Дата / Час


понеделник 25 февруари 2019 - 13:46:05
изглед за печат
Днес, 25.02.2019 г., областният управител на Търговище г-н Митко Стайков се срещна с директора на Регионална библиотека „Петър Стъпов” - г-жа Росица Куцарова, на която той подари енциклопедия „България в балканските войни 1912-1913”.
Изданието е дело на екип от автори, който включва доц. Милен Куманов, г-жа Десислава Костадинова и д-р Тодор Тодоров и включва систематични сведения за Балканските войни, исторически данни и факти за усилията на българската държава да отхвърли веригите на Берлинския договор от 1878 година, като основната задача на политическите партии и на цялото общество е да се обединят всички територии, населени с българи, които са останали извън пределите на родината, с Княжество България (от 1908 година - Царство България) и Македония.
По време на срещата областният управител и директорът на библиотеката разговаряха за предстоящи инициативи и за евентуални възможности за сътрудничество в бъдеще, като губернаторът обеща да помага според правомощията си. От своя страна Куцарова изказа благодарност за поредното дарение и за това, че областният управител участва във всички мероприятия, организирани от библиотеката. Тя запозна областния управител с актуалното състояние на библиотеката и предстоящите ремонтни дейности.
Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище