова – директор на Институт „Конфуций” и Румен Новаков – председател на Сдружение „Приятели на Китай”.
В традиция се превърна всяка година преподавателите доброволци да представят различни области от далечния и необятен Китай. Своя роден край представи Ли Дзя Хуей.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 [2] 3 ... 115 116 117

ИЗЛОЖБА 140 ГОДИНИ НАРОДНО СЪБРАНИЕ

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище