Новина: Областният управител Митко Стайков се включи в честванията на официалния празник на Търговище /фото галерия/
(Категория: Областна администрация Търговище)
Публикувано от admin
неделя 14 май 2017 - 18:52:13

Областният управител на Област Търговище Митко Стайков се включи в честванията на официалния празник на Търговище - 14 май. Той бе гост на тържествената сесия на Общинския съвет и присъства на втория етап от състезанията за телохранители, които се проведоха в областния град.

На тържествената сесия днес със званието "Почетен гражданин на Търговище" бяха удостоени посмъртно състезателят по мотоциклетизъм Николай Манев и Негово Високопреосвещенство Северноамериканския и Австралийски митрополит Андрей, който е един от най-големите дарители на Търговище.Отличието дойде да получи неговият внук Лъчезар Темелков. Той реши да дари част от сумата, която му се полага, на местния клуб „Бодигард секюрити“.

„Дядо Андрей беше човек с голямо сърце и даряваше за града, защото за него Търговище беше всичко. Реших да продължа делото му и да оставя част от паричната награда при децата от спортен клуб „Бодигард секюрити“, за да се развиват и да постигат високи резултати“, каза Темелков и благодари за оказаната висока чест.

Сред официалните гости за Деня на Търговище бяха делегации от побратимените на Търговище градове - Смоленск, Русия и Търговище, Румъния.


Новина от Областна администрация Търговище
( http://tg.government.bg/news.php?extend.288 )