Дата / Час


сряда 04 юли 2018 - 14:46:30
изглед за печат
Днес, 04.07.2018 г., пред сградата на Областната дирекция на МВР Търговище се проведе тържествената програма по отбелязване на професионалния празник на служителите на МВР – 5 юли, и 139 години от създаването на Министерството на вътрешните работи. Гости на събитието бяха областният управител г-н Митко Стайков, кметът на Търговище д-р Дарин Димитров, секретарят на Общината Христалина Халачева, представители на други институции и граждани.
Проявите за празника започнаха с тържествена церемония по издигане на българското и европейското знаме. Ставрофорен иконом Славчо Проданов отслужи водосвет за здраве и успехи.
„Вие сте стожерите, на които всички ние разчитаме. Вие сте хората, които в това нелеко време гарантирате живота и сигурността на гражданите”, заяви Стайков и благодари на служителите за тяхната самоотверженост и професионализъм, като подчерта, че ОД на МВР – Търговище е на едно от челните места в страната по разкриваемост.

Тържественото отбелязване продължи с демонстрации на младежки противопожарен отряд „Млад огнеборец” от гр. Попово, на отбора на Детската полицейска академия в Търговище и на служители от дирекцията. След това на закритото стрелбище в сградата областният управител и представителите на другите държавни и обществени институции се включиха в традиционния турнир по стрелба.
Проявите продължават през целия ден с различни състезания от спартакиадата на служителите на ОД МВР-Търговище и РД „ПБЗН“-Търговище – футбол на малки врати, тенис на маса, майсторско управление на автомобил и стрелба с голямокалибрен пистолет.Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище