Дата / Час


четвъртък 05 ноември 2015 - 09:22:34
изглед за печат
В Областна администрация Търговище се проведе първата работна среща на назначената от Министъра на здравеопазването комисия за изготвянето на Областна здравна карта. Председател на комисията е областният управител Светлин Бонев, а нейни членове са представители на петте общини, РЗИ, РЗОК, БЛС, БЗС, Асоциация на професионалистите по здравни грижи. На срещата бяха обсъдени Методиката за изготвянето на Областната здравна карта и дейностите на институциите, отговорни за нейното разработване.

Областните здравни карти се създават след оценка на потребностите от спешна, първична и специализирана извънболнична и болнична помощ и съответствието на лечебните заведения. При изработването й комисията е длъжна да съобрази и достъпа до медицинско обслужване на населението, живеещо в труднодостъпните и отдалечени райони на областта. Оценката се отразява в анализ на състоянието на системата на здравеопазване в областта, съдържащ синтезирана аналитична информация.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 04 ноември 2015 - 11:49:19
изглед за печат
На основание чл.23, ал.1 от ЗМСМА, областният управител Светлин Бонев свиква първите заседания на новоизбраните Общински съвети на територията на област Търговище. Те ще се проведат по следния график:
• Община Омуртаг – 05.11.2015 г. от 10.00 часа в Заседателната зала на Общински съвет- Омуртаг
• Община Антоново – 5.11.2015 г., от 10.00 часа в Заседателната зала на Общински съвет-Антоново
• Община Опака – 6.11.2015г., от 13.30 часа в Читалище „Пробуда“ – гр. Опака
• Община Търговище – 10.11.2015 г., от 10.00 часа в зала „Христо Самсаров“ на Община Търговище
• Община Попово – 10.11.2015 г., от 10.00 часа в Дом на културата – гр. Попово

Първите заседания на Общинските съвети ще се проведат при следния проект за дневен ред:
1. Полагане на клетва по чл.32, ал.1 от ЗМАСМА на новоизбраните общински съветници, на Кмет на община и кметове на кметства и подписване на клетвен лист.
2. Избор на Председател на Общинския съвет по реда на чл.24, ал.1 от ЗМСМА.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 04 ноември 2015 - 11:26:40
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев участва в открит урок за ролята на Старопрестолна Плиска в Средновековния свят. Форумът се проведе в Двор на кирилицата в Плиска по повод Деня на народните будители. Участие в него взеха народни представители, проф. Пламен Павлов, представители на ШУ "Епископ Константин Преславски", ВТУ „Св.Св. Кирил и Методий“, ПУ "Паисий Хилендарски", Висшето военноморско училище "Н. Й. Вапцаров" и Варненския свободен университет.

Кметът на Каспичан Милена Недева прочете поздравителен адрес от вицепрезидента Маргарита Попова, под чийто патронаж беше организирано събитието. "Едва ли има по-подходящо място за открит урок от Двора на Кирилицата. В днешния ден имаме нужда от много уроци - по човеколюбие, нуждаем се от уроци за истината, за любовта и уважението между хората ", се казва в поздравлението.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

събота 31 октомври 2015 - 12:05:00
изглед за печат
102 700 бюлетини пристигнаха за втория тур на местните избори в област Търговище. От тях, за община Търговище са 63 310, за община Попово – 35 000, за община Опака – 1 700, община Омуртаг – 2 570, за Антоново – 120.

В общините Омуртаг, Антоново и Опака, кмет на община бе избран на първи тур. В тези общини ще има балотаж за кмет на кметство в общо седем населени места - Черни бряг, Първан, Врани кон, Зелена Морава, Илийно, Голямо Градище, Горско Абланово. В останалите две общини на областта – Търговище и Попово ще има втори тур на местните избори за кмет на община, а за кмет на кметство в 20 населени места – Острец, Здравец, Макариополско, Буховци, Лиляк, Стража, Братово, Кръшно, Певец, Съединение, Дриново, Ломци, Зараево, Долна Кабда, Априлово, Баба Тонка, Глогинка, Славяново, Медовина и Паламарца.

Втори тур на изборите за кмет на община и кмет на кметство в област Търговище ще се произведе в 164 секционни избирателни комисии.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 27 октомври 2015 - 15:20:02
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев и главният секретар на Областна администрация Тодорка Танева почетоха паметта на всички български войници, отдали живота си за свободата и националния идеал на България. Те поднесоха венец пред паметника на загиналите във войните през 1912-1918 г. в село Надарево и сведоха глави в знак на признателност. На събитието присъстваха жители на селата Надарево, Острец, Дългач и Осен, които възстановиха елемент от церемонията от официалното откриване на паметника през 1936 г.

Монументът е изграден преди 79 години от жителите на 4-те села в памет към всички българи загинали през войните през 1912-1918 г.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 21 октомври 2015 - 09:50:22
изглед за печат
При засилена полицейска охрана, днес в Областна администрация Търговище пристигнаха бюлетините за изборите за кметове и общински съветници. В присъствието на представители на 5-те Общински избирателни комисии бяха получени общо 186 950 хиляди бюлетини. Те ще се съхраняват в администрацията под постоянна 24-часова охрана.

Областна администрация Търговище и упълномощени представители на 5-те Общински избирателни комисии ще предадат на общинските администрации бюлетините, всички книжа и материали, необходими за провеждането на местните избори и националния референдум в законоустановения срок.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 20 октомври 2015 - 08:22:20
изглед за печат
На 19 октомври светата Православна църква почита паметта на всебългарския небесен покровител - преподобни Йоан Рилски Чудотворец, който е най-известният български светец и отшелник, покровител на българския народ.

Днес, на един от най-големите християнски празници, църквата „Св. Иван Рилски“ в Търговище отбеляза своя храмов празник. Областният управител Светлин Бонев присъства на отслужената тържествена Света литургия от отец Слави и свещеници от цялата околия, които благословиха присъстващите и им пожелаха здраве.

Заедно с десетките миряни в храма, областният управител запали свещ и се помоли за успех и благоденствие на всички жители от областта.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 118 [119] 120 ... 130 131 132

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище