Новина: Областният управител инициира тематични прояви за популяризиране на пътната безопасност
(Категория: Областна администрация Търговище)
Публикувано от user1
петък 26 юни 2020 - 09:36:03

Денят за безопасност на движението по пътищата – 29 юни, ще бъде отбелязан в Търговище с редица прояви, инициирани от областния управител на област Търговище г-н Митко Стайков.
За 10.00 часа на 29.06.2020 г. са организирани демонстративни игри по правилата за движение по пътищата между деца от ДГ №2 „Осми март” – гр. Търговище. Под надслов „Уча играейки, живея знаейки”, възпитаниците на детската градина ще покажат своите знания по БДП пред родители и гости.
По повод 29 юни, Областна администрация – Търговище изготви тематични стикери, плакати и рекламни съоръжения тип „билборд”, изображенията за които са предоставени от ДА „Безопасност на движението по пътищата”. Организирана е и съвместна акция между служители на МВР и деца от Детско полицейско управление – Търговище за раздаване на стикери, като за целта ще бъдат обособени четири пункта.
Плакати, които да привличат вниманието на шофьори и пешеходци към правилата за безопасно движение по пътищата, ще бъдат предоставени на общинските администрации в обхвата на област Търговище. Техен остава ангажиментът да ги поставят на възлови места.

Две нови рекламни съоръжения ще бъдат монтирани в Търговище, по повод Деня за пътна безопасност. Фрази като „Скоростта убива”, „Пиши, когато стигнеш” и „На пътя животът е с предимство” ще приканват водачите на МПС да бъдат бдителни зад волана. Те ще бъдат поставени на място с висок пътнико поток (в района на Кооперативния пазар) и на централния булевард „Митр. Андрей” (в близост до ЦМДИ- Търговище).
Всички мероприятия се реализират под егидата на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата”.Новина от Областна администрация Търговище
( http://tg.government.bg/news.php?extend.1167 )