Дата / Час


четвъртък 21 юли 2016 - 16:15:58
изглед за печат
Представители на малкия и среден бизнес от област Търговище взеха участие в организирания от Областна администрация информационен ден, относно възможностите за финансиране на проекти по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020г. Форумът беше открит от Главния секретар на Областна администрация Тодорка Танева, която подчерта, че малките и средни предприятия играят важна роля в развитието на българската икономика и са ключов източник за създаване на работни места и нови бизнес идеи. Тя каза още, че по данни на Информационната система за еврофондовете, към настоящия момент пет фирми от област Търговище изпълняват проекти за подобряване на производствения капацитет по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” на обща стойност около 3 400 000 лв.

В рамките на информационния ден, Владимир Бобев – началник на Регионален сектор–Варна, Дирекция „Европейски фондове и конкурентоспособност” към Министерство на икономиката представи процедура „Енергийна ефективност за малките и средни предприятия“ по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020г. Основната цел на процедурата е предоставяне на фокусирана подкрепа на българските малки и средни предприятия за насърчаване изпълнението на мерки за енергийна ефективност с цел постигане на устойчив растеж и конкурентоспособност на икономиката.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 14 юли 2016 - 15:37:56
изглед за печат
Областна администрация-Търговище организира информационен ден за представителите на малкия и среден бизнес, относно възможностите за финансиране на проекти по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020г.

На събитието ще бъдат представени процедура „Енергийна ефективност за малките и средни предприятия“ по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020г. и процедура „Развитие на управленския капацитет и растеж на МСП“ по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020г.

Лектор ще бъде Владимир Бобев – началник на Регионален сектор–Варна, Дирекция „Европейски фондове и конкурентоспособност” към Министерство на икономиката.

Срещата ще се проведе на 21.07.2016 г. /четвъртък/ от 10 часа в пресцентъра на Областна администрация-Търговище.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 04 юли 2016 - 13:11:33
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев присъства днес на тържеството на ОД на МВР-Търговище, посветено на 5 юли – професионалния празник на служителите от системата на МВР. Гости на празника бяха и народни представители, кметове от областта, представители на съдебната власт, различни институции.

Празникът започна с молебен за здраве и успех на служителите от Областната дирекция, отслужен от Ставрофорен иконом Славчо Проданов и продължи с издигне знамената на Република България и на Европейския съюз. Тържествената част завърши с демонстрации на „Специализираното тактическо звено за бързи действия” към ОДМВР-Търговище и Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Търговище.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 01 юли 2016 - 16:15:58
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев официално откри базата за почистване, сушене и съхранение на зърно в село Търновца. Тя е собственост на "ЕМУ" АД и е с приблизителен капацитет 10 хил. тона, с възможност за разширение. Към момента в зърнената база са изградени 3 силоза и високотехнологична лаборатория за изследване качеството на продукцията. Очаква се, инвестицията, която е в размер на 4.5 млн.лв. да допринесе за мощното развитие на зърнообработването в района на Герловото.

Пред събралите се гости бизнесменът Таньо Танев сподели, че сбъдва своя мечта и се надява в бъдеще да последва изграждането на още 3 силоза.

Сред официалните гости на събитието бяха още кметът на Търговище Дарин Димитров, неговия заместник Емине Якубова и секретарят на общината Христалина Халачева.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 30 юни 2016 - 15:40:02
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев се срещна днес с младата състезателка по спортна стрелба Мирослава Минчева и нейния треньор Борис Димитров. Г-н Бонев поздрави състезателката за отличното й представяне на Европейското първенство по спортна стрелба за юноши и девойки в Талин (Естония), като й пожела още повече спортни постижения.

На първенството, в дисциплината 25 метра спортен пистолет Мирослава Минчева постигна изключителния резултат от 584 т. в квалификациите, който би й гарантирал призово място и при жените. Във финала тя отстъпи след оспорвана борба единствено на германката Шкерис Михеле.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 30 юни 2016 - 14:25:25
изглед за печат
В Областна администрация Търговище се проведе заседание на Областна комисия „Военни паметници“. В него взеха участие областният управител Светлин Бонев, представители на петте общини от област Търговище, Иво Андонов – представител на Министерство на отбраната и директорът на Регионален исторически музей Магдалена Жечева.

По време на заседанието бяха обсъдени мероприятията във връзка с тържественото честване на 100-годишнината от Тутраканската епопея. По повод бележитата годишнина, Регионален исторически музей-Търговище ще представи изложба и филм, посветени на епичната битка. По предложение на областния управител бе обсъдена възможността да се организира тържествена заря-проверка пред военния паметник в Търговище. За целта ще бъдат поканени почетна рота от поделенията в Шумен или Велико Търново и бивши командири от 45-та тутраканска бригада. До средата на месец август ще станат ясни всички инициативи, с които общините от област Търговище ще отбележат 100-годишнината от Тутраканската епопея.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 27 юни 2016 - 11:52:06
изглед за печат
На 21 и 22 юни 2016 г. в Голф и Спа комплекс „Лайтхаус“ в гр. Балчик се проведе редовно заседание на Регионалния съвет за развитие (РСР) в Североизточен район (СИР). С право да гласуват и вземат решения присъстваха 27 членове на РСР, в който съгласно чл. 18, ал. 4 от Закона за регионалнио развитие (ЗРР), са включени представители на 12 министерства, областните управители и представители на общините от четирите области на Североизточен район, както и представители на организациите на работодателите, работниците и служителите на национално равнище.

Заседанието бе открито и ръководено от г-жа Детелина Николова, Областен управител на област с административен център Добрич, председател на РСР СИР с мандат 01.01-30.06.2016 г.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 126 [127] 128 ... 149 150 151

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище