Дата / Час


петък 03 август 2018 - 11:59:11
изглед за печат
Министърът на регионалното развитие и благоустройството, на основание чл. 34а, ал. 3 от Закона за държавната собственост (ЗДС) обявява, че е започнала процедура по отчуждаване на имоти и части от имоти – частна собственост, за държавна нуждa за изграждане на Обект „Автомагистрала „Хемус“, участък от км 310+940 (пътен възел „Буховци“ при пресичане с път ІІІ-5102) до км 327+260 (начало пътен възел „Белокопитово“), участък от км 310+940 до км 317+360 и от км 318+820 до км 327+260, на територията на община Търговище, област Търговище и община Шумен, област Шумен, подробно описани в Решение № 527 на Министерския съвет от 2018 г.

С Решение № 250 на Министерския съвет от 2013 г. републикански път А-2 „София – Ботевград – Шумен – Девня – Варна“, част от който е и Автомагистрала „Хемус“, е обявен за обект с национално значение по смисъла на § 5, т. 62 от Допълнителните разпоредби на Закона за устройство на територията и за национален обект по смисъла на § 1 от Допълнителните разпоредби на ЗДС.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 02 август 2018 - 16:47:53
изглед за печат
Днес, 02.08.2018г., областният управител г-н Митко Стайков проведе втора среща с представители на турския холдинг Шишеджам. Поводът са подадени жалби от страна на служители на фирмата за кетъринг „Ашсан Индустриален Кетъринг” ЕООД, която обслужва стъкларския завод след спечелена обществена поръчка. Сигналите са свързани със системни нарушения на трудовото законодателство и лоши хигиенни условия в кухнята на фирмата, която осигурява ежедневно храна за 2500 служители на Шишеджам. В тази връзка областният управител предприе незабавни мерки, като сигнализира институциите и днес се срещна за пореден път с директорите на Дирекции „Човешки ресурси” Красимир Кънев и Йелиз Ахмедова, директорите на заводите „Шишеджам Аутомотив България” ЕАД и „Пашабахче България” ЕАД Мухсин Мироглу и Маумер Аквиран и с одиторите Емине Гюмюш и Мустафа Четинкая.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 02 август 2018 - 16:38:32
изглед за печат
На 01.08.2018г., на свое заседание Правителството на Република България отпусна 110 959 293 млн. лева за допълнителни трансфери по бюджетите на общините. Средствата са целеви – за ремонти на общинска улична мрежа и за реализиране на инфраструктурни проекти в подкрепа на общинската социална и жилищна среда. 2 773 300 лева от сумата е за общините в Област Търговище.
За община Антоново отпусната сума е 700 000 лева, за частично финансиране на ремонт на Народно читалище „Христо Ботев – 1921“ – гр.Антоново
В община Омуртаг са отпуснати 873 300 лева за реализация на два проекта „Обновяване и обзавеждане на детски градини“, както следва:
• Град Омуртаг – ДГ „Радост “ – 729 800 хил. лева,
• с.Камбурово, Община Омуртаг – ДГ „Усмивка “ – 143 500 хиляди лева
За община Опака са отпуснати 1 200 000 лева за ремонт на асфалтова настилка по улиците на територията на с.Крепча, община Опака
Областна администрация Търговище

сряда 01 август 2018 - 12:03:41
изглед за печат
На 31.07.2018г., заместник областният управител на Търговище г-н Панайот Димитров се срещна и разговаря с Атанаска Стоянова - председател на Асоциацията на родители на деца с епилепсия в Търговище, която в понеделник вечерта разпъна палатка в центъра на града и обяви 48-часова гладна стачка. Недоволството ѝ е насочено срещу националния протест „Системата ни убива”.
Пред г-н Димитров жената сподели, че се бори за промяна в социалната политика и за общ Закон за всички хора с увреждания. Според нея обаче представителите на националния протест „Системата ни убива” не трябва да извиват ръцете на правителството, на финансовия министър и на министъра на труда и социалната политика, а да се борят за постигането на солидарност в социалната политика. Другата причина за нейния своеобразен контрапротест е искането ѝ за оставка на Вера Иванова, която е председател на Конфедерацията за защита на правата на децата.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 31 юли 2018 - 17:37:47
изглед за печат
Днес, 31.07.18 г., областният управител на Търговище г-н Митко Стайков участва в Първата редовна среща на Учредителния комитет на Организацията за управление на Дунавски туристически район (ОУДТР). Събитието се проведе в Община Русе, която е определена за център на района. Участници бяха представители на общински и областни администрации, туристически дружества и др.
Срещата бе открита от кмета на Русе г-н Пламен Стоилов. На нея бяха обсъдени въпроси, свързани с предмета и целите, както и следващите стъпки от процедурата за учредяване и структурата на ОУДТР. Участниците се запознаха с чернова на Устав, след което дискутираха включените в нея предмет и цели.
“Влагаме огромни надежди на туристическия регион, за развитието на дружеството и всички нас. Да можем да привлечем повече туристи и да направим нашия регион по продуктивен”, заяви областният управител на Търговище и заедно с останалите присъстващи попълни заявление-декларация до министъра на туризма г-жа Николина Ангелкова.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 30 юли 2018 - 16:40:36
изглед за печат
Днес, 30.07.2018 г., областният управител на Търговище г-н Митко Стайков посети антоновското село Любичево и се срещна с кмета г-жа Мелиха Мехмедова. Поводът за посещението са получени устни сигнали от хората на населеното място за проблемен участък от републиканската пътна мрежа.
По време на посещението стана ясно, че мостът в Любичево, който се намира над р. Голяма река, се нуждае спешно от ремонтиране. Областният управител и Динко Синадинов - главен специалист в Районна пътна служба Антоново към ОПУ – Търговище, направиха оглед на място и констатираха, че конструкцията на моста е здрава, но в резултат на честото преминаване на тежкотоварни камиони и селскостопанска техника настилката е частично нарушена и има образувани дупки., както и съборени мантинели. Проблемният участък е и много тесен, което допълнително повишава риска за преминаващите шофьори и налага незабавното предприемане на мерки за осигуряване на безопасността на движението.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 27 юли 2018 - 14:47:55
изглед за печат
Днес, 27.07.2018 г., гости в Областна администрация Търговище бяха европейската шампионка по вдигане на тежести Ивана Петрова и нейния треньор Илиян Събев. Гостуването бе по покана от страна на областния управител г-н Митко Стайков, който ги поздрави за постигнатия успех.
На младежкото Европейско първенство по вдигане на тежести в Милано Ивана Петрова донесе второто злато за България. В кат. 44 кг при 17-годишните тя грабна победата след шест успешни опита. Това ѝ отреди първото място, като след нея се нареди представителката от Румъния, а на трето място – представителката от Турция.
Областният управител поздрави шампионката и треньора ѝ за успеха. Той ги награди с грамоти и парични ваучери и им пожела да продължават да прославят страната ни на национални и международни състезания.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 [2] 3 ... 90 91 92

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище