Новина: Губернаторът награди ученици от две училища в Търговище
(Категория: Областна администрация Търговище)
Публикувано от user1
четвъртък 06 декември 2018 - 17:55:45

Днес, 06.10.2018 г., в Спортна зала „Дечко Стефанов” в Търговище се проведе футболна среща под мотото „Толерантността – част от европейските ценности“, организирана от Областна администрация – Търговище. В спортното съревнование един срещу друг се изправиха отборите на Второ СУ “Проф. Никола Маринов” и Трето ОУ „П.Р. Славейков“.
Преди старта на футболната среща г-н Митко Стайков подари спортни екипи на всички участници от двата отбора и им пожела спортсменство и честна игра един към друг. С много спортен хъс в мача се включиха ученици от 5 до 7 клас на двете училища, като отборите проведоха приятелска среща по предварително определени правила. Въпреки че срещата протече оспорвано, победител стана отборът на Второ СУ „Проф. Н. Маринов”.
Спортната инициатива е част от Комуникационната стратегия на Република България за ЕС – „2018 – Година на културното наследство и представяне на многообразието на етноси и култури в ЕС и приносът на Република България към европейските ценности“.Новина от Областна администрация Търговище
( http://tg.government.bg/news.php?extend.755 )