Новина: Областният управител присъства на откриването на гостуваща изложба, посветена на 175 г. от рождението на Капитан Петко войвода
(Категория: Областна администрация Търговище)
Публикувано от user1
вторник 26 ноември 2019 - 19:22:59

Днес, 26.11.2019 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков присъства на откриването на изложба, посветена на 175-та годишнина от рождението на Капитан Петко войвода.
Експозицията "Живот в името на хората, справедливостта и свободата" е дело на Регионална библиотека "Христо Смирненски" - гр. Хасково. В Търговище тя гостува по покана на Тракийско дружество "Стоян Мавродиев" и със съдействието на РБ "Петър Стъпов" в областния град.
Изложбата в Търговище бе открита от г-жа Нели Анастасова - председател на Тракийското дружество в града. Пред присъстващите тя представи щрихи от житейския път на именития родолюбец.
Сред гостите на откриването бяха още кметът на Община Търговище д-р Дарин Димитров, секретарят в администрацията г-жа Христалина Халачева, членове на Тракийското дружество в Търговище, потомци на бежанци от Беломорска Тракия и др.


Музикален поздрав към всички тях изпълни вокален състав към ПФА "Мизия" - Търговище.
Изложбата ще бъде подредена в Арт-галерията на Регионалната библиотека в Търговище седем дни, като вече има изготвен график за посещения от организирани групи ученици.

Новина от Областна администрация Търговище
( http://tg.government.bg/news.php?extend.1034 )