Дата / Час


сряда 01 юни 2016 - 15:46:58
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев ще вземе участие в работна среща, свързана с кампанията „Заедно в превенцията с престъпността“, която ще се проведе в гр. Шумен на 03.06.2016 г. Кампанията е съвместна инициатива на МВР и Националното сдружение на общините.

В срещата ще вземат участие министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова, главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов и секретарят на Националния съвет по превенция на престъпността Лилия Борисова, както и областни управители, кметове, структури на МВР и териториални структури на изпълнителната власт от Търговище, Шумен, Варна и Добрич. Ще бъдат обсъдени проблемите на местната сигурност и ще бъде направен анализ на конвенционалната престъпност в района. Пред участниците ще се представят добри практики по опазване на обществения ред в общините и ще бъдат направени предложения за мерки и нормативни промени с цел подобряване на дейността.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 31 май 2016 - 15:52:47
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев и главният секретар на Областна администрация Тодорка Танева почетоха паметта на всички български войници, отдали живота си в Балканската и Първата световна война. Те поднесоха венец пред паметника на загиналите в село Дългач и сведоха глави в знак на признателност.

Областният управител заяви пред жителите на селото, че по случай 100-годишнината от Първата световна война, през 2015 г. са започнали честванията на войнишките паметници на територията на област Търговище. „През изминалата година подновихме честването на този паметник, който е изграден през 1920 г. Надявам се и занапред традицията да продължи и на тази дата да отдаваме почит към загиналите герои от село Дългач “, добави областният управител.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 24 май 2016 - 14:22:57
изглед за печат
С празнично шествие на деца, ученици, учители и дейци на културата бeше отбелязан Денят на славянската писменост, българската просвета и култура в Търговище. Шествието започна в 10 часа на площад „Свобода” и бе предвождано от Духов оркестър-Търговище, областният управител Светлин Бонев, кметът на общината д-р Дарин Димитров, народни представители и др.

Честването на 24 май в Търговище завърши с традиционното българско хоро на площада, поведено от танцьорите на ансамбъл „Мизия”.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 23 май 2016 - 21:41:18
изглед за печат
Честит Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост!

Уважаеми жители на област Търговище, скъпи просветни и културни дейци,

Приемете моите най-искрени поздравления по случай 24 май – Деня на славянската писменост, просвета и култура!

24 май винаги е бил повод за гордост и самочувствие, че сме допринесли за образоваността и културната независимост на „вси славяни”. На този най-български празник, в който славим делото на светите братя Кирил и Методий нека изкажем своята благодарност към хората, които градят и крепят българщината, съхраняват родния ни език и възпитават поколенията след нас.

По случай светлия празник пожелавам на всички Вас здраве, творчески успехи и професионално удовлетворение!

Честит празник!

Светлин Бонев

Областен управител на област Търговище

Областна администрация Търговище

събота 14 май 2016 - 18:40:38
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев бе гост на официалното честване на празника на Търговище -14 май. Празничния ден започна в 9:30 часа с музикален поздрав на I СОУ “Св. Седмочисленици” и продължи с водосвет за здраве и вдигане знамената на България, Европейския съюз и на Търговище. По-късно започна тържествената сесия на Общинския съвет, на която присъстваха народни представители, кметове на кметства, гости от Румъния и Украйна.

Кметът на общината д-р Дарин Димитров поздрави търговищенци по случай празника и заяви, че е нужна обединената енергия и разум на всички, за да стане Търговище привлекателно място за живот, бизнес и развитие. Той пожела на жителите на града здраве и светъл 14 май[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 12 май 2016 - 11:48:51
изглед за печат
Ученичката от 4 клас в I СОУ „Св. Седмочисленици“ Елина Димитрова спечели специалната наградата на Областния управител Светлин Бонев от Националния конкурс „България в картини и слово”. Наградата бе връчена от Камелия Караджова – старши експерт в Областна администрация-Търговище, която поздрави организаторите и участниците от името на Областния управител и им пожела здраве, упоритост и творчески успехи.

В конкурса, с 985 произведения в различни направления участваха ученици от 27 области. Целта на конкурса е да се предостави възможност на децата да създават материали, чрез които да изразяват своето отношение към значими културни, исторически и природни забележителности и събития в България. Очакванията са да се провокира творческият потенциал, положителното мислене и родолюбивите нагласи на младите хора, да се подобрят уменията им за популяризиране на обекти и събития от района, където живеят.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 10 май 2016 - 16:10:13
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев и директорът на Областно пътно управление-Търговище инж.Марчо Марчев извършиха съвместна проверка на отнесен след обилните валежи мост между селата Манастирци, общ. Попово и Асеново, общ. Стражица. След извършената проверка бе установено, че от преминалата висока вълна са подкопани устоите на моста откъм с.Манастирица, което прави невъзможно преминаването на МПС между двете села. Областният управител и инж. Марчев констатираха още, че пътят между двете общини е труднопроходим и с множество свлачища. Очакват се действия на община Попово за информиране Междуведомствената комисия.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 101 [102] 103 ... 122 123 124

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище