Дата / Час


четвъртък 19 март 2020 - 17:48:55
изглед за печат
Днес, 19.03.2020 г., се проведе заседание на Областния медицински съвет за борба с коронавирус инфекцията в област Търговище. В срещата взеха участие представители на общините в състава на областта, РЗИ, РЗОК, ОД МВР, РУО, БЧК, болниците в Търговище, Попово и Омуртаг и др.
Заседанието бе ръководено от областния управител г-н Митко Стайков, като целта бе да се координират мерките на всички ангажирани институции за недопускане навлизането на короновисната инфекция. „Важно е да работим активно и в синхрон, за да преодолеем опасността” – призова институциите областният управител.
От РЗИ – Търговище обобщиха, че в област Търговище към днешна дата има общо 120 лица, поставени под домашна карантина. Най-често жители на областта се завръщат от Германия (59 лица), Нидерландия (20 лица), Франция (9 лица), Италия (6 лица) и т.н. „Към този момент няма гражданин на област Търговище, диагностицирани с COVID-19” – заяви д-р Мариян Кючуков – зам.-директор на РЗИ. По негови думи, от жители на област Търговище са били изпратени 25 проби за изследване за наличие на коронавирусна инфекция. Пробите са предоставени на референтна лаборатория. Специалистите на РЗИ – Търговище заявиха, че комуникацията между граничните власти и службите в Търговище е на много добро ниво, което позволява предприемане на навременни действия, спрямо завръщащите се от чужбина граждани.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 18 март 2020 - 17:35:15
изглед за печат
Днес, 18.03.2020 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков се среща с ръководството на стъкларския холдинг „Тракия Глас България” ЕАД. Визитата бе съвместна с представители на Регионална здравна инспекция – Търговище и ОД на МВР – Търговище.
Пред директорите на заводите и ръководителите на отделните звена д-р Марин Йовов – гл. секретар и епидемиолог на РЗИ – Търговище, представи актуална информация относно начините за предпазване от заразяване с коронавирусната инфекция. „С дисциплина и самоконтрол ще преодолеем заболяването” – каза д-р Йовов. Той разясни първите признаци, за които следва да се наблюдават жителите на цялата страна във времето на извънредно положение.
В заводите вече са въведени правила за недопускане на заболяването. Ежедневно се извършват дейности по дезинфекция на автобусите, превозващи работниците в предприятието. На портала за завода се измерва телесната температура на всеки пристигащ. Предоставят се предпазни маски за лице и дезинфекциращи препарати.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 16 март 2020 - 17:08:07
изглед за печат
Днес, 16.03.2020 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков проведе среща с ръководителите на държавните структури, упражняващи дейност на територията на областта. Целта на срещата бе да се обсъдят мерките за противодействие навлизането на коронавирус инфекцията на местно равнище, както и готовността на структурите за адекватното им прилагането. „Изключително важно е да спазваме всички изисквания, за да не допуснем заразяване с корановирус” – заяви областният управител. „Не подценявайте ситуацията. Нека бъдем отговорни за собствената си безопасност и за тази на околните” – призова пред присъстващите г-н Стайков.
По време на срещата ръководителите на местните поделения на държавните структури докладваха, че голяма част от разпоредените мерки се прилагат още от миналата седмица. Гражданите са призовани да се възползват от електронните услуги, а при неотложни посещения на място се изпълняват стриктно изискванията за лична безопасност и дезинфекция.
В офисите на държавните структури на територията на област Търговище има в наличност лични предпазни средства за работещите. Масово, обаче, липсват термометри, с които да се следи моментното състояние на всеки работник или посетител.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 13 март 2020 - 19:10:34
изглед за печат
Във връзка с приетото днес решение на Народното събрание за обявяване на извънредно положение в цялата страна, областният управител г-н Митко Стайков свика спешно заседание на Областния медицински съвет за борба с коронавирус инфекцията.
Членовете на Съвета докладваха за предприетите мерки по превенция разпространението на вируса, както и необходимите ресурси за справяне с кризата.
Към настоящия момент на територията на областта няма доказан пациент, диагностициран с COVID-19. От началото на м. февруари Регионалната здравна инспекция е поставила под карантина общо 25 лица в област Търговище, като за 11 от тях карантинният срок е изтекъл. При сега наблюдаваните лица няма обезпокоителни симптоми. Отделно от това здравните власти са изпратили 13 проби, взети на случаен принцип от болничните заведения в областта, като всички те са отрицателни.
Директорите на болниците и ЦСМП докладваха за спешната нужда от маски и защитни облекла. Направена е организация, съвместно с РЗИ, за осигуряване в най-кратки срокове на необходимите консумативи. Областният управител разпореди на директора на ОДБХ – Търговище д-р Анелия Цонева незабавно да раздаде от наличните защитни облекла и консумативи на медиците от МБАЛ-Търговище и ЦСМП за безопасното изпълнение на служебните им задължения.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 13 март 2020 - 13:01:23
изглед за печат
Областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков свиква спешно заседание на Областния медицински съвет за борба с коронавируса.
Заседанието се свиква във връзка с гласуваното решение за обявяване на извънредно положение на територията на Република България, считано от 13 март до 13 април тази година, от страна на Народното събрание.
Заседанието на медицинския съвет в област Търговище ще се проведе днес – 13.03.2020 г., от 15.30 ч. в Пресцентъра на Областна администрация – Търговище.
Областна администрация Търговище

сряда 11 март 2020 - 19:51:46
изглед за печат
Днес – 11.03.2020 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков участва в среща със заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството г-н Николай Нанков и кметове на общини от Североизточна България. По време на заседанието бяха обсъдени възможностите за доизграждане на водоснабдителна система „Дунав“. От област Търговище на срещата присъстваха също кметовете на Община Търговище д-р Дарин Димитров и на Община Попово д-р Людмил Веселинов.
Заместник-министър Николай Нанков съобщи, че Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще финансира извършването на предпроектно проучване за доизграждането на водоснабдителната система „Дунав“ в областите Шумен, Разград и Търговище. Предстои да бъдат направени технико-икономически проучвания, които да послужат за последващо възлагане на инженеринг, по отношение на проектиране и строителство.
„Бъдещето на ВиК-отрасъла е именно в това – изграждане на язовири и поддържащи водностопански системи между отделните населени места, а когато се налага и цели общини и области, за да се гарантира в дългосрочен план устойчивост на водоснабдяването в страната“, заяви по време на срещата г-н Нанков. Той подчерта, че водата ще става все по-ценен и дефицитен ресурс и за да не се задълбочават проблемите в сектора, трябва да се търсят отговорни решения.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 [2] 3 ... 156 157 158

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище