Дата / Час


вторник 20 ноември 2018 - 17:34:58
изглед за печат
Днес, 20.11.2018 г., в конферентната зала на хотел „Терра Европа” бе даден официален старт на националната кампания „Репродуктивното здраве – наша обща грижа” на Фондация „Искам бебе”. Търговище е втората спирка на инициативата, чиято цел е да се обхванат различни специалисти и институции, ангажирани с репродуктивното здраве на младите хора в страната, желаното забременяване, качествено проследяване на бременност и адекватни грижи за новороденото. Стартът на кампанията бе даден от областния управител г-н Митко Стайков, кмета д-р Дарин Димитров и ръководителят на АГ – отделението в МБАЛ Търговище д-р Емил Абаджиев.
„Виждате, че това е не само идея, защото миналата година празнувахме пет години, тази е шестата, така че продължаваме да подкрепяме тази кампания и ставаме много повече в името на една благородна кауза”, заяви областния управител.
Кметът д-р Дарин Димитров също изказа своята подкрепа за кампанията и заяви, че Общинският фонд за подпомагане на лица с репродуктивни проблеми ще продължи да подпомага нуждаещи се двойки с финансиране за изследвания и лечение на безплодие.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище