Дата / Час


сряда 17 октомври 2018 - 09:58:11
изглед за печат
До 19 октомври 2018 г. (петък) е срокът, в който младежи с висше образование, желаещи да започнат работа в публичната администрация, могат да депозират документите си за участие по програма “Старт на кариерата”. Те се подават лично в бюрата по труда по регистрация, като всеки младеж може да кандидатства едновременно за три работни места, но само до две работни места при един работодател по програмата. С цел улесняване на достъпа на младите хора до участие тази година Агенцията по заетостта е осигурила и възможност за подаване на електронни заявления.
Документи (в един екземпляр) могат да подават само младежи, регистрирани в бюрата по труда като търсещи работа лица - безработни или заети, които отговарят на условията за кандидатстване, и не са работили по придобитата от висшето образование специалност. По програмата могат да кандидатстват младежи на възраст до 29 години (ненавършени към 19 октомври 2018 г., вкл.), които са завършили висше образование, съответстващо на необходимото, посочено от работодателя за заемане на конкретното работно място.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

събота 13 октомври 2018 - 15:56:08
изглед за печат
Днес, 13.10.2018 г., се проведе III Национален детско-юношески фолклорен фестивал „Мисионис пее и танцува“. Проявата се организира от клуба за народни танци „Джумалийци” с подкрепата на Община Търговище. Фестивалът бе официално открит от областния управител на сцената на Драматичния театър.
„Добре дошли на всички, както и на уважаемото жури, което повярвайте ми няма да имате много лесна задача при толкова талантливи деца. Пожелавам Ви да разгледате нашия красив град и да се насладите на всичко, което имаме, но най-вече на песните, танците, фолклора, защото това е душата на всеки българин”, заяви областният управител и пожела на всички участници успех.
Веднага след това започна представянето на съставите и индивидуалните изпълнители. Тази година във фестивала се включиха над 400 участници от цялата страна. Изявиха се танцови групи, певчески състави и изпълнители от София, Търговище, Шумен, Разград, Попово и други градове. Те представиха своите изпълнения на сцената в театъра и в концертната зала на Центъра за младежки дейности и инициативи.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 12 октомври 2018 - 16:26:58
изглед за печат
Днес, 12.10.2018 г., областният управител на Търговище г-н Митко Стайков и заместник областният управител г-н Панайот Димитров обходиха пътя Попово – Водица. Поводът бе да се запознаят на място с етапа на обновяване на участъка от републиканската пътна мрежа. Ремонтът на пътя от общинския център до с. Водица започна в началото на месец юли.
Областният управител установи на място, че към настоящия момент е поставен и последният износващ слой. Предстои да се положи хоризонтална маркировка, монтиране на нови ограничителни системи и изграждане на канавки за отводняване на пътя. Г-н Стайков констатира още, че за довършване остават още около 2-3 километра от общо 18-километровото трасе.
Ремонтът на отсечката е дългоочакван от местното население, тъй като от години по пътя е правено само частично обновяване. Строителните дейности се извършват със средства от държавния бюджет и се очаква да приключат по утвърдения график.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 11 октомври 2018 - 11:24:28
изглед за печат
За поредна година Областна администрация - Търговище ще се включи в Националната инициатива на Junior Achievement Bulgaria „Мениджър за един ден“, която дава възможност на младите хора макар и за един ден да изявят своите умения и да планират кариерното си развитие.
На 30 октомври 2018 г., способните и талантливи ученици от област Търговище ще имат възможност да заемат ключови позиции в държавната администрация и да се запознаят със спецификата на административната дейност. Регистрация може да направите на: http://mfd.jabulgaria.org/students
Организирането на “Мениджър за един ден” е в пълен синхрон с образователната политика, провеждана от Европейския Съюз – образованието да бъде все повече с практическа насоченост, за да могат младите хора да получат истинска подготовка за реалния свят на бизнес отношенията.
Областна администрация Търговище

четвъртък 11 октомври 2018 - 10:51:47
изглед за печат
Започна процедурата за набиране на кандидати за работа в публичния сектор през 2019 г. по програма „Старт на кариерата”, реализирана от Министерството на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта. Инициативата предоставя възможност на безработни висшисти до 29-годишна възраст да натрупат в рамките на 9 месеца първия си трудов стаж по придобитата специалност.
Ha тepитopиятa нa oблacт Tъpгoвищe пo пpoгpaмaтa щe бъдaт нaeти oбщo 55 виcшиcти, като свободните работни места в град Търговище са 33. Mecтaтa ca зaявeни oт тepитopиaлни пoдeлeния нa цeнтpaлни вeдoмcтвa, oблacтнaтa и oбщинcĸитe aдминиcтpaции - cпopeд ĸoнĸpeтнитe пoтpeбнocти нa вceĸи paбoтoдaтeл. Haпpимep, в Oблacтнa aдминиcтpaция обявените paбoтни мecтa ca 3.
До 19 октомври 2018 г. включително бюрата по труда в страната ще приемат документи за кандидатстване от дипломирани младежи без професионален опит, които желаят да започнат работа по обявените работни места в публичния сектор. С цел улесняване на достъпа на младите хора до участие, тази година Агенцията по заетостта е осигурила и възможност за подаване на електронни заявления.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 10 октомври 2018 - 18:10:41
изглед за печат
Днес, 10.10.2018 г., областният управител г-н Митко Стайков беше сред официалните гости на концерта, с който Регионалното управление на образованието в Търговище отбеляза успешното приключване на дейностите по проект „Твоят час”. Събитието се проведе в концертната зала на Младежкия дом. Домакин на проявата бе началникът на РУО – Търговище г-жа Елка Станчева, а гости бяха заместник областният управител г-н Панайот Димитров, представители на Община Търговище, родители и др.
„Благодаря на всички вас, че наистина полагате усилия да научите нашите деца и да ги мотивирате да идват с желание на училище. Продължавайте да бъдете все така активни и да се включвате в проекти, за да усъвършенстваме всичко в образованието. Ние имаме прекрасни деца и това е благодарение на всички Вас”, заяви в своето приветствие областният управител и пожела на всички ръководители много здраве и сили, а на учениците успехи в училище.
Информационният ден стартира с турнир по волейбол, който се проведе в спортна зала „Дечко Стефанов”. В състезанието се включиха три училищни отбора, които премериха сили по системата всеки срещу всеки.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 10 октомври 2018 - 17:50:47
изглед за печат
Днес, 10.10.2018 г., Търговищкото дружество за психично здраве и Комплекса за психично-здравни грижи в общността (КПЗГО) отбелязаха 10 години от създаването на комплекса в кв. Бряг в Търговище. Гости на юбилея бяха областният управител г-н Митко Стайков, представители на държавни институции, граждани и др.
„За мен е удоволствие да Ви поздравя и да се преклоня пред това, което виждам и което правите, защото знам, че във всичко влагате сърце, душа и сили, за да помагате на хората”, заяви областният управител и пожела на целия екип на КПЗГО много здраве и успехи, защото тяхната професия е трудна, отговорна и благородна.
По повод празника певческа група от Пенсионерски клуб „Еделвайс” в кв. Бряг поздрави домакините и гостите. Присъстващите останаха впечатлени и от подредената във фоайето изложба от сувенири, бижута с български шевици, рисунки върху дърво, картички и кукли от плат, дело на потребителите на комплекса.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 [2] 3 ... 97 98 99

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище