Дата / Час


сряда 16 октомври 2019 - 13:13:46
изглед за печат
Днес – 16.10.2019 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков се срещна с районния мюфтия г-н Назиф Расимов. Повод за срещата бе желанието на духовното лице да изкаже своята благодарност за съдействието, което областният управител оказа при осигуряването на средства за ремонт на три джамии в областта.
Районното мюфтийство в Търговище е потърсило съдействието на г-н Митко Стайков за осигуряване на финансиране за наложителни ремонти на джамии в област Търговище. След намесата на областния управител, дирекция "Вероизповедания" към Министерски съвет отпусна средства за обновяване на Сахат джамия в гр. Търговище и на молитвените домове в селата Рътлина и Врани кон, община Омуртаг. Общият размер на отпуснатите средства е 38 000 лв. Предстои експерти от Джамийското настоятелство да посетят Търговищка област, като на място извършат обследване на необходимите ремонтно-възстановителни дейности.
„Ние помагаме на всички. Както съдействаме за обновяване на християнски храмове, така работим и за набиране на средства за ремонт на мюсюлмански молитвени домове” – заяви областният управител. А от своя страна г-н Назиф Расимов благодари за сътрудничеството, както и за добрата съвместна работа между мюфтийството и държавата.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище