Дата / Час


вторник 13 март 2018 - 14:26:07
изглед за печат
Днес, 13.03.2018г.,в пресцентъра на Областна администрация Търговище Областният управител г-н Митко Стайков информира за предстоящите инфраструктурни проекти и превантивните ремонтни дейности . На срещата присъстваха кмета на община Търговище д-р Дарин Димитров и Директора на Областно пътно управление Марчо Марчев.
Започват ремонтни дейности на следните възлови участъци – Община Търговище: Мировец – Буховци – Острец – Надарево – Дългач – Певец – 28,825км., Община Попово: Попово – Водица – 17,441км., Попово – Опака – 13км., които се очакват да бъдат завършени до края на месец Октомври.Обща стойност на ремонтните дейности е 27,130 млн. лева.
Марчо Марчев коментира и проблема със свлачището намиращо се между селата Лиляк и Александрово, което затруднява движението, като пътния участък е стеснен до едно платно и е регулирано с пътни знаци. Той подчерта, че утре 14.03.2018г. (Сряда), предстои да се направи оглед от експерти на АПИ - София, за да се предприемат бързи мерки за отстраняването на проблема.
Директора заяви, че до края на годината ще се извършват допълнителни частични ремонтни дейности на стойност 600 - 700 хил. лева, с които ще се създадат по – добри условия за пътуване на гражданите от Търговище.Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище