Дата / Час


петък 14 юни 2019 - 16:53:18
изглед за печат
Днес, 14.06.2019 г., за втора поредна година областният управител г-н Митко Стайков връчи EUROPASS сертификати на ученици от Професионалната гимназия по техника и лека промишленост – гр.Попово за успешно преминала практика по програма „Еразъм+“. Събитието се проведе в пресцентъра на Областна администрация Търговище по покана на директора на училището г-жа Каролина Маркова.
Група ученици от професия „Моделиер – технолог “, специалност „Моден дизайн“ и „Техник на компютърни системи“, специалност „Компютърна техника и технологии” са преминали обучителни практики в Севиля, Испания. Те са участвали в реализирането на целия процес от създаване и изработване на фламенко рокля, направени са проекти на сайтове, а също така и работа със системата CAD-CAM. По този начин учениците са надградили своите теоретически знания, практически умения, усвоили са и други ключови професионални компетентности, които ще им бъдат в полза занапред
EUROPASS сертификатите са с кредити в професионалното образование. Те са разписани специално с оценка и препоръка от Испанските работодатели, който ще им бъдат в полза в бъдеще за по-добра реализация.
„Вие показвате едно много високо ниво на развитие в професионалното образование. Поздравявам Ви, Вас като екип и Вас учениците, защото за поредна година връчваме сертификати по програма“Еразъм+“. Пожелавам Ви в бъдеще да участвате в още много проекти и да придобиете полезни знания и имения, които да Ви бъдат в полза за бъдещата реализация “, заяви г-н Стайков.
На събитието присъстваха директорът на училището г-жа Каролина Маркова и част от педагогическия състав.


Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище