Новина: ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НАГРАДИ УЧАСТНИЦИ В НАЦИОНАЛНАТА ОЛИМПИАДА ПО ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ
(Категория: Областна администрация Търговище)
Публикувано от user1
понеделник 14 май 2018 - 17:23:27

Областният управител на Търговище г-н Митко Стайков бе гост на официалната церемония по награждаване на победителите в XVI-та Национална олимпиада по информационни технологии. Събитието се проведе в неделя в залата на Драматичния театър.
„Ние имаме нужда от вас. България има нужда от такива таланти. Нуждата от специалисти в ИТ сектора ще продължи да се увеличава. Затова останете в страната ни, защото вярвам, че много от вас ще успеят да се реализират”, заяви областният управител и пожела много успехи на отличените в олимпиадата.
Губернаторът на Търговище също награди участници в олимпиадата. Той връчи грамота за най-малък участник на Петко Иванов Петков от СУ „Св. Патриарх Евтимий” гр. Пловдив и грамота за най-добре представител се участник на Александър Иванов Иванов от МГ „Гео Милев” гр. Плевен. Двамата ученици получиха и предметни награди от областния управител – стерео слушалки.


Общо 163-ма ученици от цялата страна участваха в XVI-та Национална олимпиада по информационни технологии, която се организира от Министерството на образованието и науката и Регионалното управление на образованието в Търговище със съдействието на Второ СУ „Проф. Н. Маринов”.
Новина от Областна администрация Търговище
( http://tg.government.bg/news.php?extend.581 )