Дата / Час


сряда 05 септември 2018 - 21:44:09
изглед за печат
Днес, 05.09.2018 г., с богата празнична програма бяха отбелязани 34 години от обявяването на Опака за град. Гости на тържествата бяха областният управител на Търговище г-н Митко Стайков, кметът на Търговище д-р Дарин Димитров, секретарят на Община Търговище г-жа Христалина Халачева, кметовете на Омуртаг и Антоново, депутати, почетни граждани, общински съветници и жители на общината. Празникът се организира под патронажа на кмета на Община Опака Лютфи Реянов.
Тържествената програма започна с изпълнение на химна на града по текст на почетния гражданин на Опака Христо Йовчев в изпълнение на Райко Кирилов. Концертно-музикалната част продължи с участието на Детски танцов състав „Капанчета” при Народно читалище „Пробуда – 1922” – гр. Опака, състави от град попово и поп фолк звездата Илиян.
За пръв път името на населеното място се среща в данъчен регистър от 1479 г. като село Опак. Като селище датира от 1878 г., а на 7 септември 1984 е обявено за град с държавен указ. По този повод всяка година на 5 септември се отбелязва празникът на града.

Областна администрация Търговище

ИЗЛОЖБА 140 ГОДИНИ НАРОДНО СЪБРАНИЕ

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище