Дата / Час


понеделник 10 юни 2019 - 18:37:15
изглед за печат
Днес , 10.06.2019 г., областният управител г-н Митко Стайков присъства на честване посветено на 60-годишния юбилей на РБ „Петър Стъпов“ и 155 години библиотечно дело в Търговище. Празникът започна с тържествен водосвет, отслужен от ставрофорен иконом Славчо Проданов, и продължи с кратко видео, с което гостите се запознаха с дългогодишната история на институцията.
„Поздравявам Ви за дългогодишния принос и всеотдайни усилия в утвърждаването на библиотеката като храм на книжовната дейност, пазещо и разпространяващо достиженията и посланията на писменото слово “, заяви областният управител. Той благодари на всички библиотечни работници за неуморната им работа за превръщането на библиотеката в едно различно духовно пространство със съществен принос в културния живот на града. Губернаторът им пожела здраве, енергия и вдъхновение за осъществяване на бъдещи идеи.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 07 юни 2019 - 21:39:46
изглед за печат
Днес, 07.06.2019 г., с празничен концерт и ритуал по издигане на знамената община Омуртаг отбеляза 7 юни - празника на града, който е по повод полета на втория български космонавт Александър Александров, който е роден и израснал в Омуртаг. Сред официалните гости на празника бе областният управител на Търговище г-н Митко Стайков.
Губернаторът лично поздрави кмета на Омуртаг и пожела все така да живеят в мир и разбирателство, да бъдат толерантни един към друг и много успехи в усилията за превръщането на града в по-добро място за живеене.
Празникът започна с посрещане и ритуал по издигане на знамената на площад „Независимост“. Тържествата продължиха с концерт, в който участваха Духовия оркестър към общината с диригент Душко Ангелов и състави от Народно читалище „Отец Паисий“ гр.Омуртаг. В програмата участваха още Детски танцов ансамбъл „Зеленика“ с ръководител Стамен Стаменов, Любителски фолклорен ансамбъл „Лисец“ и Детска и мъжка вокална група.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 07 юни 2019 - 18:07:47
изглед за печат
Днес, 07.06.2019 г., на работно съвещание в актовата зала на Първо ОУ „Христо Ботев“, областният управител г-н Митко Стайков връчи почетно отличие „Неофит Рилски“ за дългогодишна и цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на предучилищното и училищно образование на педагози от област Търговище.
„Всеки от нас изпитва гордост и самочувствие от успехите на децата в област Търговище. Всички те, както и техните преподаватели заслужават нашата благодарност и дълбоко признание. За две години образованието придоби различна и модерна визия, благодарение на добрия диалог и подкрепата на Министерство на образованието и науката. Благодарение на Вашите екипи от педагози, имаме изключително подготвени, знаещи, можещи деца, който се представят успешно и печелят призови места на национални и международни конкурси“, заяви областният управител.
На съвещанието присъстваха директори, заместник-директори на детски градини и училища от област Търговище, експерти от РУО Търговище и др.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 06 юни 2019 - 19:18:16
изглед за печат
Днес, 06.06.2019 г., областният управител г-н Митко Стайков заедно с ръководите-лят на обекта инж. Петър Попов и Петър Христов – директор в „ПЪТИНЖЕНЕРИНГСТРОЙ-Т“ ЕАД огледаха ремонтните работи по АМ „Хемус“. Участъкът при Белокопитово в момента се работи километър и половина. Монтирани са арматури и пилоти в основата на скалата и се полага бетон. Предстои останалата част от трасето да бъде изравнена, да се поставят колони, които са свързани в горната си част от гредова скара, върху която ще бъде изграден пътя.
„Ние ще направим всичко възможно да бъде спазен срокът на изпълнение и ремонтните дейности на приключат навреме“, подчерта ръководителят по време на обиколката.
С изграждането на участъка е предвидено да се свържат източните и западните части на България. С цялостното изграждане на АМ „Хемус“ ще се ускори процеса на икономическо и социално сближаване на регионално ниво и ще се окаже благоприятно влияние върху бизнеса и създаването на нови работни места.[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 05 юни 2019 - 11:19:23
изглед за печат
На 04.06.2019 г., областният управител бе официален гост на представянето на новата книга „Срещи, спомени, таланти “ на Божидар Николов във фоайето на Регионална библиотека „Петър Стъпов“ – Търговище.
В своята книга Божидар Николов представя авторските впечатления за 20 видни личности от най-новата история на нашето време. Поместени са интервюта, очерци и журналистически статии, подготвяни в професионалния път на автора. В съавторство с интелектуалци от града и страната Николов допълва образа на своите герои.
В произведението му се открояват и творци с особено значими постижения за развитието, утвърждаването и популяризирането на културата и изкуството в нашия град, а това са Райна Минева, Милко Никодимов, художникът от село Божица Янаки Манасиев и др.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 03 юни 2019 - 14:33:56
изглед за печат
От днес (03.06.2019 г.) 16 безработни лица започват работа към Областна администрация Търговище по Регионална програма за заетост към Бюрото по труда.
Длъжностите, на които са назначени лицата, са: чистач – хигиенист, работник озеленяване, шофьор-куриер, архивар, оператор въвеждане на данни, работник поддръжка, общ работник, технически изпълнител. Те ще извършват дейности към държавни институции в община Търговище на пълен работен ден за срок от 6 месеца на минимална работна заплата.
По време на срещата с новоназначените областният управител г-н Митко Стайков пожела ползотворна работа и успешно представяне на новите им работни места.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

неделя 02 юни 2019 - 15:54:37
изглед за печат
Днес, 02.06.2016 г., заместник областният управител присъства на общоградското поклонение по повод 2 юни – Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.
Тържествената церемония започна с ученическо шествие начело с фанфарния оркестър на Първо основно училище „Христо Ботев“ до паметника на знаменосеца на Ботевата чета Никола Симов - Куруто. Там бе представена поетичната композиция „Следовници на подвига”, представена на училището, с художествен ръководител Петър Асенов.
С едноминутно мълчание присъстващите почетоха паметта на Ботев и всички загинали за свободата и независимостта на България.
Венци и цветя на признателност бяха поднесени от областния управител, кмета на града и от представители на редица държавни, общински и други институции.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 [2] 3 ... 125 126 127

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище