Дата / Час


четвъртък 28 ноември 2019 - 21:04:35
изглед за печат
Днес, 28.11.2019 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков бе официален гост на тържествения концерт-спектакъл, посветен на 40-та годишнина от основаването на III ОУ „П. Р. Славейков“ – Търговище. Сред гостите бяха още кметът на Община Търговище д-р Дарин Димитров, началникът на РУО – Търговище г-жа Елка Станчева, директори на учебни заведения, колеги учители, ръководители на културни и образователни институции и др.
„За мен е изключително удоволствие да Ви поздравя по повод 40-годишнината от основаването III ОУ „П. Р. Славейков” – гр. Търговище!“ – заяви г-на Стайков в поздравлението си към ръководния състав, педагогическия колектив и учениците в учебното заведение. Областният управител се обърна към присъстващите с пожелания за здраве и всеотдайност в отговорната професия. „Бъдете признателни, че сте част от историята на III ОУ „П. Р. Славейков“, носещо името на една ярка и забележителна личност, оставила своя незаличим отпечатък в историята на Търговище и страната ни. Бъдете горди, че тук и сега градите и възпитавате новите поколения достойни граждани!“ – се чете в поздравителния адрес, който г-н Стайков връчи на директора на училището г-жа Наталия Миланова.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 28 ноември 2019 - 16:40:08
изглед за печат
Днес, 28.11.2019 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков участва в редовното заседание на Областния консултативен съвет по животновъдство. В срещата взеха участие още доц. д-р Янко Иванов – заместник-министър на земеделието, храните и горите, г-жа Силвия Василева – директор на дирекция „Животновъдство” в МЗХГ, г-н Юлиян Русев – директор на дирекция "Контрол по опазване горски територии и ловни стопанства" в Изпълнителна агенция по горите – София, г-жа Севда Ерменкова – директор ОД „Земеделие” – Търговище, експерти от НССЗ, ИАСРЖ, ОДБХ – Търговище.
Г-н Стайков благодари на зам.-министър Иванов за участието му в редовното заседание на Консултативния съвет в Търговище, като подчерта, че присъстващите ще имат възможността да се запознаят с новостите в сектора лично от експерти на най-високо равнище. „Нека продължим добрата комуникация с всички земеделски стопани в региона. Защото институциите следва да са в помощ на хората”, заяви областният управител по време на срещата.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 26 ноември 2019 - 19:22:59
изглед за печат
Днес, 26.11.2019 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков присъства на откриването на изложба, посветена на 175-та годишнина от рождението на Капитан Петко войвода.
Експозицията "Живот в името на хората, справедливостта и свободата" е дело на Регионална библиотека "Христо Смирненски" - гр. Хасково. В Търговище тя гостува по покана на Тракийско дружество "Стоян Мавродиев" и със съдействието на РБ "Петър Стъпов" в областния град.
Изложбата в Търговище бе открита от г-жа Нели Анастасова - председател на Тракийското дружество в града. Пред присъстващите тя представи щрихи от житейския път на именития родолюбец.
Сред гостите на откриването бяха още кметът на Община Търговище д-р Дарин Димитров, секретарят в администрацията г-жа Христалина Халачева, членове на Тракийското дружество в Търговище, потомци на бежанци от Беломорска Тракия и др.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 26 ноември 2019 - 15:40:31
изглед за печат
Днес, 26.11.2019 г., се проведе първото заседание на новоучредения Областен съвет по правата на хората с увреждания в област Търговище с председател Митко Стайков – областен управител на област Търговище. Съветът е създаден на основание чл. 19, ал. 1 от Закона за хората с увреждания и основните му функции ще бъдат насочени към осъществяване на координация, консултации и сътрудничество на областно равнище при разработването и провеждането на политики в областта на интеграцията и създаването на равни възможности на хората с увреждания.
В състава на Областния съвет са включени представители на областната и общинските администрации, Регионална дирекция „Социално подпомагане“, Регионалната здравна инспекция, Инспекцията по труда, дирекциите „Бюро по труда” в областта, национално представителните организации на работниците и служителите и на работодателите, представители на регионалните структури на Съюза на инвалидите в България, Агенцията за хората с увреждания, Комисията за защита от дискриминацията,както и директора на СУУУС „Св. Иван Рилски“.
По време на днешното заседание бе обсъден и приет Правилник за устройството и дейността на Областния съвет по правата на хората с увреждания в област Търговище.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 25 ноември 2019 - 17:42:29
изглед за печат
Днес, 25.11.2019 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков се включи в дарителска инициатива, организирана в ОУ „Христо Ботев” – с. Камбурово, общ. Омуртаг.
Педагогическият екип и учениците от средищното училище в с. Камбурово бяха подредили кулинарна изложба-базар, която премина под мотото “Лично за дарителството в училище”. Проявата е част от глобалната инициативата „#ЩедриятВторник”, чиято цел е да припомни на възможно по-голям брой хора, колко е важно да сме в помощ на ощетените, на тези, които са в нужда, обясниха от училище.
В тази връзка г-н Стайков поздрави ръководството на учебното заведение за примера, който дават на своите възпитаници. „Да бъдем добри хора е най-важното, от което имаме нужда днес” – заяви г-н Стайков в разговор с директора на учебното заведение г-жа Здравка Динчева. Той изрази удовлетвореността си от факта, че в училището децата получават и реална възможност да се чувстват полезни, помагайки на свои връстници в неравностойно положение.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 25 ноември 2019 - 17:06:17
изглед за печат
Днес, 25.11.2019 г., областният управител г-н Митко Стайков бе официален гост на културно мероприятие в с. Врани кон, община Омуртаг. Инициативата под надслов „Ние в Европейското семейство” се организира от Областна администрация - Търговище и НЧ „Труд - 1950” - с. Врани кон. Тя е част от Работната програма на Комуникационната стратегия на Република България за ЕС през 2019 г.
Събитието започна с експозиция на български традиционни носии и плетива, както и кулинарна изложба с характерни за населеното място ястия.
Друг акцент в инициативата беше конкурса за рисунка на тема „Ние в Европейското семейство”, сред ученици от ОУ "Никола Й. Вапцаров" – с. Врани кон. Победителите бяха наградени от областния управител, който пожела на всички участници да бъдат здрави и любознателни, с упоритост и последователност да следват мечтите си.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 21 ноември 2019 - 15:05:16
изглед за печат
Областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков се запозна на място със започващите днес – 21.11.2019 г., ремонтни дейности на локалния път, който осигурява транспортната връзка между заводите на стъкларския холдинг „Тракия Глас България” ЕАД с републиканския път II – 49 Търговище – Разград.
На оказаното място г-н Стайков се срещна с представител на фирмата-изпълнител „Пътинженерингстрой – Т” ЕАД - Търговище. От разговора стана ясно, че фирмата разполага с необходимата техника и кадрови потенциал, за да реализира строително-възстановителните работи във възможно най-кратки срокове.
Локалният път от връзката с град Разград до заводите на „Тракия Глас България” ЕАД има обща дължина от 4,380 км. За финансиране на ремонтните дейности Община Търговище получи целеви трансфер от държавния бюджет в размер на 2 000 000 лв.
Очаква се цялостното обновяване на пътя да приключи до края на 2019 г.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 [2] 3 ... 145 146 147

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище