Новина: Областният управител бе гост на юбилея на училището в поповското село Водица
(Категория: Областна администрация Търговище)
Публикувано от user1
четвъртък 01 ноември 2018 - 18:27:55

Навръх Деня на народните будители - 1 ноември, Основно училище „Отец Паисий” – с. Водица отбеляза своя 180-годишен юбилей. Гости на празника бяха областният управител на Търговище г-н Митко Стайков, Елка Станчева – Началник на РУО – Търговище, председателят на храма на архиерейски наместник за Поповската духовна околия ст. Ик. Валентин Лазаров, родители, жители на селото, както и представители на различни институции.
Отбелязването на годишнината на едно от най-старите училища в областта започна с ден на открити врати в училището. Жители и гости на селото имаха възможността да надникнат в класните стаи на училището, да разгледат постоянните изложби и да се срещнат с педагогическия екип и ръководството.
Основен акцент в празника бе концертът, който се проведе в Народно читалище „Просвета”. Там учениците и техните учители представиха богата културна програма, включваща песни и танци.
Областният управител честити празника и връчи поздравителен адрес лично на директора на училището г-н Атанас Атанасов.

„От само себе си не можем да станем мъдри”. Тази мисъл на Вашия патрон, на великия български будител и духовник Паисий Хилендарски е валидна и днес, когато всички Вие отбелязвате 180-годишния юбилей на вашето училище. Това е дълъг период, който доказва, че трудът на основоположниците на просветното дело в с. Водица не е бил напразен, защото днес, благодарение на всички Вас, сътвореното от тях продължава да се надгражда и развива”, се казва в поздравителния адрес на губернатора. Той пожела на ръководството и учителите здраве и упоритост, а на учениците много щастливи и незабравими моменти в училище.
Училището в село Водица е открито през далечната 1838 година и е първото в района килийно училище.
Новина от Областна администрация Търговище
( http://tg.government.bg/news.php?extend.722 )