НОВИНИ

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ СЕ СРЕЩНА С

РЪКОВОДИТЕЛИ НА ТЕРИТОРИАЛНИ СТРУКТУРИ

 

Областният управител Севда Ерменкова и заместникът й Танер Исмаилов се срещнаха в сряда с ръководители и представители на държавни структури, работещи на територията на област Търговище.

Г-жа Ерменкова представи пред тях приоритетите в работата си и ги увери, че държи на диалогичност с институциите и приемственост в работата. Тя ги информира, че Областната администрация е отворена към всички и ще съдейства максимално за решаване на възникнали проблеми.

         От своя страна присъстващите ръководители на: НОИ, „Областната инспекция по труда”, „Социално подпомагане”,  „Български пощи”, „ВиК”, Регионален инспекторат по образованието, „Пътно управление” и други представиха работата си.

         Областният управител акцентира върху подготовката на предстоящите избори, които са приоритет в работата на правителството. Тя припомни, че целта е да се проведат честни, свободни и демократични избори и да не се допускат нарушения. В тази връзка законът забранява агитация в учреждения, използването на държавен и общински транспорт при кампанията, както и публичен административен ресурс.

          „В тази предизборна ситуация призовавам всички към политическа неутралност, изразена в недопускане на лични и чужди политически пристрастия в работата на държавните служби, които представлявате”, каза г-жа Ерменкова.         

Тя увери присъстващите ръководители и техните представители, че е убедена в техния професионализъм, който е гаранция, че няма да бъдат допуснати нарушения. При съмнения за такива трябва да бъдат подавани сигнали към компетентните органи.

24.09.2014 г.


НАЗНАЧАХА НОВ ЗАМ. ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ В ТЪРГОВИЩЕ

Танер Сабриев Исмаилов е назначен за Зам. областен управител на Търговище. Той е роден на 14.02.1970г. в село Зелена морава. Завършил е аграрна икономика и геодезия. Работил е в Община Омуртаг и частна фирма, занимаваща се с геодезия.

        Исмаилов заема поста на мястото на Фатме Дерели, която беше освободена на 19.09.2014г. с решение на  Министерския съвет.

         В Областната администрация в Търговище предстои назначаването и на втори заместник.

23.09.2013 г.


ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПРЕДСТАВИ АКЦЕНТИТЕ В РАБОТАТА СИ

 

            Приемственост в работата и продължаване на добрите инициативи в интерес на гражданите. Този ангажимент пое на първата си пресконференция, която се проведе в четвъртък, новият Областен управител на Търговище г-жа Севда Ерменкова.

         Тя заяви, че в администрацията няма да се правят смени и екипът й трябва да работи спокойно за организацията на изборите и по текущите си задачи.

         Предстои назначаване на нови Зам. Областни управители, чиито имена ще бъдат оповестени в близките дни, като част от политическия кабинет.

         В администрацията са насрочени проверки по изпълнението на обектите от Публичната инвестиционна програма, по която се реализират 17 проекта на общините. Продължава работата и по Национална програма „Сигурност”, където са ангажирани 144 човека по охрана на обществения ред в малките населени места. В ход е поетият ангажимент за процедурата за земите по Параграф 4.

         Акцент в работата на г-жа Ерменкова, освен нормалното провеждане на изборите, ще бъде превенцията срещу наводнения. Предвидени са проверки на потенциално опасните обекти и срещи с отговорните институции на областно ниво.

          Приемните на Областния управител ще продължат да се провеждат всеки понеделник следобед.

          Запазва се и наложената медийна политика за осведомяване на гражданите по актуалните въпроси, с които е ангажирана администрацията и нейното ръководство.

          От страна на администрацията в срещата с медиите взеха участие Гл. секретар Тодорка Танева и директор „Административно и правно обслужване” Йоан Пеев, които отчетоха, че подготовката на изборния процес върви по график.

         На пресконференцията присъства и Зам. Областният управител Фатме Дерели, която пожела успех на г-жа Ерменкова и я увери, че екипът на администрацията е подготвен, отговорен и може да се разчита на работата му. Дерели благодари на колегите си и на медиите за ползотворната работа и пожела всички заедно да продължат да отстояват интересите на жителите на областта.

18.09.2014 г.