Дата / Час


четвъртък 07 юни 2018 - 17:36:30
изглед за печат
30 години от полета на втория български космонавт Александър Александров бяха отбелязани днес в град Омуртаг. На 7 юни, обявен за Ден на града, официален гост на празника бе областният управител на Търговище г-н Митко Стайков.
„Всяка година на тази дата всички, които са родени и израснали в гр. Омуртаг, си спомнят с гордост за полета на втория български космонавт. Неговото постижение безспорно издига не само престижа на града, но и на българската нация по света! Вярвам, че той ще продължи да бъде ярък пример за поколения наред!”, се казва в поздравителния адрес на областния управител. В него той пожелава на кмета на общината и на всички жители и гости на града здраве и благополучие.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 07 юни 2018 - 11:04:50
изглед за печат
Областният управител Митко Стайков участва в Национална среща на партньорите на най-мащабната доброволческа инициатива на bTV Media Group у нас -„Да изчистим България заедно “, която се състоя на 06 юни в София.
В рамките на събитието бяха връчени първите годишни призове „Чиста игра“ за принос към каузата. Благодарение на общините, институциите, фирмите и доброволците от област Търговище г-н Стайков получи приз за най-много почистени места и най-много зелени точки отбелязани на картата.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 06 юни 2018 - 17:20:19
изглед за печат
Днес, 06.06.2018 г., около 60 ученици от Професионална гимназия по транспорт и лека промишленост гр. Омуртаг и Основно училище „Христо Ботев” село Камбурово посетиха Народното събрание. Визитата бе организирана със съдействието на областния управител на Търговище г-н Митко Стайков. По време на посещението си учениците бяха придружени от началника на кабинета на министъра на образованието и науката г-н Николай Стефанов, началника на Регионалното управление на образованието в Търговище г-жа Елка Станчева, както и от директорите на двете училища – г-жа Райна Борисова и г-жа Здравка Динчева.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 05 юни 2018 - 14:40:51
изглед за печат
Днес, 05.06.2018г., Областният управител г-н Митко Стайков ръководи заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата. Членовете на комисията се запознаха с Анализа по безопасността на движението на ОД на МВР – Търговище за 2017г., приеха Годишен доклад за 2017г. и набелязаха План за действие за периода 2018-2019г.
По данни на Сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР – Търговище през 2017г. са регистрирани 44 тежки пътно-транспортни произшествия (ПТП) с 15 убити и 46 ранени граждани. В сравнение с 2016г. тежките ПТП са намалели с 26%, ранените с 44%, но за съжаление броят на убитите граждани се е увеличил с 36%. Пътно-транспортните произшествия с материални щети през 2017г. са 412 бр. Най-голям брой тежки ПТП са настъпили извън населените места в рисковите часове между 19:00 и 21:00 часа. През 2017г. са съставени 5 500 акта и са наложени над 30 000 глоби по фиш.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

неделя 03 юни 2018 - 17:59:21
изглед за печат
На 2.06.2018 г., в град Антоново започна традиционния Антоновски панаир. Гости на официалното откриване бяха областният управител на Търговище г-н Митко Стайков, заместник-кметът на Община Търговище г-жа Емине Якубова, нapoднитe пpeдcтaвитeли Имрен Мехмедова, Taнep Aли, Светла Бъчварова, председателят на Общински съвет Търговище г-жа Хатидже Алиева и началникът на РУО – Търговище г-жа Елка Станчева.
Панаирната програма стартира със сцена на самодееца в градския парк, на която се изявиха местни певци и състави. От 17.00 ч. на градския стадион започна финалната футболна среща за Купата на кмета. Кулминацията в програмата бе концерт с участието на Деси Добрева в градския парк.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

неделя 03 юни 2018 - 10:31:55
изглед за печат
Днес, 02.06.2018 г., в конферентната зала на хотел „Терра Европа” се проведе информационен форум „5 години общински фонд ин витро”, организиран от фондация „Искам бебе”. На събитието присъстваха областният управител на Търговище г-н Митко Стайков, кметът на Търговище д-р Дарин Димитров, заместник-кметът г-жа Емине Якубова, председателят на Общински съвет Търговище г-жа Хатидже Алиева, както и семейства, сбъднали мечтата си за рожба, благодарение на общинския фонд.
„Трудно е човек да сподели подобни проблеми, но благодарение на вас хубавите неща вече се случват в семействата в нашия регион” – с тези думи областният управител благодари на Мая Павлова, която е председател на Комисията за разглеждане и одобряване на кандидатите за финансово подпомагане на двойки, семейства и лица с репродуктивни проблеми на територията на община Търговище. От своя страна представителите на общинския фонд потърсиха съдействието на губернатора за включване и на останалите четири общини във фонда, за да могат повече двойки от областта да получат шанс за дете.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

събота 02 юни 2018 - 17:20:31
изглед за печат
С едноминутно мълчание и вой на сирени бе отбелязан 2 юни – Денят на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България. На общоградското поклонение, което традиционно се провежда пред паметника на Никола Симов – Куруто, знаменосец на Ботевата чета, присъстваха областният управител на Търговище г-н Митко Стайков, кметът на Търговище д-р Дарин Димитров, председателят на Общинския съвет Хатидже Алиева, секретарят на Община Търговище Христалина Халачева, граждани, ученици и други.
Честването започна с ученическо шествие начело с фанфарния оркестър от Първо основно училище „Христо Ботев” до паметника на знаменосеца. Там бе представена поетичната композиция „Ботев – легенда завинаги”, представена от ученици на училището.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 [2] 3 ... 85 86 87

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище