Дата / Час


вторник 15 август 2017 - 12:43:14
изглед за печат
Отделението по хемодиализа в МБАЛ-Търговище се нуждае от ново оборудване, стана ясно от работната среща между областният управител Митко Стайков и управителят на областната болница д-р Иван Светулков.

Поради големият брой на пациенти отделението по хемодиализа има нужда от пет нови апарата , както и от високопроходим пътнически микробус за нуждите на болните от отдалечените и труднодостъпни населени места, посочи д-р Светулков.

В момента в отделението работят 17 апарата, а хората на хемодиализа са 78.

На месец се извършват до хиляда диализи.

Областният управител обеща съдействие за решаване на проблема.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 11 август 2017 - 18:57:43
изглед за печат
Днес Митко Стайков бе на среща в село Славяново, община Попово по покана на кмета Васил Стоилов и граждански съвет от селото.

Причините са свързани с недоволството срещу директора на ОУ „Васил Левски“ -Димитър Антонов, инициираната подписка срещу него и възникналото напрежение .[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 08 август 2017 - 16:09:12
изглед за печат
Митко Стайков се срещна с работниците и ръководството на шивашкото предприятие „Надя дизайн“ ЕООД в град Попово.

Фирмата шие и изнася дрехи зад граница.

Областният управител се запозна с технологичния процес и с основните проблеми в бранша.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 08 август 2017 - 15:35:06
изглед за печат
Днес Митко Стайков бе на обиколка в селата на община Опака.

Той се срещна с жителите на с.Крепча и с.Голямо Градище , които го запознаха с наболелите проблеми по селата . В Голямо Градище г-н Стайков проведе среща и с кмета Мехмед Мурадов .

По-късно областният управител се срещна и разговаря с кмета на община Опака Лютфи Реянов, като обсъди споделените проблеми на хората от селата и предложи помощта си за разрешаването им .


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 07 август 2017 - 20:05:03
изглед за печат
Работната среща бе открита от Областния управител Митко Стайков и водена от главния секретар на Администрацията г-жа Тодорка Танева.

На срещата, на която присъстваха представителите на институции и общини на територията на областта, г-жа Танева подчерта, че всички административни органи трябва да извършат детайлен преглед на предоставяните от тях услуги и регулаторни режими и да идентифицират възможности за намаляване на административната и регулаторна тежест.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 04 август 2017 - 15:27:00
изглед за печат
Днес в пресцентъра на Областна администрация в Търговище се проведе работна среща на службите по земеделие на територията на областта.

На нея присъства и г-н Митко Стайков.

Поводът за срещата бе стартирането кампания за провеждане на теренни проверки във връзка с актуализирането на данните за Системата за идентификация на земеделските парцели.

По време на срещата бе засегнати и проверките на пострадалите земеделски площи в резултат на падналите градушки в търговищко. Протоколите от проверките са вече изготвени и предстои земеделските стопани да бъдат запознати с тях.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 04 август 2017 - 15:25:39
изглед за печат
Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан участва в служба в раннохристиянската епископска катедрала (Базилика 1) на древната крепост Мисионис край Търговище. В съслужение със ставрофорен иконом Славчо Проданов от Търговище, той отслужи тържествен водосвет.

„Храмът е уникална находка и доказва, че в нашите земи, преди 1500 г., са почитали кръстителя на Северна България апостол Андрей Първозванни“, разказа ръководителя на разкопките проф.Николай Овчаров.

На службата присъства областният управител Митко Стайков, кметът на Търговище д-р Дарин Димитров, проф. Николай Овчаров и археологът Ангел Конаклиев.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 116 [117] 118 ... 164 165 166

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище