Дата / Час


петък 26 юни 2020 - 10:25:54
изглед за печат
Жена на 53-годишна възраст от с. Звездица, общ. Омуртаг е хоспитализирана в Инфекциозно отделение на МБАЛ – Търговище, след като се доказа инфектиране с коронавирус. Към момента състоянието й е сравнително добро и диша самостоятелно.
Заболялата се е завърнала в страната от Белгия на 24.06.2020 г. Заради оплаквания от болка в гърдите и повишена температура, още същия ден постъпва в МБАЛ – Омуртаг. При направен бърз тест за инфектиране с COVID-19 е отчетен положителен резултат. Насочена е за прием в МБАЛ – Търговище. Тук направеният втори бърз тест отново дава положителен резултат. Своевременно е взета проба за PCR-тест, транспортирана за вирусологично изследване в референтна лаборатория в гр. Варна. Резултатът, съобщен в късния следобед на 25.06.2020 г., потвърждава заразяването.
От Белгия към с. Звездица жената е пътувала с микробус заедно с още пет души. Шофьорът и сестрата на заболялата са от с. Звездица, а останалите пътници са жители на гр. Карнобат, гр. Омуртаг и с. Драгановец, общ. Търговище. Своевременно е установена тяхната самоличност, като са им връчени предписания за самоизолация. Днес, 26.06.2020 г., предстои екипи на РЗИ – Търговище да ги посетят, за да наберат проби за PCR-изследване.[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище