Новина: Областният управител се срещна с изпълнителния директор на Българската федерация по хокей на трева
(Категория: Областна администрация Търговище)
Публикувано от user1
четвъртък 04 октомври 2018 - 17:09:17

Днес, 04.10.2018 г., областният управител на Търговище г-н Митко Стайков се срещна с изпълнителния директор на Българската федерация по хокей на трева г-н Антонио Антонов. На срещата, която се проведе в сградата на Областна администрация Търговище, присъстваха още кметът на града д-р Дарин Димитров и заместник областният управител г-н Панайот Димитров.
Тема на разговор бяха актуални въпроси, свързани с развитието на този вид спорт в област Търговище. Изпълнителният директор на Българската федерация по хокей на трева изрази готовност да подкрепи всяка бъдеща местна инициатива с материално-техническо и методическо обезпечаване. Идеята е, спортът да се популяризира на местно ниво и да се практикува от повече млади хора. Областният управител и кметът поеха ангажимент да подпомогнат за популяризирането му, тъй като този спорт е непознат за областта. Българската федерация със съдействието на Европейската федерация по хокей на трева ще подпомогнат предоставянето на спортни екипи, топки и стикове за училища на територията на област Търговище, които проявят интерес към него.


В края на срещата Антонио Антонов подари на своите домакини по един стик за хокей на трева с пожеланието те също да се включат в упражняването на този вид спорт.
Родината на съвременния хокей на трева е Англия. Българската федерация по хокей на трева е учредена на 6 юни 1991 година. В България първи известия за играта се появяват в края на 19 век, а първият отбор се формира през 1915 година. Около 1928 година спортът замира, за да се възстанови отново чак през 1988 година. Оттогава спортът се развива непрекъснато и днес българските отбори печелят престижни победи.
Новина от Областна администрация Търговище
( http://tg.government.bg/news.php?extend.691 )