Дата / Час


сряда 06 ноември 2019 - 18:20:02
изглед за печат
Днес, 06.11.2019 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков уважи първите заседания на новоизбраните общински съвети в Антоново и Омуртаг.
Областният управител откри учредителните сесии на общинските съвети в двете общини на област Търговище. Като акцент в обръщението си към новоизбраните кметове на общини, общински съветници и кметове на населени места, г-н Стайков заяви, че е време да се загърбят политическите различия и партийните пристрастия, а всички заедно и обединени да работят за просперитета на местните жители. „Винаги може да разчитате на мен, като представител на държавата в нашата област. Уверявам Ви, че ще подкрепям всяко начинание за доброто на общината и жителите”, заяви г-н Стайков от трибуната по време и на двете церемонии. Той пожела пълен и успешен мандат на новосформираните Общински съвет – Антоново и Общински съвет - Омуртаг.
Първото заседание на ОС – Антоново започна с изпълнения на химна на Република България. А след това новоизбраните 13 общински съветници положиха клетва, съгласно чл. 32, ал.1 от Закона за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА). Клетва положи също и избраният за втори мандат кмет на община Антоново г-н Хайредин Мехмедов. Клетвени листи подписаха и кметовете на трите населени места в общината, в които се проведоха избори за кмет.
По време на първото заседание на Общински съвет – Антоново председателят на ОИК – Антоново г-жа Галина Янева връчи удостоверенията на новите общински съветници, като им пожела много здраве, търпение и упорита работа, за да стане общината едно по-добро място за живеене, труд и почивка на хората, които са останали да живеят там.
По реда на чл. 24, ал. 1, т. 1 от ЗМСМА, за председател на Общински съвет – Антоново бе избран г-н Юсуф Исмаилов.
Първата сесия на Общински съвет – Антоново бе ръководена от 67-годишния г-н Димитър Максимов, който е най-възрастният сред съветниците и вече седми мандат общински съветник.
По-късно през деня, по време на тържествената първа сесия на Общински съвет – Омуртаг, клетвени листи с обещания да спазват законите на страната ни и да се водят от интереса на гражданите в община подписаха всичките 29 новоизбрани общински съветници. За председател на ОС – Омуртаг бе избран д-р Метин Исмаил.
Заседанието в Омуртаг бе ръководено от д-р Любомир Христов, който е най-възрастният от новоизбраните общински съветници.


Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище