Дата / Час


сряда 03 юни 2015 - 13:18:01
изглед за печат
Регионален събор за народно творчество „Търговище 2015”, който е под патронажа на областния управител Светлин Бонев ще се проведе на 6 юни /събота/ от 10 часа в Драматичен театър-Търговище. Той е етап от подготовката за Единадесетия национален събор на българското народно творчество „Копривщица 2015" - музикален форум, който води началото си от 1965 г. и се провежда на всеки 5 години. Първият тур на националния събор включва 28 регионални прегледа по области, като победителите от тях ще вземат участие в Националния събор в Копривщица на 7,8 и 9 август.

В Регионалния събор ще се представят общо 47 певчески групи, танцови състави и индивидуални изпълнители. Ще участват училища, пенсионерски клубове, читалища. Победителите ще бъдат оценявани от компетентно жури, което ще обяви имената на първенците в края на прегледа.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 02 юни 2015 - 14:29:59
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев и неговият заместник Стефан Иванов се поклониха пред паметта на героите от четата на Таньо войвода. Честването се състоя в местността „Керчан баир” над село Априлово, където бе поставен финала на 30-тият поход „По стъпките на четата на Таньо войвода”.

От името на губернатора бе поднесен венец на признателност, а героите бяха почетени с едноминутно мълчание от всички присъстващи.

Провеждащия се за 30-ти път поход се организира от КПД „Родно Лудогорие“, под патронажа на вицепрезидента на Република България Маргарита Попова.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 01 юни 2015 - 11:21:29
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев се преклони пред паметта на загиналите във войните жители на село Дългач.

Губернаторът поднесе венец пред паметника на героите, дали своя живот в Балканската и Първата световна война. В памет на загиналите бе отслужена панихида от отец Димчо, а деца от детската градина в селото изпълниха патриотични стихотворения и песни.

Областният управител сподели пред жителите на с. Дългач, че по случай 100-годишнината от Първата световна война, ще бъде почетена паметта на всички български войници, загинали за свободата и националния идеал на България.[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 29 май 2015 - 09:17:52
изглед за печат
Камелия Караджова – старши експерт „Социална политика, младежки дейности, интеграция и стратегическо планиране” в Областна администрация Търговище взе участие в кръгла маса, на която местната общност и институции бяха запознати със специфичните проблеми и трудности, които срещат хората с увреждания. Инициативата е по Проект «Широко отворени очи», насочен към безработни с увреден слух младежи и имащ за цел повишаване степента им на общуване чрез средствата на фотографията.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 28 май 2015 - 11:26:34
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев се срещна с жителите на община Антоново. Пред губернатора бяха поставени въпроси от най-различно естество - от сферата на земеделието, проблеми с част от инфраструктурата в района и липсата на работни места.

Областният управител заяви, че ще потърси решение по всички поставени въпроси според компетенциите си. Той добави, че приемните ще продължават всеки месец, защото по този начин има възможност да чуе проблемите на хората и при възможност да помогне за тяхното решаване.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 27 май 2015 - 14:33:43
изглед за печат
Във връзка с проведения на 21.05.2015 г. информационен ден за бизнеса, Ви информираме, че в секция „Проекти и програми” е публикувана информация относно възможностите за финансиране на проекти.

Повече информация може да намерите ТУК


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 25 май 2015 - 20:04:50
изглед за печат
По повод 24 май – Ден на славянската писменост, българската просвета и култура, областният управител Светлин Бонев награди изявени ученици. За постигнали високи резултати в национални и международни конкурси, олимпиади и състезания бяха отличени 66 деца от област Търговище. На всички тях, губернаторът връчи грамоти с пожелание да бъдат здрави, упорити и да постигат още повече успехи.

На събитието присъстваха и заместник областните управители Стефан Иванов и Йорданка Георгиева.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 138 [139] 140 ... 144 145 146

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище