Дата / Час


четвъртък 13 септември 2018 - 21:54:29
изглед за печат
Днес, 13.09.2018 г., с изложба бе официално закрит 23-тия Международен пленер по акварел „Никола Маринов” в Търговище. Гости на събитието бяха областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков, кметът на града д-р Дарин Димитров, заместник – кметовете Рая Матева, Емине Якубова и Митко Панайотов, сектетарят на общината Христалина Халечева и граждани.
Областният управител с интерес разгледа картините, създадени по време на пленера, който започна на 4 септември. В тазгодишното издание се включиха седем художници от четири държави – Русия, Турция, Алжир и България. В продължение на осем дни те твориха в областния град и в Балчик. Една от картините ще бъде откупена, а друга авторите ще дарят на художествената галерия.
Целта на пленера е всеки от участниците да продължи традициите на акварелната школа в Търговище, чийто най-ярък представител е проф. Никола Маринов.
Международният пленер включен в националния календар на Европейската година на културното наследство 2018, чиято е цел е да стимулира повече хора да откриват и изучават културното наследство и неговото значение за обществото.
Областна администрация Търговище

ИЗЛОЖБА 140 ГОДИНИ НАРОДНО СЪБРАНИЕ

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище