Дата / Час


четвъртък 17 януари 2019 - 17:04:08
изглед за печат
Двоен празник отбелязват днес жителите на град Антоново. По традиция всяка година на 17 януари, когато православната църква почита Св. Антоний, се чества празникът на града и Деня на религиозната толерантност. По този повод в града бяха организирани тържества от общинската администрация. Гости бяха областният управител г-н Митко Стайков, представители на държавни институции и бизнеса, общински съветници, ръководители на местни политически партии и коалиции и др.
Официалното откриване на празника се проведе в Народно читалище „Христо Ботев – 1921” с тържествена програма. От свое име областният управител връчи поздравителен адрес на кмета на Антоново г-н Хайредин Мехмедов
„Ние сме горди от това, че дълги години живеем мирно и сме пример за цялата страна как хора от различни етноси живеем в мир и разбирателство. По-важно от този модел на управление няма. Пожелавам на общинското ръководство и на жителите здраве, щастие, да бъдем по-добри и смирени и нека ръка за ръка да вървим напред”, заяви областният управител.
Програмата продължи с молебен за здраве и благопреуспяване, концерт на народната певица Пепи Христозова и коктейл.
Преди Освобождението Антоново е бил село с име Яйла кьой. През 1934 г. е преименувано на Поляне, а от 8 декември 1949 г. е Антоново на името на комунистическия деец Антон Кръстев, загинал в сражение в района през 1944 г. През 1964 г. Антоново е обявено за селище от градски тип, а на 17 септември 1974 г. – за град. От 2004 г. насам жителите отбелязват празника на града.

Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище