Дата / Час


неделя 26 март 2017 - 10:51:44
изглед за печат
В област Търговище изборният ден започна нормално, без проблеми. В петте общини са разкрити 261 избирателни секции, като 259 от тях са постоянни. Организирани са и две подвижни урни в град Търговище и в омуртагското село Рътлина - за улеснение на гласуването на гражданите с увреждания.

Не се е наложило тази сутрин замяна на членове на избирателни секции. За момента няма подадени сигнали за нарушения в изборния ден. Гласуването започна в 7:00 часа сутринта и продължава до 20:00 ч. Законът позволява времето за подаване на гласове да бъде удължено, ако в края на изборния ден пред някоя секция има опашка от желаещи да пуснат бюлетини, но не по-късно от 21:00 часа.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 24 март 2017 - 09:08:00
изглед за печат
Студенти художници и техни преподаватели от Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ представят свои творби в обща изложба в Художествена Галерия „Никола Маринов“ – Търговище.

На откриването на изложбата, тази вечер, присъстваха областният управител на Област Търговище Валери Симеонов, ректорът на Шуменския университет проф. Георги Колев и ценители на изобразителното изкуство в Търговище.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 23 март 2017 - 13:59:38
изглед за печат
Обсъждане на проекта на Областна стратегия за подкрепа на личностно развитие на децата и учениците в област Търговище се проведе днес под ръководството на заместник областния управител Недко Иванов. Участваха представители на общините в областта, на РУО, РЗИ, на Центъра за подкрепа на личностното развитие към ОДК, Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование и др.

Това е първата среща на експертите, които трябва да разработят и реализират областната стратегия. Тя се подготвя в изпълнение на един от новите образователни стандарти - този за подкрепящото образование. Ще бъде изготвена на база анализи, предоставени от общините в област Търговище.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 23 март 2017 - 13:25:32
изглед за печат
Областна администрация Търговище разпредели и предаде по график на общинските администрации всички книжа и материали, необходими за провеждането на изборите за народно събрание на 26 март.

При строги мерки за сигурност, днес бяха раздадени на общините бюлетини и изборни книжа - протоколи, пликове, печати и др.

Областният управител Валери Симеонов следи стриктно за своевременното изпълнение на ангажиментите на институцията в изборния процес, съгласно хронограмата, приета с решение на ЦИК, както и оперативните срокове в указанията на Министерски съвет.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Размерът на определените финансови средства е 189 047 лв.

вторник 21 март 2017 - 13:04:50
изглед за печат
Комисията по заетост към Областния съвет за развитие на област Търговище одобри Регионална програма за заетост и обучение, по която ще бъдат разкрити 57 временни работни места в публичния сектор.

Решението бе гласувано днес по време на редовно заседание на комисията с председател заместник областният управител Недко Иванов.

За срок от шест месеца, в област Търговище ще бъдат назначени на работа общо 57 безработни, които ще се грижат за поддържането и опазването на държавни и общински сгради, социални, културни и туристически обекти, пътища, улици и паркове.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 21 март 2017 - 09:08:57
изглед за печат
Общо 259 избирателни секции ще бъдат разкрити на територията на 28-ми многомандатен избирателен район – Търговище за предстоящите парламентарни избори на 26 март.

Броят им може да се увеличи с три, ако бъдат разкрити секции в болниците в Омуртаг и Търговище, както и в ареста в областния град, съобщи Гергана Цонева, председател на Районната избирателна комисия в Търговище.

Две са подвижните избирателни секции в областта - в гр. Търговище и в с. Рътлина, общ. Омуртаг. Те отговарят на условието да има десет заявления от избиратели с постоянен адрес, уточни Цонева.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 20 март 2017 - 16:51:30
изглед за печат
При засилена охрана транспортираха бюлетините за изборите на 26 март от печатница „Демакс” АД до областната администрация в Търговище.

За областта бяха доставени общо 134 600 бюлетини.

Заедно с тях, днес пристигнаха и изборните книжа за работа на РИК и СИК, които, заедно с избирателните списъци, ще бъдат предоставени на общините на 23 март.[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 115 [116] 117 ... 149 150 151

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище