Дата / Час


неделя 31 март 2019 - 17:20:03
изглед за печат
Днес, 31.03.2019 г., областният управител на Търговище г-н Митко Стайков отпътува за Брюксел, където ще участва в двудневна работна среща с областните управители от цялата страна. Информационната визита в Европейската комисия ще се проведе в Центъра за посетители при ЕК.
В понеделник по време на срещата ще бъдат представени темите „Бъдещето на Европа“, „Многогодишната финансова рамка“, „Брекзит“, „Европейската политика за заетост“ и „Бъдещето на общата селскостопанска политика“.
През втория ден информационното посещение на Европейската комисия ще продължи с представяне на Кохезионната политика 2021- 2027 и България. Йенс Местър - началник отдел „Международни отношения, корпоративна комуникация и центрове Европа
Директно“ в Генералната дирекция „Комуникация“ ще разясни как да се комуникират европейските избори. Ще бъде осъществена и видеоконферентна връзка от Люксембург, по време на която Велина Пендоловска от Генерална дирекция „Здравеопазване и безопасност на храните“ ще представи политиката на Европейския съюз в областта на здравеопазването, с акцент върху България.
Посещението в Брюксел се организира в сътрудничество с Представителството на Европейската комисия в София.

Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище