Дата / Час


петък 08 ноември 2019 - 17:49:46
изглед за печат
Днес, 08.11.2019 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков откри тържествената сесия по конструиране на Общински съвет – Търговище (2019 – 2023 г).
„За мен е чест и удоволствие да бъда тук и да поздравя всички Вас, уважаеми д-р Дарин Димитров – кмет на община Търговище, уважаеми общински съветници, кметове на кметства и кметски наместници” – приветства присъстващите областният управител и от трибуната в зала „Христо Самсаров” се обърна към всички жители на община Търговище с думи на благодарност за активността, подкрепата и активното им участие по време на изборния процес.
„Изборите отминаха и вече ни предстои работа. В тази връзка най-силното ми желание е да загърбим политическите пристрастия и да работим ръка за ръка за благото и за развитието на община Търговище. Нека заедно вървим напред и заедно да създаваме добри неща в града и за жителите на общината” – заяви в обръщението си г-н Стайков.
Тържественото заседание бе ръководено от д-р Никола Найденов, най-възрастният сред групата новоизбрани общински съветници. Съгласно ЗМСМА, 33-та членове на ОС - Търговище, кметът на общината и кметовете на населени места положиха клетва и подписаха клетвени листи. На д-р Дарин Димитров бе връчен и символа на местната власт в Търговище – Ключа на града.
Проведе се и избор на председател на новосформирания Общински съвет. Направено бе само едно предложение, което по-късно съветниците гласуваха. С 19 гласа подкрепа, за председател на ОС – Търговище бе избрана г-жа Емине Якубова.
В следобедните часове областният управител уважи и учредителната сесия на новоизбрания Общински съвет – Попово. При откриването на сесията г-н Митко Стайков честити на д-р Людмил Веселинов избирането му за нов кметски мандат и поздрави общинските съветници, избрани от жителите на общината. На всички той пожела успешен мандат и ползотворна работа. „Обединявайте се и работете в интерес на жителите на община Попово” – заяви в заключение г-н Митко Стайков.Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище