Дата / Час


понеделник 23 април 2018 - 18:33:33
изглед за печат
Днес, 23.04.2018г., в Областна администрация – Търговище се проведе заседание на Постоянната комисия по заетост. Заседанието се ръководи от областния управител г-н Митко Стайков – председател на комисията.
Основната задача на заседанието беше членовете на Комисията да разгледат и оценят подадените проектни предложения от областната и общинските администрации за разкриване на работни места (92 бр.) и включването им в Регионалната програма за заетост и обучение в област Търговище през 2018 година. Безработните ще бъдат наети за срок от 6 месеца за 6-часов работен ден в община Омуртаг и 8-часов работен ден в общините Търговище, Попово, Антоново и Опака.
Разпределението на работните места по институции е следното:
• Областна администрация Търговище – 20 работни места за 8-часов работен ден
• Общинска администрация Търговище –11 работни места за 8-часов работен ден
• Общинска администрация Попово – 19 работни места за 8-часов работен ден
• Общинска администрация Омуртаг – 23 работни места за 6-часов работен ден
• Общинска администрация Антоново – 10 работни места за 8-часов работен ден
• Общинска администрация Опака – 9 работни места за 8-часов работен ден

Общият размер на исканите средства за област Търговище е 326 767.68 лева.
Областна администрация Търговище

понеделник 23 април 2018 - 18:19:29
изглед за печат
Днес, 23.04.2018г., Областният управител Митко Стайков беше официален гост на тържествения юбилей на ПГСС „Никола Пушкаров“ – гр.Попово.
Празникът започна с ретроспективен филм, открояващ важните моменти от създаването на училището, през неговата 60 годишна история.
Директорът на училището г-жа Теменуга Тодорова произнесе приветствено слово по повод събитието.
Господин Стайков връчи поздравителен адрес и пожела на целия екип много здраве и нови успехи като подчерта, че основният приоритет е образованието.
На юбилея бяха поканени бивши и настоящи ученици и преподаватели, както и представители на професионални гимназии.
Програмата завърши с постановката „Нашенци“ по разказите на Чудомир.Областна администрация Търговище

петък 20 април 2018 - 22:00:46
изглед за печат
Днес, 20.04.2018г., Областният управител г-н Митко Стайков беше гост на кръгла маса на тема „Възможности за ефективно социално сътрудничество и партньорство в областта на образованието в област Търговище“ по покана на Регионален синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ – гр. Търговище.
Във форума взеха участие д-р Юлиян Петров – председател на Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“, г-н Георги Шошев – зам.-председател на Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“, РУО – Търговище, директори на училища и учители.
Г-н Васил Николов и д-р Даниела Димова от КТ „Подкрепа“ – Търговище изразиха своята удовлетвореност от съвместната си дейност с Областния управител и Областна администрация – Търговище и подчертаха, че срещат съдействие от страна на представителите на държавата на местно ниво.
Г-н Митко Стайков посочи, че постигането на още по-добри резултати в сферата на образованието, както и реформирането на системата, минава през диалог с всички институции и участници в процеса.Областна администрация Търговище

четвъртък 19 април 2018 - 13:31:16
изглед за печат
На 18.04.2018г., на официална церемония Областният управител г-н Митко Стайков връчи Купата на Българската асоциация по водите (БАВ) на най-добрия екип от специалисти, който демонстрира най-точното локализиране на подземен теч на питейна вода. Професионалното състезание се организира от БАВ с председател Иван Иванов и се провежда за шеста поредна година, и е единствено по рода си. Домакин на тазгодишното издание бе ВиК Търговище с управител Явор Миланов.
Общо 19 отбора мериха сили в атрактивното състезание, което събра технически екипи на ВиК дружества от цялата страна в търсенето на скрити течове, посредством апаратура в предварително обследван и определен от комисия участък. Победителите на първо, второ и трето място са както следва: ВиК- Златни пясъци, ВиК – Силистра, ВиК – Варна.
„ Управлението и развитието на водния сектор е един от приоритетите за развитие на страната” подчерта г-н Стайков и честити победата на първенците, като им пожела много здраве и упоритост в изпълнение на професионалните им задължения.
Областна администрация Търговище

понеделник 16 април 2018 - 18:26:57
изглед за печат
Oбластният управител г-н Митко Стайков се включи в информационната визита, организирана от Европейската комисия в Брюксел. В нея участват всички областни управители.
Програмата на форума предвижда представяне на Европейската комисия като институция и функционирането й. Ще бъде представена презентация относно процеса на вземане на решения в Европейския съюз. Областните управители ще се запознаят още с различни европейски политики и актуални теми, сред които общата селскостопанска политика за бъдещето на храните и земеделието, енергийно-транспортната мрежа в Европа, предизвикателствата за разширяване на ЕС и възможностите за страните от Западните Балкани.
Посещението ще продължи до 17 април.


Областна администрация Търговище

петък 13 април 2018 - 17:27:08
изглед за печат
С решение на Министерския съвет 14 април, събота, е обявен за ден на национален траур за жертвите от тежката катастрофа на автомагистрала „Тракия“.
Правителството изказва своите съболезнования на близките на загиналите. В тяхна памет националните флагове на всички държавни институции ще бъдат свалени наполовина.
Областна администрация Търговище

петък 13 април 2018 - 13:11:31
изглед за печат
Българска асоциация по водите (БАВ) - традиционно организира Професионално състезание по откриване на скрити течове, придружено от специализиран семинар, като официално връчва ,Купата на БАВ" на победителите (за първо, второ и трето място). Състезанието събира техническите екипи на ВиК дружества от цялата страната, в търсенето на невидими течове посредством специална апаратура.
Съгласно регламента, ежегодната професионална надпревара се организира на територията на ВиК дружеството-победител за предходната година, като същото няма право да участва в съревнованието със свой техническия екип. През 2018 г. БАВ има удоволствието да гостува на територията, обслужвана от .Водоснабдяване и канализация· ООД - Търговище, за провеждането на събитието, предвидено за 18 април 2018 г.
Предварителна програма, 18 април (сряда)
09:00 ч. 09:00 ч. - Теглене на жребий (за техническите екипи) и старт на състезанието
16:00 - 18:00 ч. - Тематичен семинар
18:00 ч. - ОБЯВЯВАНЕ НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В СЪСТЕЗАНИЕТО -ЦЕРЕМОНИЯ ПО НАГРАЖДАВАНЕ
Трасето, по което се търсят течовете е предварително обследвано и определено, като местоположението му се обявява пред всеки един екип непосредствено преди неговото участие. Крайното оценяване на работата зависи от локализирането на първата авария, броя на намерените проблемни точки и времето за обследване на терена.
Във връзка с това, най-учтиво каним всички жители на област Търговище да присъстват на състезанието организирано от БАВ, както и на церемонията по награждаване на победителите.
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  [1] 2 3 ... 77 78 79

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище