Новина: Областният управител бе гост на юбилеен концерт, посветен на 40 години III ОУ „П. Р. Славейков“ – Търговище
(Категория: Областна администрация Търговище)
Публикувано от user1
четвъртък 28 ноември 2019 - 21:04:35

Днес, 28.11.2019 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков бе официален гост на тържествения концерт-спектакъл, посветен на 40-та годишнина от основаването на III ОУ „П. Р. Славейков“ – Търговище. Сред гостите бяха още кметът на Община Търговище д-р Дарин Димитров, началникът на РУО – Търговище г-жа Елка Станчева, директори на учебни заведения, колеги учители, ръководители на културни и образователни институции и др.
„За мен е изключително удоволствие да Ви поздравя по повод 40-годишнината от основаването III ОУ „П. Р. Славейков” – гр. Търговище!“ – заяви г-на Стайков в поздравлението си към ръководния състав, педагогическия колектив и учениците в учебното заведение. Областният управител се обърна към присъстващите с пожелания за здраве и всеотдайност в отговорната професия. „Бъдете признателни, че сте част от историята на III ОУ „П. Р. Славейков“, носещо името на една ярка и забележителна личност, оставила своя незаличим отпечатък в историята на Търговище и страната ни. Бъдете горди, че тук и сега градите и възпитавате новите поколения достойни граждани!“ – се чете в поздравителния адрес, който г-н Стайков връчи на директора на училището г-жа Наталия Миланова.


Училището започва да пише своята история през 1979 г., като под ръководството на 13 директори то обогатява своята визия за образованието в града. През настоящата учебна година в III ОУ „П. Р. Славейков“ се обучават повече от 260 деца, за които се предлага равен достъп и подкрепа в индивидуалните потребности на деца от уязвими групи, със специални образователни потребности от града и населени места в общината.
В тържествената вечер възпитаници на училището пяха, танцуваха и рецитираха. А специално за годишнината учениците бяха подготвили и представиха пред присъстващите музикална приказка по поемата „Изворът на белоногата“.Новина от Областна администрация Търговище
( http://tg.government.bg/news.php?extend.1036 )