Новина: Областният управител и заместникът му присъстваха на Богоявленския ритуал в Търговище
(Категория: Областна администрация Търговище)
Публикувано от user1
понеделник 06 януари 2020 - 13:37:09

Днес, 06.01.2020 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков и заместникът му г-н Панайот Димитров присъстваха на ритуала за Богоявление в Търговище. На централния площад „Свобода” се стекоха десетки жители на града и общината за ритуалното улавяне на Светия кръст от водите на фонтана.
Богоявленският ритуал започна с изпълнения на Духовия оркестър. Водосвет за здраве бе отслужен от ставрофорен иконом Славчо Проданов в съслужение с протойереите Анатоли Тодоров, Бисер Христов и Димитър Байков.
Точно в 12.00 ч. кръстът бе хвърлен във водите на градския фонтан, а общо девет смелчаци се хвърлиха за улавянето му. Най-бърз сред тях бе 29-годишният Георги Георгиев от Търговище. Той получи общо 1200 лв.,събрани от дарители. Сумата ще използва за благотворителност.


Ритуалът в Търговище се организира от Община Търговище и Архиерейското наместничество в града. Сред присъствалите бяха още кметът на Община Търговище д-р Дарин Димитров и ръководният състав на местната управа, председателят на Общинския съвет г-жа Емине Якубова, ръководители и представители на различни институции и др.
Областният управител пожелава на всички празнуващи днес крепко здраве, сбъднати желания и обич.

Новина от Областна администрация Търговище
( http://tg.government.bg/news.php?extend.1059 )