Новина: Областният управител присъства на официалното откриване на ремонтирания път Търговище – Разград
(Категория: Областна администрация Търговище)
Публикувано от user1
четвъртък 06 декември 2018 - 16:32:11

Днес, 06.12.2018 г., областният управител г-н Митко Стайков бе сред официалните гости на откриването на изцяло рехаблитирания път II-49 Търговище – Разград. Второкласният път, който е с обща дължина 21 км., е основна транспортна връзка за областите Търговище и Разград. На откриването присъстваха още инж. Светослав Глосов – председател на Управителния съвет, заместник областният управител на Търговище г-н Панайот Димитров, кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров, директора на областно пътно управление - Марчо Марчев, заместник областният управител на област Разград г-жа Нурие Црънгалова и кметове на съседни населени места.
Основно ремонтираният участък, който днес бе открит, е на територията на област Разград. Той започва преди кръстовището с път ІІ-51 Попово - Лозница и завършва при входа на Разград, като преминава през селата Трапище и Манастирско. Напълно е подменена пътната настилка и е подобрено отводняването. Положена е нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. Ремонтирани са 4-те кръстовища за селата Тръбач, Сейдол, Синя вода, Градина и за Островче.


Изградена е колекторна система и бетонови бордюри в селата Трапище и Манастирско. За повишаване на безопасността на движение на пешеходците в двете села са изградени повдигнати пешеходни пътеки. С цялостната рехабилитация на отсечката се повишава безопасността при пътуване и се подобрят връзките между областите Търговище и Разград.
Общата стойност на проекта е 15 357 826,67 лв. Съфинансирането е от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионалното развитие.

Новина от Областна администрация Търговище
( http://tg.government.bg/news.php?extend.754 )