Новина: Новият кмет на Община Антоново Хайредин Мехмедов положи клетва, на извънредната сесия присъства Областният управител Митко Стайков
(Категория: Областна администрация Търговище)
Публикувано от admin
понеделник 10 юли 2017 - 13:52:07

Хайредин Мехмедов положи клетва като кмет на Община Антоново и получи почетния знак и ключа на Антоново .
„Познавам проблемите на всички 62 населени места в общината и още от днес започвам работа по разрешаването им“, каза новоизбраният кмет.

Той подчерта, че през двугодишния си мандат ще работи с голяма отговорност и енергия. За добруването на гражданите в общината Мехмедов обеща, че няма да дели хората по религиозен или политически признак.

Хайредин Мехмедов подчерта, че първата му задача е заедно с областния управител Митко Стайков да се запознаят с описаните от проверката на междуведомствената комисия щети след бурята и градушката, които сполетяха Антоново.
„Изборите идват и си отиват, но проблемите остават. За това сме ние хората на позиции, за да можем заедно да ги решаваме.“, каза в приветствието си Областният управител Митко Стайков.

Той пожела на новия кмет здраве, успехи и да оправдае доверието на хората. Стайков обеща съдействие при решаването на проблемите на общината.

Сегашния депутат и бивш кмет на Антоново Танер Али също поздрави Хайредин Мехмедов.Втората точка в дневния ред на извънредната сесия днес бе „Провеждане на извънредно заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК на обособена територия, обслужвана от „ВиК” ООД - гр. Търговище“.

На нея съветниците решиха представителя на Антоново в нея да гласува по преценка.

Митко Стайков подчерта, че в момента в Асоциацията не членуват общините Попово и Опака, но и че ще направи всичко възможно за да обедини и петте общини в една административна единица.

„Само това е начинът да усвоим нужните евросредства, в противен случай всички подобрения в сектора ще бъдат за сметка на абонатите на ВиК“, поясни областния управител.

Стопанисването и ползването на горския фонд – собственост на община Антоново бе третата точка в дневния ред . Заради неясноти в докладната, местния парламент реши да я остави за разглеждане на следващото заседание.


Новина от Областна администрация Търговище
( http://tg.government.bg/news.php?extend.328 )