Новина: Заместик областният управител бе гост на празника на ЦСОП – Търговище
(Категория: Областна администрация Търговище)
Публикувано от user1
четвъртък 01 ноември 2018 - 19:07:33

Днес, 1.11.2018 г., заместник областният управител на Търговище г-н Панайот Димитров честити лично Деня на народните будители – 1 ноември, на ръководството и педагогическия екип на Центъра за специална образователна подкрепа в града. Това се случи по време на „Празника на приятелството”, който Центъра организира, съвместно с ученици от Цюрих, Швейцария. Концертът се проведе в залата на Младежкия дом. Гости на празника бяха още кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров, секретарят на общината Христалина Халачева, граждани и родители.
„Днес е специален ден, не само защото е Денят на народните будители, но и защото е белязан с изградените приятелски и професионални отношения с училищния екип от Цюрих. Това е доказателство, че екипът от педагогически специалисти в ЦСОП - Търговище искрено се вълнува от съдбата на децата със специални образователни потребности и се стреми да обмени и надгради своя опит, за да може да отговори на нуждите и потребностите на тези деца”, се казва в поздравителния адрес на губернатора, който заместник областният управител връчи на директора на ЦСОП г-жа Йорданка Маринкова. Той благодари за неимоверните усилия, всеотдайността и грижи, които полагат за тези деца.


В концертната програма се включиха ученици от Аtelierschule, гр. Цюрих, които заедно с възпитаниците на центъра представиха съвместни танци.Новина от Областна администрация Търговище
( http://tg.government.bg/news.php?extend.723 )