Дата / Час


петък 19 юни 2020 - 17:08:44
изглед за печат
Днес, 19.06.2020 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков направи обход на трасето, по което се изгражда газопровода „Балкански поток”, както и на бъдещето трасе на водоснабдителна система „Дунав”. Заедно с г-н Стайков бе и главният инженер на ВиК ООД – Търговище г-н Неделчев. Двамата бяха и на водоем „Еленово”, от който водата се разпределя по посока за гр.Търговище и гр.Попово . Обследвано бе и недоизграденото направление на ВС „Дунав” между Шумен и Търговище.

С цел да се запознае с дейностите по двете направления, които се пресичат на територията на област Търговище, г-н Стайков посети бетоново съоръжение между селата Съединение и Манастирци, предназначено като разпределителен водоем за водоснабдяване на попътните населени места на трасето към Търговище и Шумен.

По главния път Попово – Търговище, в района между селата Голямо Ново и Дралфа, бе огледан дълбок сондажен кладенец, който в момента не се използва, но е бил предназначен да водоснабдява селата от група Кошничари (Глогинка, Кошничари, Росина, Заветно, Голямо Ново, Дралфа). Тук областният управител пое ангажимент да съдейства, според правомощията си, за довършване на кладенеца, за да се осигури алтернативен водоизточник за горепосочените населени места.


Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище