Новина: Областният управител на област Търговище Митко Стайков откри в град Омуртаг второто от поредицата комуникационни събития /фото галерия/
(Категория: Областна администрация Търговище)
Публикувано от admin
сряда 11 октомври 2017 - 15:25:19

Областният управител Митко Стайков откри в град Омуртаг второто от поредицата комуникационни събития, свързани с десетата годишнина от членството на страната ни в Европейския съюз и обсъждане на приоритетите на българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

На срещата присъстваха и представители на Областните структури на Министерството на земеделието, храните и горите.

Дискусията се проведе в Народно читалище „Отец Паисий“, град Омуртаг.

„Целта на днешната среща е да дискутираме постигнатото през десетте години на членство в Европейския съюз, както и да се запознаем с акценти от предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС през 2018 г.“, каза при откриването на форума г-н Митко Стайков.
Той допълни, че за да бъде ползотворна срещата в дискусията е предвидена специална част насочена към бъдещето на селскостопанската политика.

„Търговище ще бъде първия областен град, в който всички служби от сферата на земеделието ще бъдат поместени в една сграда, за да може всеки гражданин да бъде улеснен в достъпа до услугите им“, каза още г-н Стайков. Службите в земеделието ще бъдат на първия етаж в сградата на бившата полиция в Търговище .

Г-н Стайков припомни, че след като консолидацията на ВиК-сектора е вече факт, това е първата крачка за усвояването на евросредства от него.

„Трябва да се обединим, за да успеем“, завърши Областният управител.

В съпътстващата програма на събитието г-н Митко Стайков награди ученици от Професионалната гимназия по транспорт и лека промишленост-Омуртаг, класирани на призови места в конкурс за есе на тема „10 години в ЕС и нашите бъдещи приоритети“, както и деца изработили информационно табло на същата тема.

Награди получиха и ученици от ОУ „Христо Ботев“, с. Камбурово с призови места в конкурс за рисунка.
Програмата продължи с изпълнения на местни танцови групи и изпълнители.

Комуникационните събития продължават в град Антоново на 12 октомври, четвъртък от 10 часа.

Входът е свободен.


Новина от Областна администрация Търговище
( http://tg.government.bg/news.php?extend.407 )