Дата / Час


събота 09 ноември 2019 - 13:23:02
изглед за печат
Днес, 09.11.2019 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков поздрави участниците в VIII Национален фолклорен фестивал на любителските клубове по танци „Джумалийско надиграване“ - Търговище. Сред гостите на форума бе и заместник-кметът на община Търговище г-н Валентин Велчев.
Г-н Стайков приветства танцьорите с „Добре дошли“ и заяви, че днес в Търговище е празник на българщината. „Щастлив съм да бъда сред Вас, да се насладя на пъстротата, с която обагрихте Търговище. Толкова цвят и стил в народните носии има само в България и това ни прави уникални“ – заяви в обръщението си към участниците областният управител.
Впечатлен от красотата на българските народни танци, г-н Митко Стайков пое ангажимент да съдейства за популяризиране на фестивала и на международно равнище.
Националният форум „Джумалийско надиграване“ се провежда всяка година в Търговище, като събира множество самодейни състави от цялата страна. В тазгодишното осмо издание на фестивала участваха любителски танцови състави от областите Търговище, Варна, Добрич, Бургас, Шумен и др.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище