Дата / Час


сряда 10 октомври 2018 - 18:10:41
изглед за печат
Днес, 10.10.2018 г., областният управител г-н Митко Стайков беше сред официалните гости на концерта, с който Регионалното управление на образованието в Търговище отбеляза успешното приключване на дейностите по проект „Твоят час”. Събитието се проведе в концертната зала на Младежкия дом. Домакин на проявата бе началникът на РУО – Търговище г-жа Елка Станчева, а гости бяха заместник областният управител г-н Панайот Димитров, представители на Община Търговище, родители и др.
„Благодаря на всички вас, че наистина полагате усилия да научите нашите деца и да ги мотивирате да идват с желание на училище. Продължавайте да бъдете все така активни и да се включвате в проекти, за да усъвършенстваме всичко в образованието. Ние имаме прекрасни деца и това е благодарение на всички Вас”, заяви в своето приветствие областният управител и пожела на всички ръководители много здраве и сили, а на учениците успехи в училище.
Информационният ден стартира с турнир по волейбол, който се проведе в спортна зала „Дечко Стефанов”. В състезанието се включиха три училищни отбора, които премериха сили по системата всеки срещу всеки.
Победител стана отборът на ПГ „Симеон Велчев” – гр. Омуртаг, на второ място се нареди отборът на ПГИИ „Джон Атанасов” – Търговище, а на трето място – отборът на Първо СУ „Св. Седмочисленици”. И трите отбора бяха наградени от началникът на РУО – Търговище г-жа Елка Станчева с купи, грамоти и предметни награди.
В концерта се представиха част от групите към училищата, включили се в проекта. Под аплодисментите на всички присъстващи в залата, деца и ученици представиха танци, песни, скеч по българската приказка „Дядо вади ряпа” и модно ревю.
През изминалите две учебни години в проект „Твоят час” са се включили почти всички училища от област Търговище, като броят на обхванатите ученици в групите по интереси и групите за преодоляване на обучителни затруднения е над 10 хил.


Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище