Дата / Час


понеделник 18 януари 2016 - 10:05:09
изглед за печат
60 машини почистват републиканската пътна мрежа на територията на област Търговище, пътищата са обработени и проходими при зимни условия. В момента се разчистват пътищата към селата Априлово, Конак, Александрово, Горна Кабда, Маково, Росина, Кошничари, Миладиновци, Пайдушко и Божурка, които поради навявания са труднодостъпни.

Без електричество са 37 села в община Търговище, в община Омуртаг без ток са 5 населени места, в община Попово – 5 села.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 14 януари 2016 - 14:14:07
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев изрази готовност да съдейства за разрешаване на проблема с Регионалното депо за отпадъци. Това стана ясно, след като губернаторът и кметът на Търговище д-р Дарин Димитров провериха състоянието на сметището, което се ползва от общините Търговище и Попово.

Към момента са изпълнени 416 998 тона от капацитета на депото и оставащия обем е 57 002 тона. Това налага необходимостта от неговото разширяване като бъде изградена втора клетка, но към момента не е ясен източника на финансиране. В началото на месец февруари предстои среща между кметовете на Търговище и Попово, на която ще се обсъдят варианти за осигуряване на средства, с които да се осъществи разширяването на регионалното депо, както и съвместното му експлоатиране.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 06 януари 2016 - 13:31:00
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев се включи в честването на празника Богоявление в Търговище. Той присъства на Богоявленския водосвет отслужен на централния площад „Свобода” от местните свещеници. Точно в 12 часа на обяд Светия кръст бе хвърлен и 11 смелчаци скочиха в ледените води на градския шадраван, за да го извадят. В оспорваната борба пръв до него достигна Иван Илиев от Търговище. Това е втория път, в който 26-годишния младеж участва в ритуала за Йордановден.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 30 декември 2015 - 10:38:33
изглед за печат
Антоанета Бонева бе избрана за спортист на годината на община Търговище. Тя получи наградата си на официална церемония заедно със своя треньор Христо Маринов. Призовата статуетка й бе връчена лично от кмета на община Търговище д-р Дарин Димитров. Това е поредното, седмо отличаване със "Спортист на годината на община Търговище" на Антоанета Бонева в традиционната анкета сред 12 журналисти и спортни деятели.Втората позиция е за Светослав Ангелов(спортна гимнастика), трети е Антония Григорова(ориентиране).

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 11 декември 2015 - 15:11:30
изглед за печат
На среща с Областния управител Светлин Бонев, представителите на общинските администрации докладваха готовност за поддръжка на пътната инфраструктура при зимни условия. Областният и общинските щабове за защита при бедствия имат изготвени планове и обезпеченост с материали и техника за действие при усложнена зимна обстановка.

Директорът на Областно пътно управление инж. Марчо Марчев заяви, че 85 машини са в готовност за зимно поддържане на републиканската пътна мрежа в област Търговище. Техниката, която е разпределени в 4 бази – Търговище, Омуртаг, Попово и Антоново, е изправна и готова за действие. Той поясни, че при усложнена зимна обстановка ще бъдат затваряни пътни участъци до пълното им почистване. Направени са поръчки за инертни материали и сол, като всички вече са доставени.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 03 декември 2015 - 16:09:35
изглед за печат
Зам.областният управител Стефан Иванов уважи хората с увреждания по повод 3 декември, обявен за Международен ден на хората с увреждания през 1992 година от Генералната асамблея на ООН.

В Клуба на инвалидите в Търговище, той поздрави присъстващите и прочете поздравителен адрес от името на областния управител Светлин Бонев.“ Този ден е още един повод да изразим своето уважение и възхищение за волята и достойнството, за силния ви дух и стремежа да направите живота си по-пълноценен и по-радостен. Изразявам своята съпричастност, разбиране към вашите болки и проблеми, както и готовност да ви подкрепям според възможностите и дадените ми правомощия “, се казва в обръщението на областния управител.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 30 ноември 2015 - 10:52:52
изглед за печат
В Областна администрация Търговище се проведе заседание на Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие на област Търговище. То беше председателствано от зам.областния управител Стефан Иванов.

Директорът на Дирекция „Бюро по труда“ Иван Топалов запозна присъстващите с картината на трудовия пазар в област Търговище. От изнесените данни стана ясно, че към края на октомври в трите бюра по труда в област Търговище – Търговище, Попово и Омуртаг, регистрираните безработни са 8041. Иван Топалов поясни, че техният брой се увеличава с 313 в сравнение с края на септември, което е характерно за периода, когато приключва сезонната заетост и поради по-големия входящ поток се повишава нивото на безработица.

Равнището на безработица за област Търговище е 16,4%, при 15,7% през предходния месец. Най-високо е равнището на безработица в община Антоново - 41,7% /813 безработни лица/, следват общините Опака – 31,8% /759/, Омуртаг – 27,5% /2123/, Попово - 14,5% /1679/, и най-ниско в община Търговище - 10,4% /2667/. По професионален признак регистрираните безработни са: без специалност – 60%, с работнически професии – 28%, специалисти – 12%.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 107 [108] 109 ... 122 123 124

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище