Новина: Областният участва в дискусия за фалшивите новини
(Категория: Областна администрация Търговище)
Публикувано от user1
сряда 12 февруари 2020 - 13:58:49

Областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков бе част от гостите на проведения открит урок на тема „Фалшивите новини”, организиран изцяло от възпитаниците на V „г” клас на I ОУ „Христо Ботев” – гр. Търговище.
В Актовата зала на училището петокласниците, по инициатива на своя класен ръководител г-жа Радостина Радева, проведоха интерактивно събитие, което предизвика интерес както сред присъстващите родители и преподаватели.
Акцент в срещата бяха медиите и тяхната сила да въздействат върху общественото мнение като цяло. В частния случай темата бе насочена по-скоро към подрастващите и възможностите те да бъдат въвлечени в манипулативни схеми, чрез прийомите на виртуалната реалност.
Пред присъстващите бе прожектирано информативно видео по темата за фалшивите новини, заснето от децата от V „г” клас и техни съученици. Основната им цел е да разпространят по-ефективно опасностите, които дебнат в интернет пространството, но и да предложат възможности за предпазване от тях.


Областният управител поздрави децата и техните преподаватели за инициативността. Той призова възрастните да отделят повече време за реално общуване с децата, за да не се поддават те на виртуални манипулации. „Образовайте се добре, за да може сами да отсявате истината от фалша както в делника си, така и в интернет пространството” – каза г-н Стайков в обръщението си към петокласниците.

Новина от Областна администрация Търговище
( http://tg.government.bg/news.php?extend.1082 )