Дата / Час


петък 04 октомври 2019 - 15:20:51
изглед за печат
Три нови линейки получи днес - 04.09.2019 г., Центърът за спешна медицинска помощ в Търговище. В присъствието на областния управител на област Търговище г-н Митко Стайков бе отслужен водосвет за здравето на служителите в ЦСМП и безаварийна работа с новите санитарни автомобили. Ритуалът изпълни ставрофорен иконом Славчо Проданов.
"Търговище е седмият областен град в страната, в който вече са доставени новите линейки", заяви г-н Стайков. Той благодари на г-н Кирил Ананиев - министър на здравеопазването, за оказаното съдействие и бързата реакция по допълване автопарка на ЦСМП - Търговище.
Санитарните автомобили са закупени в изпълнение на проект "Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ", финансиран от Европейския фонд за регионално развитие, чрез Оперативна програма " Региони в растеж" 2014 - 2020. Общият бюджет на проекта е 163 897 815,62 лв. Срокът за цялостното му изпълнение е три години, до 23.10.2021 г.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 01 октомври 2019 - 15:46:57
изглед за печат
Днес, 01.10.2019 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков поздрави членовете на Пенсионерски клуб „Златна есен” – с. Давидово, общ. Търговище, по повод Международния ден на възрастните хора. В знак на уважение г-н Стайков поднесе цвете на всяка от присъстващите дами.
Председателят на ПК „Златна есен” г-жа Стихомирка Жечкова посрещна областния управител и благодари за подкрепата, оказвана в годините. Общо 30 са възрастните хора от Давидово, които намират разнообразие при срещите си в пенсионерския клуб.
В обръщението си областният управител заяви: „Днес ние, Вашите наследници, Ви дължим много – внимание, обич, уважение. Дължим Ви и време. Защото в забързания ни делник, Ви лишаваме от нашето присъствие и повече топлота в отношенията ни.” Той пожела на всички присъстващи здраве и щастие, обич и благополучие.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 01 октомври 2019 - 13:44:36
изглед за печат
Днес, 01.10.2019 г., Областната епизоотична комисия проведе редовното си заседание, във връзка със заболяването Африканска чума по свинете. Заседанието се ръководи от заместник областния управител г-н Панайот Димитров.
Директорът на ОДБХ – Търговище д-р Цонева - представи информация за епизоотичната обстановка в страната и областта.
Новооткритите огнища на болестта в страната за периода от 25.09.2019 г. до 01.10.2019 г. са две. Болестта е открита сред диви прасета в общините Сливен и Перник. В област Търговище няма открити нови огнища и обстановката на този етап е спокойна.
В изпълнение на указания на Българската агенция по безопасност на храните, органите на ОДБХ - Търговище продължават проверките по промишлените свинеферми и в обекти тип „заден двор“.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

събота 28 септември 2019 - 15:11:09
изглед за печат
Областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков се включи в инициативата Европейки ден на спорта, координирана от сдружение “BG Бъди активен“, в ДГ №7 „Снежанка“ в Търговище. Инициативата в Търговище се реализира с подкрепата на г-н Стайков. В проявата заедно спортуваха и се забавляваха възпитаниците на детската градина, заедно със своите родители и екипът на детското заведение. За проявения ентусиазъм и усърдие, всички деца бяха зарадвани с награди - плодове, топки и въжета за скачане, осигурени от РЗИ – Търговище, а основната цел е да се поощри спортуването сред най-малките и да се затвърди здравословния начин на живот. Г-жа Даниела Райкова – директор в ДГ „Снежанка“, благодари на всички включили се в спортното събитие и благодари за оказаното съдействие от страна на областния управител. „Търговище винаги е в челните места, що се отнася до участия в спортни прояви. Радвам се, че и тази година в събитията, посветени на Европейския ден на спорта с желание и всеотдайност се включиха толкова много от децата на нашата област“ – заяви г-н Стайков. В спортното събитие взеха участие 111 от възпитаниците на детската градина, в която тази година са записани общо 125 деца от 3 до 7-годишна възраст. Празникът завърши с многолюдно право хоро, на което се хванаха деца, родители, възпитатели и гости. Европейският ден на спорта в училище е паневропейска инициатива, която се провежда в България от 2014 година. Главната цел на събитието е да насърчава физическата активност на международно ниво, като включва колкото се може повече млади хора от детски и учебни заведения и организации.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 27 септември 2019 - 17:37:22
изглед за печат
Днес – 27.09.2019 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков участва в работна среща с представители на ресторантьорския и хотелиерския бизнес. Срещата бе организирана по повод Международния ден на туризма, като домакин на проявата бе г-н Тодор Янакиев – собственик на ресторант „Нова Мизия” в Търговище. Събитието събра в областния град представители на бранша от България, Северна Македония, Сърбия, Косово, Босна и Херцеговина, Черна гора и Албания. Във форума участва и д-р Дарин Димитров.
Г-н Стайков приветства гостите като акцентира върху възможностите за туризъм, които предлага Търговищка област. В тази връзка той каза: „Активно си сътрудничим с Министерството на туризма, за намиране възможности за привличане на туристи във вътрешността на страната и по-конкретно в Търговищка област”. Г-н Стайков заяви още, че е необходимо град Търговище и региона да се утвърдят като предпочитана дестинация по отношение на културния, историческия и винения туризъм. „Надявам се това Ваше посещение да прерасне в бъдещи контакти” – пожела на гостите г-н Стайков.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 27 септември 2019 - 17:06:48
изглед за печат
Днес, 27.09.2019г., Областният управител г-н Митко Стайков председателства редовното съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие (РСР) и на Регионалния координационен комитет (РКК) към Регионалния съвет за развитие в Североизточен район (СИР).
Членове на съвета са представители на министерства, областните управители на Варна, Добрич, Търговище и Шумен, представители на общини, синдикати и управляващите органи на оперативните програми.
Г-н Митко Стайков е ротационен председател на Регионалния съвет за развитие с мандат 01.07.2019 г. – 31.12.2019 г.
На заседанието бяха определени представители на РСР в тематичните работни групи за разработване на новите Оперативни програми за периода 2021-2027 г.
Представителите на управляващите органи на оперативните програми представиха актуална информация за изпълнението на оперативните програми на територията на района и възможностите за кандидатстване по предстоящи за отваряне процедури.
Г-н Митко Стайков запозна присъстващите с обсъжданите теми и идеи за развитието на регионите, които бяха представени на форум „Децентрализация и регионализация в България: Уроци от международния опит и препоръки за България“, организиран от МРРБ и Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, в който г-н Стайков участва лично на 26.09.2019г. в гр. София.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 24 септември 2019 - 20:47:01
изглед за печат
Днес, 24.09.2019г. се проведе редовното седмично заседание на Областната епизоотична комисия, във връзка с болестта Африканска чума по свинете, ръководено от г-н Панайот Димитров – заместник областен управител.
Д-р Цонева – директор на Областната дирекция по безопасност на храните представи информация за епизоотичната обстановка, която в област Търговище е спокойна.
През изминалата седмица в други области от страната са открити 5 нови огнища. Откритите случаи на болестта са сред сред диви свине, едно лично стопанство тип „заден двор“ и една промишлена ферма.
Във връзка с усложнената епизоотична обстановка, ветеринарните власти продължават проверките в регистрираните ферми, както и при сигнали в лични стопанства тип „заден двор“ .
През настоящата седмица ОДБХ – Търговище организира обучение по биосигурност на представителите на ловните дружинки в цялата област, по общини .


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 [2] 3 ... 139 140 141

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище