Новина: Областният управител присъства на откриването на обновената Детска градина „Приказка”
(Категория: Областна администрация Търговище)
Публикувано от user1
вторник 09 октомври 2018 - 17:53:41

Днес, 09.10.2018 г., официално бе открита изцяло обновената Детска градина „Приказка” в Търговище. На церемонията присъстваха областният управител г-н Митко Стайков, кметът на града д-р Дарин Димитров, секретарят на общината г-жа Христалина Халачева, директорът на детската градина г-жа Даниела Димитрова, ръководителят на проекта г-жа Мирослава Павлова, общински съветници и др.
В своето приветствие кметът д-р Дарин Димитров съобщи, че това е първият изцяло обновен обект от образователната инфраструктура и към момента се ремонтират още една детска градина, ясла и основно училище.
Г-жа Даниела Димитрова благодари на всички, които са дали своя принос за обновяването на детската градина и изяви желанието си всички стаи да бъдат пълни с деца. Към момента в ДГ „Приказка” се обучават 96 деца, разпределени в 5 групи.
Официалната церемония по откриването на детската градина продължи с църковен водосвет и лисване на менче с вода от кмета на града. Музикален поздрав – песен и пирински танц, представиха децата от „Шарено герданче” към ОМД – гр. Търговище. Празнична програма беше подготвена и от възпитаниците на ДГ „Приказка”.


Детската градина е изцяло обновена и в нея са въведени мерки за енергийна ефективност. С реализацията на заложените по проекта дейности е осигурена модерна, функционална, здравословна, достъпна и енергийно ефективна материална база. Строително-монтажните работи са на стойност над 1 600 000 лв., а цялостната подмяна на наличното оборудване и обзавеждане е на стойност над 78 хил. лв. Детската градина е модернизирана по проект „Обновяване и модернизиране на общинската образователна инфраструктура” по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 година.

Новина от Областна администрация Търговище
( http://tg.government.bg/news.php?extend.693 )