Дата / Час


петък 10 януари 2020 - 15:21:01
изглед за печат
Днес, 10.01.2020 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков участва в церемонията по награждаване на участниците в конкурса „Будителите на моя роден край, които трябва да помним”, организиран от г-н Асим Адемов – член на ЕНП/ГЕРБ в Европейския парламент.
Г-н Стайков връчи грамота и специална награда на Гюрай Мехмедов Хюсеинов, ученик в Професионална гимназия по транспорт и лека промишленост – гр. Омуртаг.
„За мен е чест и удоволствие да поздравя всички участници в конкурса, както и техните преподаватели за мотивацията и подкрепата, която със своята работа всекидневно оказват на децата. Радвам се, че в област Търговище има много талантливи деца, което пък ни задължава да работим все по-усърдно и в посока подобряване както на материално-техническата база в училищата, така и за създаване на условия за тяхното развитие впоследствие” – заяви областният управител.
Общо 22 ученически разработки са били представени за участие в конкурса.
Г-н Адемов награди призьорите в конкурса, както и връчи грамоти на всички участници. На първо място е класирана Елинор Георгиева, ученичка в 11 клас на Първо СУ „Св. Седмочисленици” – Търговище. Голямата награда за нея ще бъде посещение на Европарламента в Брюксел.
На събитието присъстваха също кметът на Община Търговище д-р Дарин Димитров, началникът на РУО – Търговище г-жа Елка Станчева, директори на учебни заведения в областта, преподаватели.
Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище