Дата / Час


понеделник 03 юли 2017 - 18:29:21
изглед за печат
Днес в 14, 30 часа Митко Стайков свика заседание на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия.

Структурите на държавната администрация в лицето на Областна дирекция на МВР и РД на ПБЗН докладваха за състоянието на техниката и предприетите действия във връзка с очакваните валежи.

МВР разполага с 10 екипа на денонощие, като те могат да бъдат подсилени при нужда с още 12 автомобила с повишена проходимост за допълнителна реакция на евентуално критичните места.

Началникът на РД ПБЗН г-н Стефанов информира, че към момента се уточняват броя на мото-помпите в областта и тяхното техническо състояние.

Техниката на пожарната е окомплектована и готова за действие.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 03 юли 2017 - 11:50:59
изглед за печат
Стайков изслуша проблемите на хората със зрителни увреждания и обеща съдействие за решаването им.

Още днес ще бъде поправена ВиК-инсталацията в Клуба.

Ще бъде осигурен автобус, с който те ще отпътуват на дългоочаквана екскурзия до Свищов в края на тази седмица, както и транспорт за пътуване до Трявна .
[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 30 юни 2017 - 15:20:33
изглед за печат
По време на срещата беше договорено, че живеещите в близост до опашката на язовира могат да ползват вода за напояване, като сключат договор с Напоителни системи ЕАД и заплатят годишна такса в размер на 29, 38 лева.

От „Напоителни системи“ дадоха гаранция, че ще има достатъчно количество вода за напояване .[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 29 юни 2017 - 14:07:01
изглед за печат
Областният управител Митко Стайков присъства на кръщенки на деца от социално-слаби семейства, пари за които той осигури преди време.

В църквата „Свети Димитър“ днес свещенник Красимир Андонов кръсти едновременно пет деца, най-малкото от които е шестмесечната Марая.

Освен нея –Илко, Петя, Йордан и Ваня.
[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 29 юни 2017 - 13:42:45
изглед за печат
Областният управител Митко Стайков присъства на откриването на първия саниран жилищен блок по Националната програма за енергийна ефективност в град Омуртаг.

Той се намира на ул.”Дунав” № 31, с общо 81 жилища.


Инвестирани са 1 млн. и 345 хил.лв. Фирмата изпълнител е приключила обекта в договорения срок.[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 28 юни 2017 - 15:35:45
изглед за печат
Днес Областният управител на Търговище Митко Стайков заедно с директорът на Областна дирекция „Земеделие“ Севда Ерменкова проведоха работна среща с ръководството и служителите на Общинската служба по земеделие в Попово.

На нея те обсъдиха проблемите в сектора.

По-късно г-н Стайков се срещна с кмета на Попово Людмил Веселинов и на Опака Лютфи Реянов.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 27 юни 2017 - 16:29:37
изглед за печат
На 27 юни 2017 г. в Зала „Черно море“ на Интерхотел „Черно море“ - гр. Варна, се проведе редовно съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие (РСР) и на Регионалния координационен комитет /РКК/ към Регионалния съвет за развитие в Североизточен район (СИР). Съгласно чл. 18, ал. 4 и чл. 19, ал. 3 от Закона за регионалното развитие (ЗРР), на заседанието присъстваха включените в състава на двата органа: представители на министерства, областните управители и представителите на общините от съставляващите Североизточен район области Варна, Добрич, Търговище и Шумен, представители на организациите на работодателите, работниците и служителите на национално равнище, представители на Управляващите органи (УО) на Оперативните програми (ОП), съфинансирани от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ), представителите на РСР в СИР в Комитетите за наблюдение (КН) на Споразумението за партньорство (СП) и на съответните ОП, както и представител на Централното координационно звено (ЦКЗ) в Администрацията на Министерския съвет (МС).

Заседанието бе открито и ръководено от г-н Стоян Пасев, Областен управител на област с административен център Варна, ротационен председател на РСР и РКК в СИР с мандат 01.01-30.06.2017 г. Във връзка с назначаването на правителство на Република България след проведените избори за народни представители в 44-то Народно събрание и на нови областни управители на областите в СИР, беше представен актуализирания състав на РСР и бяха актуализирани представителите на Съвета в КН на СП и на ОП 2014-2020, съфинансирани от ЕСИФ.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 101 [102] 103 ... 144 145 146

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище