Дата / Час


неделя 14 май 2017 - 08:53:16
изглед за печат
Търговище е домакин на изключително атрактивни състезания по спортен приложен многобой за телохранители. Те са част от държавното първенство на Българската бодигард федерация и се провеждат през двата почивни дни - 13 и 14 май. Домакин на проявата е спортен клуб „Бодигард Секюрити” – Търговище.

Днес, на откриването на шампионата, сред официалните гости бяха министърът на енергетиката Теменужка Петкова и областният управител на Търговище Митко Стайков. Той благодари на участниците и организаторите и ги увери, че винаги могат да разчитат на подкрепата на областното ръководство.

„Горд съм, че това събитие се случва в Търговище и искам да поздравя младите хора, които са избрали да се занимават със самоотбрана. Радвам се, че търговищкият клуб има треньор като Николай Алексиев, който дава всичко от себе си и учи децата ни на смелост, труд и дисциплина“, каза в приветствието си областният управител.

Стайков припомни успеха на младежите от „Бодигард Секюрити” от миналата година, когато те се представиха отлично на европейското и световното първенства.В първия ден от надпреварата, участниците мериха сили и умения в дисциплината „Ръкопашен бой”. Търговище участва с два отбора, които се класираха съответно на първо и четвърто място. Наградите на победителите връчи директорът на полицията Николай Ненков.Утре, 14 май, състезанията продължават с дисциплината „Съпровождане на ВИП лице”. Стартът е насрочен за 12 ч. на централния площад „Свобода”.
Състезанията се провеждат под егидата на кмета на Търговище д-р Дарин Димитров и са част от програмата на Традиционния пролетен панаир в града.
Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище