Дата / Час


понеделник 03 декември 2018 - 18:10:11
изглед за печат
Днес, 03.12.2018 г., с празничен концерт в актовата зала на СУУУС „Свети Иван Рилски“ – гр. Търговище бе отбелязан Международния ден на хората с увреждания. Гости на празника бяха областният управител г-н Митко Стай-ков, представители на училища, родители и др.
„Уважаеми учители, скъпи ученици, поздравявам Ви по случай днешния празник. На този ден изказвам своята благодарност към Вас, учителите, за неуморния труд, сили и енергия за обучението на тези прекрасни деца. Аз мисля, че хората с увреждания са като всички нас, с малко по-специфични нужди и потребности. Затова съм убеден, че с общи действия ще продължим да правим всичко възможно, за да бъде животът Ви по-достоен и радостен“, заяви областният управител и пожела много здраве и успехи на целия педагогически екип и на учениците.
Гостите бяха поздравени с драматизация на български народни приказки от възпитаниците на училището, с танци на балет „Вега“ и спортен клуб по художествена гимнастика.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

събота 01 декември 2018 - 13:21:35
изглед за печат
С концерт Българският червен кръст в Търговище отбеляза 140-та годишнина от основаването на организацията. Събитието се проведе в петък (30.11.2018 г.) в концертната зала на Читалище „Напредък“. Гости бяха областният управител на Търговище г-н Митко Стайков, кметът на града д-р Дарин Димитров, дейци и членове на БЧК, ръководители на институции, граждани и други. По време на концерта гостите бяха поздравени с изпълнения на балет „Галакси“, балетна формация „Търговище“, ДФА „Шарено герданче“, клас по поп пеене към Второ СУ „Проф. Н. Маринов“ и др.
„Ние се гордеем, че именно Българският Червен кръст е най-старото и голямо дружество в България с хуманитарна цел, което посредством своята високоотговорна дейност допринася за утвърждаването на положителния образ на нашата страна. Днес с признателност Ви благодарим и нека и занапред да бъдем заедно в името на доброто и на хуманността“ се казва в поздравителния адрес на областния управител. В него той пожелава на всички членове на БЧК здраве, щастие и ползотворна работа.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 21 ноември 2018 - 18:36:37
изглед за печат
Инициативата „Европейски ден на спорта в училище“ се провежда за четвърта поредна година, като тази година датата на събитието беше 28 септември. Според резултатите, оповестени тези дни от организатора „БГ БЪДИ АКТИВЕН“, в инициативата в област Търговище са участвали в различни спортни събития 3932 ученици и 330 учители и родители от общо 15 учебни заведения от цялата област.
Днес,21.11.18 г., областният управител г-н Митко Стайков и заместник областният управител г-н Панайот Димитров наградиха най-активните училища във всяка община, както следва:
• Община Търговище – Трето основно училище „П. Р. Славейков“ гр. Търговище – организиране на 150-минутен спортен празник под надслов „Движението създава приятелства“;
• Община Попово – Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Зараево – отбелязване на инициативата с участие на 100% от учениците, заедно с 14 преподаватели в различни активности като: FlashMOVE, зумба, скачане на въже, щафетни игри и др.;


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 21 ноември 2018 - 18:17:09
изглед за печат
Днес, 21.10.2018 г., стартираха поредица от изнесени работни срещи със земеделските стопани от община Омуртаг. В продължение на три дни експерти от три държавни структури към Министерството на земеделието, храните и горите ще посетят няколко населени места, където ще дават насоки и основна информация, свързани със селскостопанската политика. Първите такива срещи се проведоха в селата Красноселци и Обител. На дискусионните форуми присъства и областният управител на Търговище г-н Митко Стайков.
„Започнахме тази разяснителна кампания с представителите на държавата и структурите, които най-добре могат да обяснят на хората какво предлага държавата и какво предстои оттук нататък, от какво можете да се възползвате Вие като земеделски производители и животновъди. Защото политиката и целта на правителството е земеделските стопани да получат максимума от това, което им се полага, като спазват определени правила и норми”, заяви областният управител. Той уточни, че срещите са продиктувани от необходимостта земеделските производители да се запознаят с особеностите на Общата селскостопанска политика, възможностите, които им се предоставят за усвояване на повече средства за подпомагане и поради големия интерес от проведената в началото на миналата седмица среща при посещението на министъра на земеделието, храните и горите г-н Румен Порожанов.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 20 ноември 2018 - 20:04:29
изглед за печат
Ремонтирани са близо 14 км от третокласния път III-202 Опака – Попово (от 52-ри до 66-ти км). Инвестицията е за 6,8 млн. лв. с ДДС, а средствата са от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“.
Участъкът, който не е ремонтиран повече от 25 години, е с нова асфалтовата настилка, хоризонталната маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. Отсечката започва при изхода на гр. Попово, преминава през село Гагово и завършва в гр. Опака. Третокласният път е най-кратката връзка между общините Попово и Опака с област Русе. Строителните работи са изпълнени от дружеството, с което АПИ има договор по ЗОП за поддържане на републиканската пътна мрежа в област Търговище.
През 2014 г. по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. бяха ремонтирани около 14 км от третокласния път на територията на община Опака.С изпълнение и на този проект са обновени близо 28 км от път III-202 Граница Русе - Опака - Попово.
Областна администрация Търговище

вторник 20 ноември 2018 - 18:10:24
изглед за печат
На 19 ноември в гр. Омуртаг и на 20 ноември в гр. Попово се проведоха последните две от поредицата инициативи, организирани от Областна администрация – Търговище, с които се отбелязва 75-годишнината от спасяването на българските евреи по време на Втората световна война.
Събитието в гр. Омуртаг беше открито от г-н Митко Стайков – Областен управител на област Търговище, а заместник областният управител г-н Панайот Димитров поздрави учениците в Попово.
И в двата града ученици от местните училища имаха възможност да се запознаят с интересни презентации по темата, подготвени от представители на Регионалния исторически музей и на Държавния архив в Търговище.
Младежите се запознаха с важни исторически факти, относно живота на еврейската общност в нашата област по време на Втората световна война.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 20 ноември 2018 - 17:34:58
изглед за печат
Днес, 20.11.2018 г., в конферентната зала на хотел „Терра Европа” бе даден официален старт на националната кампания „Репродуктивното здраве – наша обща грижа” на Фондация „Искам бебе”. Търговище е втората спирка на инициативата, чиято цел е да се обхванат различни специалисти и институции, ангажирани с репродуктивното здраве на младите хора в страната, желаното забременяване, качествено проследяване на бременност и адекватни грижи за новороденото. Стартът на кампанията бе даден от областния управител г-н Митко Стайков, кмета д-р Дарин Димитров и ръководителят на АГ – отделението в МБАЛ Търговище д-р Емил Абаджиев.
„Виждате, че това е не само идея, защото миналата година празнувахме пет години, тази е шестата, така че продължаваме да подкрепяме тази кампания и ставаме много повече в името на една благородна кауза”, заяви областния управител.
Кметът д-р Дарин Димитров също изказа своята подкрепа за кампанията и заяви, че Общинският фонд за подпомагане на лица с репродуктивни проблеми ще продължи да подпомага нуждаещи се двойки с финансиране за изследвания и лечение на безплодие.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 [2] 3 ... 105 106 107

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище